Izmaiņas tirdzniecības nosacījumos sakarā ar Brexit vienošanās balsojumu Lielbritānijas parlamentā

Janvāris 14, 2019 19:05

Sveicināti!

Sakarā ar plānoto Lielbritānijas parlamenta balsojumu par Brexit vienošanos, pieaug nonoteiktība tirgos. Balsojums plānots otrdien, 2019. gada 15. janvārī. Ņemot vērā iespējamos riskus, tiks noteiktas tirdzniecības nosacījumu pagaidu izmaiņas TIKAI klientiem ar statusu "profesionāls klients".

Attiecībā uz klientiem ar statusu "privāts klients", kuri tirgo ar kredītpleca likmi 1:30 vai zēmāku, izmaiņas neattiecas un tie varēs turpināt tirgot ar negatīvās tirdzniecības konta bilances aizsardzību par apdrošināšanas summu bez ierobežojumiem. Taču ar šo joprojām atgādinām ikvienam mūsu klientam saglabāt piesardzību ekstraordināru tirgus notikumu un apstākļu laikā. Zemāk norādīti arī ieteikumi, kā pārvaldīt riskus šādos tirgu apstākļos.

Tirdzniecības nosacījumu izmaiņas TIKAI klientiem ar statusu "profesionāls klients"!

Laikā no šā gada otrdienas, 15. janvāra, plkst. 09:00, līdz trešdienai, 16. janvāra, plkst. 12:00 (EET), tiks samazināta maksimālā kredītpleca likme TIKAI klientiem ar statusu "profesionāls klients" zemāk norādītiem instrumentiem:

  • 1:200: visiem valūtu pāriem (izņemot CZK un RUB pāriem) un konkrētiem izejvielu CFD: GOLD, SILVER, WTI, BRENT, XAUUSD-ECN, XAGUSD-ECN, XAUAUD-ECN;
  • 1:100: indeksiem un konkrētiem uz nākotnes līgumiem bāzētiem instrumentiem: [ASX200], [DAX30], [DJI30], [FTSE100], [NQ100], [SP500]; [AEX25], [CAC40], [HSI50], [IBEX35], [JP225], [MDAX50], [OBX25], [SMI20], [STOXX50], [TECDAX30], #Bund, #USTNote.

Mainītās ķīlas prasības konrētos laikos tiks piemērotas visiem atvērtajiem darījumiem un tās var ietekmēt Jūsu tirdzniecības konta brīvās ķīlas apmēru un tekošo situāciju kontā. Aicinām rūpīgi pārbaudīt situāciju kontā un sagatavoties plānotajām izmaiņām.

Attiecībā pret atvērtajiem darījumiem uz citiem instrumentiem, kuriem tiek piemērota kredītpleca likme 1:100 vai zemāka, šīs pagaidu ķīlas prasību izmaiņas nekādi neietekmēs. Tomēr, nepieciešamības gadījumā, mēs saglabājam tiesības atkārtoti mainīt tirdzniecības nosacījumus atkarībā no situācijas tirgos.

Apsverot varbūtību, ka balsojuma rezultāts var radīt ekstrēmus tirgu apstākļus un/vai neierastas cenu kustības/volatilitāti, atgādinām, ka klientiem ar statusu "profesionāls klients" netiek nodrošināta negatīvās tirdzniecības konta bilances aizsardzība ekstrēmos tirgu apstākļos.

Kā pārvaldīt riskus ekstrēmos tirgu apstākļos?

Visiem klientiem: ar statusu "privāts klients" un arī ar statusu "profesionāls klients" mēs iesakām pārbaudīt atvērtās pozīcijas uz instrumentiem, kurus ietekmē minētie notikumi, un, ja nepieciešams, pielāgot riskus līdz vēlamajam uzņemtā riska līmenim.

Papildus, aicinām ņemt arī vērā citus paaugstinātus riskus laikā līdz un arī pēc Lielbritānijas parlamenta balsojuma:

  • straujas cenu kustības, būtiskas cenu izslīdes - īpaši uz GBP saistītiem valūtu pāriem un CFD;
  • ierobežota likviditāte, kas var rezultēties ar paaugstinātiem sprediem un lielāku skaitu noraidīto orderu, kā arī izslīdēm.

Ņemot vērā augstāk minēto, ir svarīgi pārbaudīt atvērtos darījumus un pārliecināties, ka riski ir ierobežoti un piemēroti STOP LOSS orderi ir izlikti. STOP LOSS līmeņus Jūs varat rediģēt jebkurā laikā BEZ MAKSAS, izmantojot jebkuru no mūsu tirdzniecības programmām laikā, kad konkrētais tirdzniecības instruments ir pieejams tirdzniecībai.

Iespējams, nepieciešams arī apsvērt iespēju pieņemt lēmumu par atsevišķu pozīciju priekšlaicīgu slēgšanu, daļēju aizvēršanu vai papildus drošības investīciju kapitāla ieskaitīšanu savā tirdzniecības kontā ar mērķi radīt lielāku drošību no iespējamās volatilitātes.

Noslēgumā atgādinām, ka STOP LOSS orderis ir paredzēts, lai ierobežotu potenciālos riskus un samazinātu varbūtību piedzīvot negaidītus un nekontrolētus zaudējumus un pēc uzstādīšanas tas aktivizācijas gadījumā, nostrādā automātiski, taču tie negarantē izvairīšanos no zaudējumiem vai orderu aizvēršanu par konkrētu cenu. Paaugstinātas volatilitātes apstākļos joprojām jārēķinās ar cenu izslīžu iespējamību.

Uzzini vairāk par risku pārvaldības iespējām šeit!

Ar cieņu
Admiral Markets

Avatārs-Admirals
Admirals Viss vienā risinājums tēriņiem, ieguldījumiem un savu līdzekļu pārvaldībai

Vairāk nekā brokeris, Admirals ir tavu finanšu centrs, kurš piedāvā plašu finanšu produktu un pakalpojumu klāstu. Mēs esam radījuši "viss vienā" personīgo finanšu risinājumu līdzekļu ieguldījumiem, tēriņiem un pārvaldībai.