Ķīlas prasības izmaiņas pirms OPEC sanāksmes!

Aprīlis 03, 2020 13:00


Sveicināti,

2020. gada 30. martā, WTI jēlnaftas cena sasniedza 19,02 USD par barelu, kas ir zemākā cena pēdējo 17 gadu laikā. Šajos tirgus nenoteiktības apstākļos OPEC dalībvalstis - Krievija un Saūda Arābija apspriež plānu par globālo naftas piegāžu samazināšanu par 10 miljoniem barelu dienā, lai nepieļautu naftas cenas lejupslīdi koronavīrusa pandēmijas laikā.

Saūda Arābija, Krievija un citas OPEC dalībvalstis ir sasaukušas ārkārtas tikšanos, lai vienotos par plānu naftas cenu stabilizēšanai. Tiešsaistes tikšanās ir paredzēta 2020. gada 6 aprīlī.

Ņemot vērā kopējās situācijas radīto tirgus nenoteiktību, mēs esam veikuši īslaicīgas izmaiņas mūsu tirdzniecības noteikumos klientiem ar statusu "profesionāls klients."

Uz klientiem ar statusu ""Privāts klients", kuri tirgo ar kredītplecu attiecībā 1:10 vai zemāku, šie noteikumi neattiecas. Tomēr visiem klientiem, bez izņēmuma, vajadzētu būt īpaši piesardzīgiem svarīgu lēmumu pieņemšanas apstākļos. Par to, kā pasargāt sevi un mazināt riskus augstas tirgus volatilitātes apstākļos, skatīt turpmāk.

Izmaiņas klientiem ar statusu "Profesionāls klients"

Sākot ar sestdienu, 2020. gada 4. aprīli, un līdz pat turpmākajiem norādījumiem par izmaiņām, mēs samazinām maksimālo kredītplecu klientiem ar statusu "profesionāls klients", sekojošiem CFD instrumentiem:

  1. WTI Crude Oil Spot
  2. Crude Oil West Texas Futures
  3. Brent Crude Oil Spot
  4. Brent Crude Oil Futures

Nosacītajām pozīcijām vērtībā līdz 500 000 EUR (vai USD, CHF, vai ekvivalentā citā valūtā), maksimālais pieļaujamais kredītplecs būs 1:50.

Nosacītajām pozīcijām virs iepriekš minētajiem 500 000 EUR kredītplecs būs 1:10.

Grozītās kredītpleca prasības tiks piemērotas visām atvērtajām un jaunajām pozīcijām, un tas ietekmēs jūsu ķīlas nodrošinājuma apmēru. Tāpēc lūdzam, pārbaudiet sava konta esošo stāvokli.

Ņemiet vērā, ka, lai arī maksimālā kredītpleca apjoma izmaiņas mūsu sistēmā tiks veiktas, sestdien, 4. aprīlī, pašas izmaiņas netiks veiktas klientu kontos, līdz tirgi tiks atvērti 6. aprīlī. Tāpēc klienti, kuri vēlas saglabāt esošās pozīcijas atvērtas un izvairīties no atvērto pozīciju aizvēršanas, ir iespēja papildināt savu tirdzniecības kontu - ja nepieciešamas.

Izņēmumi tirdzniecības noteikumu izmaiņās

Atkarībā no tirgus situācijas mēs paturam tiesības veikt izmaiņas tirdzniecības noteikumos.

Ņemot vērā iespējamo augsto volatilitāti tirgū, ārkārtas OPEC tikšanās laikā, mēs atgādinām klientiem ar statusu "profesionāls klients", ka mūsu negatīvā konta bilances aizsardzība ārkārtas tirgus apstākļos nav piemērojama.

Kā mazināt riskus paaugstinātas tirgus volatilitātes apstākļos

Mēs aicinām klientus ar statusu "privāts klients" un "profesionāls klients", izvērtēt tirgus situācijas un gaidāmo notikumu ietekmi uz atvērtajām pozīcijām portfelī un piemērot to atbilstoši nepieciešamajam riska līmenim.

Starp visiem citiem riska faktoriem, lūdzu, ņemiet vērā citus paaugstinātos riskus laika posmā pirms un pēc OPEC sanāksmes:

  • pēkšņas cenas kustības un ievērojami cenas pārrāvumi (gaps), īpaši naftas tirgos;
  • ierobežota likviditāte, kas var rezultēties daudz plašākos spredos un palielināt noraidīto orderu skaitu;
  • daudz lielākas darījuma pārcelšanas un nākamo dienu komisijas (swaps).

Paturot prātā iepriekš minēto, būtu vērts pārbaudīt, vai visām atvērtajām pozīcijām ir nolikti stop loss orderi.

Tāpat iesakām izvērtēt iespēju aizvērt kādu no pozīcijām portfelī, pilnībā vai daļēji, kā arī izvērtēt nepieciešamību palielināt sava tirdzniecības konta bilanci, lai aizsargātu esošās pozīcijas no augstas tirgus volatilitātes.

Lūdzam, laicīgi pārbaudīt informāciju par tirgotajiem instrumentiem Līgumu specifikācijas sadaļā, tirgus ārkārtas situācijā piemērotie SWAP, kā arī pieļaujamie tirdzniecības apjomi un tirdzniecības laiki var tikt pakļauti izmaiņām, bez īpašas iepriekšējas brīdināšanas.

Visbeidzot atcerieties, ka stop loss ir rīks, kas paredzēts, lai automatizētu jūsu iziešanu no pozīcijas - tomēr, tas negarantē iziešanu no pozīcijas pēc iepriekš izvēlētās cenas un klientiem vajadzētu ņemt vērā cenas pārrāvuma (gap) riskus augstas volatilitātes apstākļos.

Uzzini vairāk par risku pārvaldību šeit:

Ar cieņu,

Admiral Markets

Avatārs-Admirals
Admirals Viss vienā risinājums tēriņiem, ieguldījumiem un savu līdzekļu pārvaldībai

Vairāk nekā brokeris, Admirals ir tavu finanšu centrs, kurš piedāvā plašu finanšu produktu un pakalpojumu klāstu. Mēs esam radījuši "viss vienā" personīgo finanšu risinājumu līdzekļu ieguldījumiem, tēriņiem un pārvaldībai.