2017. gada vēlēšanas Vācijā

Septembris 11, 2017 11:31

Vēlēšanas Vācijā notiks 24. septembrī, kurās ievēlēs Bundestāga locekļus un kancleri (valsts vadītāju).

Šīs vēlēšanas, šķiet, ir mazāk svarīgas salīdzinājumā ar dramatiskajām vēlēšanām Apvienotajā Karalistē, ASV vai Francijā. Tomēr šis notikums būs vienlīdz būtisks, ņemot vērā Vācijas nostāju svarīgumu ES.

Iepazīsimies ar to, ko treideri var sagaidīt no gaidāmajām vēlēšanām!

Kurš būs nākošais kanclers?

Angela Merkele ir pašreizējā kristiešu demokrātu savienības kanclere un vadītāja. Viņa ir bijusi pie varas 12 gadus un potenciāli jaunais pilnvaru termiņš viņai varētu kļūt par vienu no ilgākiem - aiz Helmuta Kola (16 gadi) un Otto fon Bismarka, kurš kanclera amata aizvadījis visilgāk (22 gadi).

Merkele ir viena no līderēm cīņā par uzvaru ceturto reizi.

Viņas galvenais konkurents ir Martin Schulz, kurš ir sociāldemokrātu līderis. Bijušais Eiropas Savienības parlamenta prezidents ir vadījis Sociāldemokrātu partiju kopš 2017. gada janvāra, aizvadot lielāko daļu savas politiskās karjeras Briselē.

Kurš uzvarēs 24. septembra 19. Bundestāga vēlēšanās? No 598 vietām vismaz 300 ir nepieciešamas, lai veidotu valdošo koalīciju nākamos četrus gadus.

Sfēras, kuras ietekmēs vēlēšanas?

Vācijas vēlēšanu rezultāts ietekmēs:

  1. Ārējos jautājumus: imigrāciju, klimata pārmaiņas, drošību un terorisma apkarošanu;
  2. Iekšējos jautājumus: bezdarbu un sociālo vienlīdzību.

Vācijas ekonomika ir strauji augoša, bet kā būs turpmāk?

Vācijas indekss DAX, pazīstams arī kā DAX30, ir bijis spēcīgā augšupejā, gandrīz sasniedzot 13000 atzīmi, un patlaban atrodas korekcijā. Bet kā būs turpmāk?

(Gaidiet mūsu nākamo rakstu, kurā veiksim tehnisko analīzi pirms vēlēšanām!)

Uz ko līderi koncentrēsies debatēs?

Merkele vēlas piedāvāt nodokļu samazinājumus jaunajām ģimenēm.

Schulz vēlas koncentrēties uz sociālās nevienlīdzības samazināšanu, neskatoties uz ekonomisko izaugsmi. Viņš plāno piedāvāt nodokļu atvieglojumus cilvēkiem ar vidējiem ienākumiem, palielinot nodokļus cilvēkiem ar aukstiem ienākumiem. Viņš arī dod priekšroku ieguldījumiem infrastruktūrā.

Debates par klimatu, imigrāciju, drošību un Brexit

Merkeles un Schulza atšķirība ir ļoti nenozīmīga un tā ir saistīta ar klimata pārmaiņu problēmu, salīdzinot ar diviem iepriekšējiem kandidātiem ASV vēlēšanās 2016. gadā (Trump pret Clintoni). Abi līderi ir arī spēcīgi ES atbalstītāji un Brexit procesa kritiķi.

Imigrācija ir vēl viena karsta tēma, par kuru gaidāmas lielas diskusijas.

Pēdējā, bet ne mazāk svarīga ir drošības tēma, jo dažu pēdējo gadu laikā ir notikuši vairāki traģiski teroristu uzbrukumi. Gan Merkele, gan Schulz vēlas lielāku finansējumu policijai un drošībai.

Ziņu ietekme

Kopumā Vācija ir nozīmīga ES un eiro zonas daļa, kam ir vislielākā politiskā vara kopā ar Franciju. Savukārt ES ir nozīmīgs pasaules mēroga dalībnieks.

Vēlēšanas Vācijā ir vitāli svarīgs faktors politiskajās pārmaiņās, kuras aizsākās jau 2016. gadā, kad Apvienotā Karaliste izvēlējās Brexit un ASV - Donaldu Trampu.

Šāds, lūk, ātrs ieskats uz uzmanības centrā esošiem notikumiem par gaidāmiem globāliem un politiskiem notikumiem, kā arī Forex, DAX un CFD.

Kamēr vēl laiks līdz vēlēšanām, aicinām atvērt savu demo kontu un izmēģināt tirdzniecību reālos tirgus apstākļos.

Admiral Markets atbalsta treiderus:

Piekļuve tirgiem ar izciliem tirdzniecības nosacījumiem.
Jaunākās tehnoloģijas - MetaTrader 4 Supreme Edition.

Veiksmīgu tirdzniecību!

Sekojiet jaunākajiem tirgus apskatiem Twitter @ChrisSvorcik!

Avatārs-Admirals
Admirals Viss vienā risinājums tēriņiem, ieguldījumiem un savu līdzekļu pārvaldībai

Vairāk nekā brokeris, Admirals ir tavu finanšu centrs, kurš piedāvā plašu finanšu produktu un pakalpojumu klāstu. Mēs esam radījuši "viss vienā" personīgo finanšu risinājumu līdzekļu ieguldījumiem, tēriņiem un pārvaldībai.