Tirdzniecības signāli akciju un FX tirdzniecībā

Eva Blanco Garzón
Tirdzniecības signāli ir veidoti, lai palīdzētu noteikt, kad pirkt vai pārdot finanšu aktīvus, balstoties uz iepriekšējo analīzi. Tie palīdz atrast tirdzniecības iespējas un signāli var būt pieejami gan kā maksas, gan bezmaksas pakalpojums.

Ja esi iesācējs, iespējams, esat domājis par tirdzniecības signālu izmantošanu. Patiesībā, izmantojot citu treideru signālus, jūs varat ietaupīt daudz laika un enerģijas.

Patiesībā uzticamu tirdzniecības signālu nodrošinātāju atrast var būt salīdzinoši grūti. To apzinoties, mēs esam izveidojuši šo rakstu, kurā apskatīsim šādus jautājumus:

Kas ir tirdzniecības signāli un kā tie darbojas?

Pirms apskatām svarīgāko, atbildēsim uz jautājumu, kas ir tirdzniecības signāli un kā tie darbojas?

Tirgojot akcijas vai citus finanšu instrumentus, par tirdzniecības signāliem mēdz dēvēt norādes, kas signalizē par tirdzniecības darījumu atvēršanu/aizvēršanu, ņemot vērā tirgoto aktīvu, tā tirgus cenu un laiku.

Šie signāli darbojas kā brīdinājums, informējot tirgotājus par darījumu atvēršanu un slēgšanu.

Tirdzniecības signālus bez maksas vai par maksu nodrošina pieredzējuši tirgotāji, vai specializēti uzņēmumi.

Signāli palīdz tirgotājiem iegūt precīzu informāciju par darījumiem, ko reāllaikā iesaka signālu nodrošinātāji. Tiesa esiet uzmanīgi, šie signāli nav nekļūdīgi.

Tirgū ir daudz signālu nodrošinātāju. Tāpēc tas var būt salīdzinoši mokošs process, lai noskaidrotu, kurš ir patiesi uzticams. Tāpēc šajā rakstā centīsimies viest skaidrību!

Signāla maksas

Cena var mainīsies atkarībā no pakalpojuma sniedzēja. Daži brokeri piedāvā bezmaksas signālus, piemēram, Admirals tie ir pieejami mūsu Trading Central spraudnī. Savukārt citi pakalpojumu sniedzēji var piedāvāt signālus, kas maksā no 5 līdz 10 eiro dienā.

Ilgtermiņa piekļuvei var tikt piemērota arī abonēšanas maksa. Bieži vien maksājums ir robežās no 100 līdz 150 eiro, tomēr ir arī tādi signāli, kas var maksāt vairākus tūkstošus eiro. 

Tirdzniecības signālu veidi

Signāla izvēle un izmantošana ir atkarīga no katra tirgotāja paša mērķiem, riska apetītes, pieejamā laika tirdzniecībai, kā arī vēlamās aktivitātes. 

Tirdzniecības signāli iedalās divās galvenajās grupās:

  • Manuālie signāli;
  • Automatizētie signāli (piemēram, CopyTrading);

Ja aprakstām pirmo, jāatzīst, ka, izmantojot šādus signālus, tirgotājam ir jārēķinās, ka nāksies pie datora pavadīt ievērojamu laiku, meklējot signālus, lai pieņemtu galīgo lēmumu par to, vai pirkt vai pārdot izvēlēto aktīvu.

Kā varam noprast, lēmums par darījuma izpildi šeit ir atkarīgs no tirgotāja interpretācijas, kas var būt laikietilpīgs process. Šāda veida signāli ir attiecināmi uz tiem, kas vēlas nodarboties ar manuālo tirdzniecību. 

Savukārt automatizēto signālu gadījumā, tirgotājs paļaujas uz programmatūru (atsevišķos gadījumos citu tirgotāju), kas pati meklē signālus, lai jūsu vietā veiktu tirdzniecības darījumus.

Tagad apskatīsim dažus no signālu veidiem tuvāk.

Automatizētie tirdzniecības signāli

CopyTrading

Izmantojot CopyTrading darījumu kopēšanas funkciju, tirdzniecības signāla nodrošinātāja un tirgotāja konti tiek sinhronizēti. Tas nozīmē, ka mirklī, kad signāla nodrošinātājs atver darījumu, tas tiek automātiski atvērts arī tirgotāja kontā.

Šis ir starpposma risinājums, jo tirdzniecība ir automatizēta un konta kontrole tiek dalīta. Pakalpojumu sniedzējs klienta kontā atver pozīcijas attālināti, vienlaikus tirgotajam saglabājot kontroli, ļaujot brīvi iejaukties operācijās. Šie ir maksas tirdzniecības signāli, kas tiek piedāvāti par abonēšanas maksu.

Ja velies uzzināt vairāk par Admirals darījumu kopēšanas pakalpojumu, droši noklikšķini uz zemāk redzamā banera.

Copy Trading ar Admirals

Kopē labāko treideru darījumus ar vienu klikšķi

 

Trading Central

Tirgotājs var izmantot arī automatizētu tirdzniecības programmatūru, piemēram, MetaTrader platformu un tajā pieejamos eksperta padomniekus - EAs (Expert Advisors), kas automātiski ģenerē tirdzniecības signālus reāllaikā, ļaujot pat automatizēt tirdzniecības darījumus. 

EA, kas pazīstami arī kā tirdzniecības roboti, ir pieejami MetaTrader platformā gan bez maksas, gan par attiecīgu samaksu - tos var pārdot arī attiecīgi signālu nodrošinātāji.

Robotizētā tirdzniecība ļauj tirgotājam noteikt pašam, kādiem signāliem pievērst uzmanību un kad atvērt un slēgt tirdzniecības darījumus. Šīs darbības tiek izpildītas automatizēti, izslēdzot cilvēka emociju iesaisti procesā, kas var būt labs risinājums, ja robota iestatījumi tiek veikti pareizi.

Salīdzinot ar cilvēku, tirdzniecības roboti var apstrādāt daudz vairāk datu. Tas dod iespēju pārvaldīt vairākus aktīvus vienlaicīgi, kā arī pārraudzīt vairākus grafikus.

➤ Tomēr labākais risinājums būtu apvienot manuālo un automatizēto tirdzniecību, kas ir ierasta prakse profesionālo treideru vidū.

Šeit gan svarīgi minēt, ka pret bezmaksas tirdzniecības signālu nodrošinātājiem un to robotiem vajadzētu izturēties piesardzīgi. Pirms to izmantošanas reālajā kontā, drošākais veids būtu sākt ar demo tirdzniecības kontu, kas ļaus reālos tirgus apstākļos pārliecināties par to veiktspēju.

Demo tirdzniecības kontu bez maksas droši vari atvērt, noklikšķinot uz zemāk atrodamā banera.

Bezriska demo konts

Reģistrējieties bezmaksas tiešsaistes demo kontam un pilnveido savu tirdzniecības stratēģiju

 

Manuālās tirdzniecības signāli

Manuālos signālus ģenerē pati persona, kas var prasīt ilgāku laiku, padziļināti analizējot cenas, to darbību un pieņemtu lēmumu par īsto brīdi pozīcijas atvēršanai un slēgšanai. 

Tirgotāja pieņemtie lēmumi šajā situācijā ir balstīti uz viņa paša pieredzi, interpretāciju un var aizņemt ilgu laiku, līdz tiek atrasti tirgus signāli darījumu atvēršanai.

Lai manuāli atrastu signālus, tirgotājs var izmantot izmantot tādus plaši pielietotus signālus, kā:

  • Dončas kanāls;
  • Keltnera kanāls
  • u.c.

Lai iegūtu šos signālus, jums vispirms ir jālejupielādē MetaTrader platforma un pēc tam Supreme Edition spraudnis. Tie abi ir pieejami bez maksas!

Tāpat analizējot aktīvu cenu grafikus, signāliem varat izmantot arī tādus indikatorus, kā:

  • Cenas darbības modeļus: plecs, galva, trijstūris, cenas atbalsta un pretestības līmeņi u.c.
  • Mainīgā vidējā rādītāja krustojumi: piemēram, 50 un 200 periodu u.tt.
  • Tirdzniecības apjomi: neparasti liels tirdzniecības apjoma pieaugums var liecināt par straujām kustībām un izmaiņām tirgū;
  • Volatilitātes signāli: ir dažādi veidi, kā izmērīt volatilitāti, piemēram, izmantojot ATR.
  • Noskaņojumi: izmantojot RSI vai MACD, kas var dot signālu par tendenču izmaiņām akciju, Forex un citos tirgos.

Visi šie indikatori ir pieejami bez maksas.

Brīdinājumi

Šajā gadījumā tirgotājs pats pārvalda savu tirdzniecības kontu. Jūs varat analizēt tirgus vai arī izvēlēties abonēt signālus, iestatot brīdinājumu, kas nostrādās mirklī, kad noteiktie nosacījumi tiks izpildīti. 

Šie brīdinājuma signāli var būt ārkārtīgi noderīgi automatizētās tirdzniecības gadījumā, jo ļaus sekot līdzi darījumu izpildei un kontrolēt tos. No otras puses, tas var radīt jums psiholoģisku spiedienu.

Signāli šajā gadījumā tiek paziņoti ar ziņojumu, kas var būt e-pasta, sms vai mobilās ziņojumapmaiņas veidā, kas parādīsies jūsu lietojumprogrammā. 

Kontu pārvaldība

Šis risinājums paredz, ka jūsu vārdā darījumus veic profesionāls konta menedžeris apmaiņā pret algu vai fiksētu peļņas daļu.

Šeit pakalpojumu sniedzējam vai konta pārvaldītājam ir pilnīga kontrole pār tirdzniecības operācijām, viņš parasti klientu neinformēs par saviem tirdzniecības lēmumiem, informējot vien par rezultātiem. 

Saprotams, ka šī izvēle ir saistīta ar riskiem, tāpēc labāk būtu pašam izprast un apgūt tirgus, lai nebūtu atkarīgs no citiem.

Gadījumā, ja tiešām vēlies apgūt tirdzniecību, apmeklē mūsu tiešsaistes vebinārus, zinošu treideru vadībā. 

Bezmaksas tirdzniecības vebināri

Piesakies mūsu tirdzniecības ekspertu tiešsaistes vebināriem

 

Kā veikt signālu izvēli?

Diezgan bieži pat pieredzējuši un pelnoši tirgotāji klusiņām meklē "labāko" tirdzniecības signālu palīdzību, lai izbrīvētu vairāk laika citām nodarbēm. Ja jau esat pieredzējis treideris, noteikti zināt, ka tirgū ir pieejams liels un nepārtraukti augošs viltus signālu skaits.

Lai arī šie signāli ir funkcionāli un strādājoši, reālā peļņa var būt ļoti maza, vai pat var ģenerēt zaudējumus. Sliktākajā gadījumā - iztukšot kontu.

Signālu izvēli un visu procesu atvieglos 4 vienkārši ieteikumi, kurus paturēt prātā, izvēloties signālus:

Pārliecinieties, ka tie ir bez lieka riska

Tirgus ir pilns ar viltus un pat krāpnieciskiem signāliem, kas maģiskā veidā sola dubultot jūsu naudu. Visdrīzāk, ka neviens no šiem signāliem nedarbojas. Tie pielieto agresīva mārketinga paņēmienus, lai piesaistītu uzmanību, tāpēc no tiem labāk būs izvairīties.

Tā vietā labāk izvēlēties ticamu signālu sniedzēju, kuram nav nepieciešami reklāmas triki.

Nekad neieguldi lielas naudas summas uzreiz

Lielākā daļa jauno treideru bieži vien uzreiz iegulda lielāko daļu sev pieejamo līdzekļu. Signālu izmēģināšanu noteikti vajadzētu sākt demo kontā un, ja signāla veiktspēja atbilst jūsu prasībām: tirdzniecību varat pārcelt uz reālo kontu. Savukārt, kad rezultāti arī reālajā kontā atbildīs jūs izvirzītajām prasībām, var palielināt konta bilanci.

Krītot kārdinājuma varā un sākot no otra gala, jūs pakļaujat sevi nevajadzīgiem riskiem, kas var novest pie zemākas konta bilances vai pat pilnīgas ieguldītā kapitāla zaudēšanas. 

Ievērojams veikto pozīciju skaits

Kā jau minējām iepriekš, vislabāk ir sākt ar signālu pārbaudi demo kontā. Jo vairāk darījumi tiks veikti, jo precīzāk būs iespējams noteikt, vai tirdzniecības signāls ir uzticams vai nē.

Signālam jābūt vienkārši lietojamam

Signālu iegāde un uzstādīšana parasti ir salīdzinoši vienkāršs process, tāpēc ir pamats uzskatīt, ka kaut kas nav "tīrs", ja šis process liekas nevajadzīgi sarežģīts un jums jāapmeklē vairākas šaubīgas mājaslapas. MetaTrader programmā pieejami signāli, kas ir integrēti pašā platformā un to uzstādīšana ir ļoti vienkārša.

Signālu priekšrocības.

Ir daudz un dažādi iemesli, kāpēc tirdzniecības signāli tiek izmantoti tik plaši.

Tirdzniecības signālu priekšrocības
Prasmju pilnveidošana Iepazīstot, kā citi tirgotāji atver un slēdz savus darījumus, iesācēji var uzzināt vairāk par tirgiem un dažādām tirdzniecības stratēģijām.
Laiks Tirdzniecības signāli var palīdzēt ietaupīt laiku.
Diversifikācija Ir pieejams liels skaits signālu nodrošinātāju. Stilu, instrumentu, laika posmu un metožu dažādība var palīdzēt dažādot portfeli.

Tirdzniecības signāli un MetaTrader

MetaTrader 4 un 5 piedāvā pilnu signālu komplektu, izmantojot integrēto MQL5 tirdzniecības signālu pakalpojumu.

Kopš 2013. gada tiek nodrošināta piekļuve MetaTrader tirdzniecības signālu pakalpojumam, kas ļauj automātiski kopētu darījumus un citu tirgotāju veiktos darījumus MT4 vai MT5 tirdzniecības programmās.

Ir pieejami bezmaksas un maksas signāli. Maksas signāli ir pieejami abonēšanas veidā, kuru var atcelt jebkurā laikā. 

Neatkarīgi no tā, vai jums ir reālais vai demo konts, lai piekļūtu signāliem savā MT4 vai MT5 tirdzniecības programmā, rīkojies šādi:

  • Atver savu MetaTrader tirdzniecības programmu;
  • Nospiediet pogu Signāli
  • Reģistrējieties MQL5.
  • Izmantojot vietni MQL5.com, varēsi izvēlēties maksas vai bezmaksas signālus, atbilstoši savām vajadzībām.

Logā MQL5 Signals jūs atradīsiet dažādus signālu nodrošinātājus, kā arī informāciju par pakalpojumu sniedzēju, pieauguma procentuālo daļu, kā arī laiku par tā darbību.

Noklikšķinot uz katra signāla nodrošinātāja, atradīsiet pilnīgu piedāvāto tirdzniecības signālu analīzi.

  • Ja būsi abonējis bezmaksas signālu, tiks atvērts opciju logs ar dažādām izvēles iespējām, piemēram:
  • Pēc tam signāls tiks pārkopēts tieši no pakalpojumu sniedzēja jūsu MetaTrader tirdzniecības kontā!
  • Gadījumā, ja vēlaties atcelt signāla abonēšanu, jums vienkārši būs jānospiež sarkanā poga, "Atcelt abonementu".

Atceries, ka jums ir pieejama arī CopyTrading darījumu kopēšanas funkcija. 

Kā kļūt par signāla nodrošinātāju

Tirgotāji ar veiksmīgu metodiku varētu kļūt arī par signālu nodrošinātāju citiem tirgotājiem un tādējādi nopelnīt fiksētus ikmēneša ienākumus no jebkura abonenta, kurš izvēlas tiem sekot.

Reģistrējoties MQL5 vai mūsu Copy Trading platformā, jūs varēsiet kopīgot savus signālus ar citiem tirgotājiem.

Tirdzniecības signālu priekšrocības

✅ MetaTrader sniedz iespēju kopēt tūkstošiem dažādu stratēģiju un signālu, kas ir pieejami ar vai bez maksas;
✅ Tiek veikta tirgotāja identitātes pārbaude;
✅ Nav nepieciešams instalēt papildu programmu, Copy Trading ir pieejams MetaTrader 4 un 5 tirdzniecības programmās;
✅ Jūs varat iepazīties un izvērtēt signālu nodrošinātāja darījumu vēsturi;
✅ Jūs varat abonēt signālus par 30 eiro mēnesī, sekojot nodrošinātāja darījumiem un rezultātiem tirgū;
✅ Jūs vienmēr paturat iespēju kontrolēt darījumus un to izpildi;

Tirdzniecības signālu trūkumi

❌ Vēsturiskie rezultāti negarantē tādu pašu veiktspēju nākotnē;
❌ Ir nepieciešams pastāvīgi uzturēt savienojumu ar MetaTrader, ja vien neizmantojat VPS serveri;
❌ Veiktspēja nenosaka signālu nodrošinātāja atlīdzības apmēru;
❌ Vienā tirdzniecības kontā varat abonēt tikai vienu signālu nodrošinātāju;

Pasaulē vadošā vairāku aktīvu platforma


Cita noderīga informācija

Par Admirals

Admirals ir vairākkārtējs starptautisku apbalvojumu ieguvējs, globāli regulēts Forex un CFD brokeris, kas piedāvā tirdzniecību ar vairāk nekā 8000 finanšu instrumentiem, izmantojot pasaulē populārākās tirdzniecības platformas MetaTrader 4 un MetaTrader 5. Sāc tirgot jau šodien!

Atruna:Šis materiāls nav uzskatāms par personīgu piedāvājumu, ieteikumu vai aicinājumu pirkt vai pārdot jebkuru finanšu instrumentu. Tā kā apstākļi laika gaitā var mainīties, šāda tirgus analīze nevar tikt uzskatīta par uzticamu indikatoru šī brīža un nākotnes sniegumam. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, aicinām konsultēties ar neatkarīgu finanšu padomnieku, lai pārliecinātos, ka izprotat saistītos riskus.

TOP RAKSTI
Bezmaksas akciju un Forex tirdzniecības simulators - apgūsti investīcijas bezriska vidē!
Kas ir tirdzniecības simulators? Tirdzniecības jeb akciju/Forex tirgus simulators ir programmatūra, kas, kā norāda pats nosaukums, simulē reālos tirgus apstākļus, ļaujot tirgot ar fiktīvu naudu, neriskējot ar reālo kapitālu. Lai atbildētu uz svarīgākajiem jautājumiem par akciju un For...
Viss par robotiem un automatizēto tirdzniecību
Ja esi tikai nesen sācis finanšu instrumentu tirdzniecību, jums var rasties jautājums, vai automatizētās tirdzniecības robots jebkādā veidā var palīdzēt uzlabot jūsu rezultātus tirdzniecībā? Protams, ir pieejami gan bezmaksas, gan maksas automatizētās tirdzniecības roboti, bet vai tie ir izm...
MQL5 pamācība
Vai zinājāt, ka finanšu instrumentu tirdzniecības metodes ir dramatiski mainījušās kopš pašas pirmās akciju biržas izveides - 17. gadsimtā, Amsterdamā? Viss sākās ar kliegšanu tirdzniecības zālē, pēc tam populāri kļuva telefoni, bet kopš 1980-tajiem gadiem tirgos dominē elektroniskā tirdzniecība.Mūs...
Skatīt visu