MQL5 pamācība

Admirals

Vai zinājāt, ka finanšu instrumentu tirdzniecības metodes ir dramatiski mainījušās kopš pašas pirmās akciju biržas izveides - 17. gadsimtā, Amsterdamā? Viss sākās ar kliegšanu tirdzniecības zālē, pēc tam populāri kļuva telefoni, bet kopš 1980-tajiem gadiem tirgos dominē elektroniskā tirdzniecība.

Mūsdienās treideri var izmantot arī dažādas programmēšanas valodas, piemēram, MetaQuotes MQL5 valodu, lai ar to izveidotu savas automatizētās tirdzniecības sistēmas un "custom" indikatorus. Faktiski ar vispasaules MQL5 kopienu treideri var pat nemācīties MQL5 programmēšanas valodu, lai no tās tāpat gūtu labumu. Šajā rakstā vairāk par MQL5, MQL5 signāliem, indikatoriem un citām funkcijām, kas var noderēt tirdzniecībā, pat ja jums nav nekādas pieredzes ar programmēšanu!

Kas ir MetaQuotes MQL5?

MetaQuotes ir uzņēmuma nosaukums, kas izstrādā pasaules populārāko finanšu instrumentu tirdzniecības platformu - MetaTrader. MQL5 ir "MetaQuotes Language 5" saīsinājums un pēc būtības tā ir programmēšanas valoda, kas ļauj lietotājiem radīt savas MQL5 automatizētās tirdzniecības stratēģijas, MQL5 signālus, MQL5 indikatorus un arī sarežģītākas funkcijas, piemēram, MQL5 trailing stop loss indikatoru.

Kas ir MQL5 tirgus?

MQL5 tirgus ir tirdzniecības robotu un tehnisko indikatoru "interneta veikals" ar vairāk nekā 10 000 padomniekiem(EA)/indikatoriem, kas ir pieejamas tirdzniecības platformai MetaTrader. Tos visus pirms pirkšanas var bez maksas pārbaudīt MQL5 stratēģiju pārbaudītājā (strategy tester).

MQL5 tirgus lietotājiem piedāvā iespēju iegādāties padomniekus (tirdzniecības robotus) un arī tehniskos indikatorus. Pieejama arī "utilities" sadaļa, kurā programmētāji var pārdot arī citus tirdzniecības rīkus, piemēram, grafisko objektu zīmēšanas palīgus, analīzes rīkus, darījumu apstrādes rīkus.

MQL5 tirgum var piekļūt tieši no Admirals MetaTrader 5 tirdzniecības platformas. Vienkārši atveriet apakšējo rīkjoslu (Ctrl + T) un izvēlieties "Market" sadaļu.

Avots: Admirals MetaTrader 5 platforma, Market sadaļa.

Pamanīsiet, ka tirgus sadaļā ir pieejamas vēl vairākas sadaļas, kas saistītas ar MQL5 pakalpojumiem - MQL5 signāli, MQL5 kodu bāze un MQL5 padomnieki. Pirms mēģiniet iegādāties un lejupielādēt kādu no produktiem, vispirms vajadzēs lejupielādēt MetaTrader 5 platformu.

Vai zinājāt, ka Admirals MetaTrader 5 platformu - pasaules #1 multi-aktīvu tirdzniecības platformu - piedāvā pilnībā bez maksas? Ar MetaTrader 5 treideriem ir piekļuve izcilām grafiskajām iespējām, reāllaika tirgus datiem un analīzei, labākajiem tirdzniecības papildinājumiem, visiem MQL5 tirgus produktiem un vēl vairāk!

Lejupielādējiet MetaTrader 5 platformu jau šodien un aicinām apmeklēt bezmaksas ievadsemināru mūsu ofisā Rīgas centrā, ja vēlaties ātrā un vienkāršā veidā apgūt finanšu instrumentu tirdzniecības pamatus!

Pasaulē vadošā vairāku aktīvu platforma


 

Kas ir MQL5 kopiena?

MQL5 kopiena ir interneta lapa, kas piedāvā vairākus pakalpojumus MetaTrader lietotājiem. Šeit atradīsiet visu nepieciešamo no gataviem tirdzniecības robotiem līdz programmētājiem, kuri varēs realizēt jūsu idejas:

  • MQL5 tirgus. Šis ir tirdzniecības robotu un tehnisko indikatoru tiešsaistes veikals ar vairāk nekā 10 000 tirdzniecības lietojumprogrammām, kas pieejamas tirdzniecības platformai MetaTrader. Tos visus pirms pirkšanas var bez maksas pārbaudīt MQL5 stratēģiju testētājā. MQL5 tirgum varat piekļūt no jūsu MetaTrader platformas, un tas ir sīkāk aprakstīts tālāk rakstā.
  • MQL5 mākoņa tīkls. Tas ļauj ātri optimizēt tirdzniecības robotus, piekļūstot jaudai no vairākiem tūkstošiem datoru.
  • Kodu bāze. Tā lietotājiem ļauj lejupielādēt jebkuru kodu, kas publicēts MQL5 kopienas sadaļā "Code Base" - tas nozīmē, ka kods tiek automātiski ievietots pareizajā mapē, ļaujot treiderim to vienkārši palaist no MetaTrader "Navigator" loga.
  • Freelance. Treideri var nolīgt profesionālus programmētājus, lai izveidotu jaunus MQL5 indikatorus un padomniekus, kā arī, lai pārveidotu MQL4 uz MQL5 valodu tiem treideriem, kuri vēlas pāriet no MetaTrader 4 uz MetaTrader 5. Pieejami arī automātiski rīki, kas var pārveidot MetaTrader 4 programmas uz MetaTrader 5.
  • MQL5 grafiki. Tādā veidā treideri var uzņemt ekrānšāviņus no savas tirdzniecības platformas un pēc tam tos publicēt sociālajos tīklos vai MQL5 mājaslapā.
  • MQL5 signāli. Atrodiet tirdzniecības signālu pārdevējus, abonējiet un saņemiet tos pa tiešo tirdzniecības platformā. Pastāv iespēja arī automātiski kopēt signālus.
  • MQL5 forums. Treideri var apmeklēt MQL5 forumu, lai apspriestu dažādas tirdzniecības sistēmas, uzlabotu MQL5 programmēšanas prasmes un pievienotos tērzēšanas grupām.

Kāpēc izmantot MetaQuotes MQL5?

Ir dažādi iemesli, kāpēc treideriem var rasties vajadzība izmantot MQL5 no MetaQuotes. Daži no tiem:

#1 Treiderim ir tehniska stratēģija, kuru viņš vēlētos programmēt, bet nav laika, lai iemācītos MQL5 programmēšanas valodu. Izmantojot MQL5 kopienas freelance funkciju, treideris var nolīgt programmētāju, kas to izdarītu viņa vietā.

#2 Treideris varētu vēlēties eksperimentēt ar dažādiem indikatoriem, kurus izmanto citi treideri. Daži no MQL5 indikatoriem ir bez maksas, bet citi - par maksu. MQL5 indikatoru klāsts ir milzīgs un lietotāji tos visus var izmēģināt un eksperimentēt (detalizēts piemērs, kā to izdarīt, ir atrodams tālāk rakstā).

#3 Treideris vēlas eksperimentēt ar bezmaksas vai maksas automatizētām tirdzniecības stratēģijām. MQL5 tirgus ir pilns ar bezmaksas un maksas padomniekiem (EA), kurus treideri salīdzinoši vienkārši var iegādāties un izmēģināt.

Faktiski treideri tos var izmantot arī bezmaksas Admirals Demo kontā! Treideri arī Demo kontā var lejupielādēt jebkurus produktus, kam pieejama bezmaksas izmēģinājuma versija, pirms iegādes lēmuma pieņemšanas.

Lai atvērtu bezmaksas Demo kontu, atliek tikai noklikšķināt uz banera zemāk! Pēc tam varēsiet bezriska vidē izmantot visas MQL5 piedāvātās funkcijas - signālus, robotus un indikatorus.

Tirgo bezriska demo kontā

Praktizē tirdzniecību ar virtuālajiem līdzekļiem

 

Kā ieiet MQL5?

Lai ieietu MQL5 kontā, vai arī to izveidotu, vienkārši atveriet MetaTrader 5 tirdzniecības platformu, izvēlieties "Tools" augšējā rīkjoslā un pēc tam "Options". Atvērsies logs ar vairākām iespējām. MQL5 konta informācija ir atrodama zem "Community":

Avots: Admirals MetaTrader 5 platforma, Market sadaļa un MQL5 autorizācijas logs. Atruna: Grafikam ir tikai ilustratīva nozīme, un tas nav aicinājums pirkt vai pārdot Admirals piedāvātos finanšu instrumentus (CFD, ETF, akcijas). Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

MQL5 pamācība - MQL5 indikatori

Pirms pievēršamies īsai pamācībai par MQL5 indikatoriem, vēlamies akcentēt, ka Admirals nav nekādas saistības ar jebkuru no šiem bezmaksas vai maksas produktiem, kas pieejami MQL5 un mēs negarantējam jebkādu rezultātu, kas izriet no šo produktu lietošanas.

Šajā MQL5 indikatoru pamācība izmantosim vienu no bezmaksas indikatoriem, kas pieejams tirdzniecības platformas MQL5 tirgū. Kā parādīts zemāk, izvēlēsimies "Top indicators" un tīri demonstrācijas principiem paņemsim CCI EMA:

Avots: Admirals MetaTrader 5 platforma, Market sadaļa un MQL5 Top indicators. Atruna: Grafikam ir tikai ilustratīva nozīme, un tas nav aicinājums pirkt vai pārdot Admirals piedāvātos finanšu instrumentus (CFD, ETF, akcijas). Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

Pēc tam, kad nospiedīsiet uz MQL5 indikatora, atvērsies jauns logs ar noderīgu informāciju treiderim, piemēram, indikatora iestatījumi, indikatora darbības principi, pēdējo uzlabojumu datums, autora vārds, kā arī atsauksmes.

Avots: Admirals MetaTrader 5 platforma, Market sadaļa un MQL5 indikatora piemērs. Atruna: Grafikam ir tikai ilustratīva nozīme, un tas nav aicinājums pirkt vai pārdot Admirals piedāvātos finanšu instrumentus (CFD, ETF, akcijas). Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

Pēc "Download" nospiešanas, uzstādīšana aizņems dažas sekundes. Pēc tam varēsiet indikatoru atrast "Navigator" sadaļā (Ctrl + N), vai arī Indicators -> Market sadaļā. Tagad atliek tikai indikatoru uzlikt uz attiecīgā grafika, piemēram, uzvelkot to uz grafika:

Avots: Admirals MetaTrader 5 platforma, Market sadaļa un MQL5 bezmaksas indikatora piemērs. Atruna: Grafikam ir tikai ilustratīva nozīme, un tas nav aicinājums pirkt vai pārdot Admirals piedāvātos finanšu instrumentus (CFD, ETF, akcijas). Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

Droši vien jau pamanījāt, ka "Navigator" sadaļā ir milzīgs klāsts Admirals MQL5 indikatoru un padomnieku, piemēram, Admiral Candle, Admiral Keltner, Admiral Pivot, Admiral Renko, Admiral Correlation Matrix, Admiral Mini Termianl, Admiral Sentiment Trader un vēl!

Ja vēl neesat lejupielādējis bezmaksas Admirals MetaTrader 5 tirdzniecības platformu, šie indikatori/padomnieki jums nebūs pieejami. Vai zinājāt, ka tos visus varat iegūt bez maksas, ja lejupielādējat Admirals Supreme Edition papildinājumu?

Šis ekskluzīvais MetaTrader papildinājums sniedz vairākas izcilas funkcijas, piemēram, korelāciju matricu, kurā varat redzēt valūtu pāru un arī citu instrumentu savstarpējo korelāciju dažādos laika periodos, vai arī Mini-terminal, kurā varat atvērt darījumus ar iepriekš iestatītu stop loss un take profit.

Ekskluzīvais MetaTrader Supreme Edition

Lejupielādē šo spraudni, kas būs teicams papildinājums tavai iecienītākajai tirdzniecības platformai!

 

Vai ir iespējams apgūt MQL5 programmēšanas valodu?

Tā kā MQL5 programmēšanas valoda ir veidota, ņemot piemēru no C++ programmēšanas valodu, to apgūt nav nemaz tik grūti. Daļa treideru izvēlas mācīties MQL5, kamēr citi noalgo programmētājus, lai uzprogrammētu savas stratēģijas vai indikatorus. Populārā alternatīva ir arī gatavu produktu iegāde MQL5 tirgū, jo MQL5 kopienā atrodamā informācija ir ļoti plaša.

Pirms sākat apgūt MQL5 programmēšanas valodu, vajadzētu izprast, ka MQL5 programmām ir dažādi mērķi un atšķirīga funkcionalitāte:

MQL5 tirdzniecības robots

MQL5 tirdzniecības robots var analizēt tirgu un veikt darījumus, pamatojoties uz ieprogrammētiem nosacījumiem. Pēc būtības tas pārņem cilvēka darbu - finanšu instrumentu tirdzniecību. Mūsdienas tirdzniecības roboti un algoritmi ir ļoti populāri, un tos lieto arī lielākie tirgus dalībnieki, it īpaši tādus algoritmus, kas seko jaunākajiem notikumiem un pēc iespējas ātrāk cenšas veikt darījumus.

Lai gan daļa treideru izvēlas mācīties MQL5 valodu tieši tāpēc, lai uzprogrammētu savu stratēģiju, citi treideri noalgo programmētājus, kas to izdarīt viņu vietā.

MQL5 "custom" indikators

MQL5 indikatori bieži vien tiek izmantoti dažādu tirgu analīzē - Forex, akcijas, izejvielas, indeksi u.t.t. Neskatoties uz to, ka MetaTrader platforma jau sākumā nāk ar bagātīgu indikatoru klāstu, treideri var radīt paši savus indikatorus.

MQL5 skripts

MQL5 skripts ir domāts, lai konkrētā brīdī veiktu konkrētas darbības. Skripti parasti tiek veidoti, lai izpildītu vienu darījumu tikai vienreiz, bet ar piekļuvi visām analītikas un tirdzniecības funkcijām, kas pieejams MetaTrader platformā. Piemēram, MQL5 OrderSend funkcija tiek izmantota, lai izpildītu darījumus, sūtot pieprasījumu uz tirdzniecības serveri.

MQL5 brokeri: kāpēc izvēlēties Admirals?

Brokeru, kas piedāvā MQL5 produktus un servisus, ir diezgan daudz, bet, tirgojot finanšu instrumentus ar Admirals, jums būs vairāk priekšrocības, piemēram:

  • tirdzniecība ar mūsu zemākajiem sprediem, sākot ar 0,1 punktu Zero.MT4 kontā, tiešā veidā savienojot ar likviditātes nodrošinātājiem;
  • ekskluzīvs Admirals MetaTrade papildinājums - Supreme Edition, kurā iekļautas papildu funkcijas, piemēram, korelāciju matrica un Mini-Terminal;
  • finanšu instrumentu tirdzniecība no datora, telefona (iOS vai Android), Mac vai pārlūkprogrammas ar WebTrader;
  • plašs instrumentu klāsts - Forex, akcijas, indeksi, izejvielu CFD, kriptovalūtu CFD, obligāciju CFD un ETF;
  • tirdzniecība ar uzticamu un regulētu brokeri vairākās jurisdikcijās;
  • negatīvas bilances aizsardzība.

Ja jūtat iedvesmu uzsākt finanšu instrumentu tirdzniecību, vai arī šis raksts deva papildu zināšanas, ar Admirals varat piekļūt MQL5 produktiem un servisiem, kā arī jaunākajiem tirgus jaunumiem un tehniskās analīzes idejām PAR BRĪVU! Spiediet uz banera zemāk, lai izveidotu savu reālo kontu:

Atver reālo kontu

Veic reālo tirdzniecību un abonē treideru stratēģijas ar Copy Trading

 

Pilnveidojat savas zināšanas

Par Admirals

Admirals investīciju uzņēmumi, kuri darbojas zem Admirals preču zīmes, ir vadošie tiešsaistes finanšu instrumentu tirdzniecības pakalpojumu sniedzēji un piedāvā Forex, indeksu, izejvielu, akciju, obligāciju un kriptovalūtu CFD tirdzniecības investīciju pakalpojumus.

Šis materiāls nav uzskatāms par personīgu piedāvājumu, ieteikumu vai aicinājumu pirkt vai pārdot jebkuru finanšu instrumentu. Tā kā apstākļi laika gaitā var mainīties, šāda tirgus analīze nevar tikt uzskatīta par uzticamu indikatoru šī brīža un nākotnes sniegumam. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, aicinām konsultēties ar neatkarīgu finanšu padomnieku, lai pārliecinātos, ka izprotat saistītos riskus.

TOP RAKSTI
Tirdzniecības signāli akciju un FX tirdzniecībā
Tirdzniecības signāli ir veidoti, lai palīdzētu noteikt, kad pirkt vai pārdot finanšu aktīvus, balstoties uz iepriekšējo analīzi. Tie palīdz atrast tirdzniecības iespējas un signāli var būt pieejami gan kā maksas, gan bezmaksas pakalpojums. Ja esi iesācējs, iespējams, esat domājis par...
Bezmaksas akciju un Forex tirdzniecības simulators - apgūsti investīcijas bezriska vidē!
Kas ir tirdzniecības simulators? Tirdzniecības jeb akciju/Forex tirgus simulators ir programmatūra, kas, kā norāda pats nosaukums, simulē reālos tirgus apstākļus, ļaujot tirgot ar fiktīvu naudu, neriskējot ar reālo kapitālu. Lai atbildētu uz svarīgākajiem jautājumiem par akciju un For...
Viss par robotiem un automatizēto tirdzniecību
Ja esi tikai nesen sācis finanšu instrumentu tirdzniecību, jums var rasties jautājums, vai automatizētās tirdzniecības robots jebkādā veidā var palīdzēt uzlabot jūsu rezultātus tirdzniecībā? Protams, ir pieejami gan bezmaksas, gan maksas automatizētās tirdzniecības roboti, bet vai tie ir izm...
Skatīt visu