Blokķēžu tehnoloģijas un ieguldījumi blokķēžu uzņēmumu akcijās

Admirals
Pēdējos gados termins "blokķēde" un "blokķēžu tehnoloģijas" tiek izmantots un locīts aizvien biežāk gan publiskajā telpā, gan ekspertu diskusijās runājot par nākotnes tehnoloģiju attīstību. Kas īsti ir blokķēdes? Kādi ir tās darbības principi? Un svarīgākais, kā izmantot nākotnes tehnoloģiju attīstību savā labā! Par to visu vairāk šajā rakstā.

Blokķēdes tehnoloģijas definīcija

Vienkāršoti, par blokķēdi dēvē decentralizētu finanšu transakcijas digitālo reģistru jeb datubāzi. Attiecīgi veikto darījumu skaitam datubāze jeb blokķēde paplašinās. Blokķēde būtībā ir kā milzīga decentralizēta kases grāmata, kur tiek fiksētas visas transakcijas, kas jebkad tikušas veiktas. Noteikts transakciju skaits veido datu bāzes vienību, ko dēvē par "bloku", un katrs šāds "bloks" glabā informāciju par iepriekšējo bloku, tāpat kā katra transakcija glabā informāciju par iepriekšējo transakciju.

Ņemot vērā, ka šis reģistrs ir decentralizēts un dati tiek glabāti miljoniem datoru un serveru visā pasaulē, to praktiski nav iespējams uzlauzt, vienlaicīgi visi tirgus dalībnieki var caurskatāmi un droši izsekot saviem darījumiem.

Kas ir blokķēdes tehnoloģija un kāpēc tā ir tik revolucionāra?

Blokķēdes pamatā ir trīs nozīmīgas tehnoloģijas, kas veido tā darbības un funkcionalitātes pamatprincipus. Šīs tehnoloģijas ir: privāto atslēgu šifrēšana, decentralizēts izplatīšanas tīks ar kopīgu virsgrāmatu, un visbeidzot tīkla uzturēšana, lietvedība un drošības sistēma. Tagad apskatīsim trīs galvenos pamatelementus kas raksturo blokķēdes tehnoloģiju:

Blokķēdes tehnoloģijas un Decentralizācija

Lielākā daļa no tradicionālajām maksājumu sistēmām ir centralizētas. Piemēram, lai bankā glabāto naudu aizdotu kādai trešajai personai, Jums nāksies vērsties bankā pēc naudas pieprasījuma un tikai pēc tā, varēsiet veikt izvēlēto līdzekļu transakciju. Šai kārtībai ir vairākas ievainojamības.

  1. visa informācija par maksājumiem un rekvizītiem tiek glabāta vienuviet, kas nozīmē, ka hakeru uzbrukuma gadījumā pastāv ļoti augsti riski nopludināt liela apjoma svarīgu informāciju.
  2. ja objekts, kas organizē centralizētos darījumus tiek slēgts vai kļūst korumpēts, tad Jūsu datu aizsardzība var tikt pakļauta augstiem riskiem.

Decentralizētas sistēmas priekšrocība ir tā, ka dati netiek glabāti vienuviet ar ko augstāk minētie riski tiek izslēgti. Blokķēdes gadījumā katram, kas ir šīs ķēdes, jeb tīkla dalībnieks ir pieejama informācija par darījumiem, kura ir aizsargāta un nevar tikt mainīta. Datu un informācijas negrozāmība ir vēl viena būtiska priekšrocība, ko sniedz blokķēžu tehnoloģija.

Blokķēdes tehnoloģijas un Negrozāmība

Ja blokķēdē kaut kas tiek ievietots, tad tas vairs nevar tikt izņemts, grozīts vai manipulēts, lai viltotu reģistra datus. Tas ir tāpēc, ka visi blokķēdes reģistrā iekļautie darījumi tiek kriptēti.

Blokķēdes tehnoloģijas un Caurskatāmība

Blokķēdes tehnoloģija tās lietotājiem piedāvā, vienlaicīgi, augstu privātumu un darījumu caurskatāmības līmeni, ko nevar piedāvāt neviena cita sistēma. Katra blokķēdes dalībnieka identitāte tiek paslēpta aiz sarežģītiem kriptogrāfijas algoritmiem, turklāt personas identifikācija var notikt tikai caur publisko adresi.

Tas nozīmē, ka lietotāja identitāte ir paslēpta, bet vienlaicīgi ir iespējams pārliecināties par visiem darījumiem, kas ir veikti no konkrētās publiskās adreses. Šādu caurskatāmību un vienlaicīgi personas identitātes aizsardzību nevar lepoties neviena no esošajām finanšu sistēmām, tāpēc arī blokķēdes tehnoloģija tiek uzskatīta par revolucionāru, par ko plašāk tiks apskatīts šī raksta turpinājumā.

Kā strādā blokķēdes tehnoloģija?

Pieņemsim, ka persona A vēlas pārskaitīt naudu personai B. Izmantojot blokķēdes tehnoloģiju šis pārskaitījums tiešsaistes sistēmā veidos atsevišķu "bloku" kopējā ķēdē, jeb reģistrā. Atšķirībā no centralizētās sistēmas maksājuma, jeb bloka izpilde notiks visā blokķēdes tīklā starp tīkla dalībniekiem, nevis no viena centrālā servera.

Mirklī, kad tīkls atpazīs un atzīs maksājumu par derīgu, "bloks" jeb maksājums tiks pievienots ķēdei un saskaņots visā tīklā izveidojot patstāvīgu ierakstu par to. No šī brīža personas A īpašuma tiesības uz konkrēto naudas summu pāriet personas B īpašumā. Blokķēdes tehnoloģija ļauj pārskaitīt naudu "tiešā veidā", bez starpnieka (bankas) iesaistes saglabājot caurspīdību un privātumu.

Blokķēdes tehnoloģiju reālie piemēri

Pirmoreiz blokķēdes tehnoloģijas tika izmantotas kriptovalūtās, reālākie piemēri, kas ir būvēti uz šo tehnoloģiju bāzes ir kriptovalūtas Bitcoin un Etherium. Šīs tehnoloģijas pamatā darbojas princips, ka tehnoloģija ļauj digitālo informāciju izplatīt tīklā, bet nevis kopēt. Tas ir svarīgi tāpēc, ka šādā gadījumā katrs datu kopums var piederēt tikai vienam īpašniekam, kas ir būtiski, kad runājam par maksājumu darījumiem.

Bitcoin blokķēdes tehnoloģija un tās darbības principi.

Tiek uzskatīts, ka Bitcoin tika radīts 2008. gadā. To izveidoja persona ar pseidonīmu Satoshi Nakamoto. Ņemot vērā, ka Bitcoin blokķēde ir decentralizēta tā netiek uzraudzīta no regulatora vai kādas centrālās institūcijas puses. Atšķirībā no klasiskās valūtas ko pazīstam, bitcoin netiek "printēts" centrālajā bankā vai kādā citā centralizētā institūcijā.

Tā vietā Bitcoin blokķēdē tiek uzturēts kriptovalūtas "racēju tīkls" (dažreiz saukts par "mezgliem"). Šie mezgli ir speciāli izveidoti datori, kas atrisina sarežģītas matemātiskas problēmas, lai darījumi varētu notikt.

Iedomāsimies, ka persona A veic Bitcoin darījumu. Šis darījums tiek veikts no personas A digitālās valūtas maciņa ar privāto atslēgu. Šī atslēga ir personas A digitālais paraksts, kas nodrošina matemātisku pierādījumu tam, ka darījums ir veikts no tieši personas A maciņa.

Gadījumā, kad vairāki cilvēki veic darījumus ar kriptovalūtām, tie visi tiks sagrupēti vienā "blokā", kas tiek organizēts pēc stingriem kriptogrāfijas noteikumiem. Pēc tam, šis bloks tiek nosūtīts uz Bitcoin tīklu un pēc maksājumu apstiprināšanas pievienots iepriekšējiem blokiem, tādējādi izveidojot blokķēdi, jeb finanšu transakcijas digitālo reģistru.

Tas varētu šķist ļoti garš un sarežģīts process, lai veiktu pārskaitījumu blokķēdes tīklā, bet atcerieties, ka visi pārskaitījumi ir caurskatāmi un "iegrāmatoti" Bitcoin reģistrā (lai apskatītu veiktos darījumus ar Bitcoin, vienkārši izmantojiet Bitcoin explorer). Papildus, kad tiek veikts darījums ar Bitcoin tiek prasīta abu darījumā iesaistīto pušu autentifikācija.

Ethereum blokķēdes tehnoloģija un tās darbības principi.

Pēc Bitcoin uzvaras gājiena un popularitātes, vairākas kompānijas sāka izstrādāt savas blokķēdes platformas, kas būtu daudz draudzīgākas un ērtākas tās lietotājiem, kā arī lielajiem uzņēmumiem. Kā otrā pasaulē lielākā blokķēdes valūta pēc Bitcoin ir Ethereum. Šī blokķēdes platforma specializējas "gudrajos līgumos", kam ir sava piesaistītā valūta ar nosaukumu "Ether".

Ethereum blokķēdes tehnoloģija tāpat kā Bitcoin ir publiski pieejama, ļaujot cilvēkiem veidot decentralizētas lietotnes, kas specializējas viedajos līgumos. Līgumu automātiska izpilde parasti notiek pēc tam, kad visas iesaistītās puses ir izpildījušas konkrētus nosacījumus.

Blokķēdes tehnoloģijas - Blokķēdes maciņš

Blokķēdes maciņš ir programmatūra, kas lietotājiem ļauj pirkt, pārdot un uzraudzīt savus līdzekļus digitālajā valūtā, piemēram, Bitcoin un Ethereum. Ir svarīgi ņemt vērā, ka blokķēdes makā netiek glabātas kriptovalūtas. Tajā vienkārši ir reģistrēti visi veiktie valūtas darījumi (jūsu publiskās un privātās atslēgas), kas tiek saglabāti blokķēdē.

Ir pieejami dažādi blokķēdes maciņi. Ir fiziskie (hardware) maciņi, kas glabā privātās lietotāja atslēgas un digitālie (software).

Blokķēdes tehnoloģija par sevi, kā arī tās lietotāji un pakalpojumi, kas saistīti ar šo tehnoloģiju apkalpošanu ir ļoti liels bizness. Tieši tāpēc ir daudzi lielie uzņēmumi kas iegulda miljardiem dolāru, lai attīstītu šo tehnoloģiju un biznesu. Tomēr, starp blokķēžu uzņēmumiem ir tādi uzņēmumi, kas ļoti atšķiras un izceļas no citiem.

Blokķēžu tehnoloģiju jomas uzņēmumi un to akcijas

Lai sniegtu skaidrāku ieskatu par to, cik lielā mērā investori ir ieinteresēti blokķēžu uzņēmumu akcijās, atliek vien apskatīt Riot Blockchain piemēru, kas spilgti atspoguļo šo fenomenu. Riot Blockchain, iepriekš saukts par Bioptix Inc, bija lēto akciju uzņēmums, kura daļas varēja iegādāties par 8 USD, bet jau 2017. gadā to vērtība sasniedza 40 USD.

Sākotnēji uzņēmums radīja diagnostikas iekārtas priekš biotehnoloģiju industrijas. Pēc uzņēmuma nosaukuma maiņas, tas pievērsās kriptovalūtu biznesam un sāka pirkt ne tikai pašas valūtas, bet arī ar blokķēdēm saistītos biznesus, kas tūlītēji piesaistīja investoru uzmanību, ļaujot to akciju vērtībai strauji kāpt.

Šis ir tikai viens no piemēriem, kas vēlreiz apliecina, kāpēc ir svarīgi veikt izpēti par uzņēmumiem pirms veikt jebkādas investīcijas to akcijās. Ir maz pazīstami uzņēmumi un ir tādi, kas ir ļoti labi zināmi un šajās tehnoloģijās jau ieguldījuši miljardiem USD.

Tagad apskatīsim lielākos no tiem.

Trīs galvenie blokķēžu tehnoloģiju uzņēmumi un to akcijas 2024. gadā

Atsaucoties uz Pasaules Ekonomikas foruma ziņojumu, līdz 2027. gadam, aptuveni, 10% no globālā iekšzemes kopprodukta (IKP) tiks glabāti blokķēdēs. Tāpēc uzņēmumi, kas kļūs par celmlaužiem blokķēžu tehnoloģiju un pakalpojumu nodrošināšanā arī kļūs par investoru iecienītiem 2023. gadā un pēc tam. Zemāk atradīsiet trīs blokķēžu uzņēmumu akcijas, kas varētu būt interesantas investoriem.

1. IBM blokķēdes tehnoloģijas

IBM ir viens no blokķēdes tehnoloģijas attīstītājiem, līderiem. Uzņēmumā darbojas vairāk nekā 1 500 jomas eksperti, kas patlaban strādā pie apmēram 500 blokķēdes projektiem. Viens no šādiem projektiem ir IBM Food Trust platforma, kas tika palaista 2018. gadā sadarbībā ar mazumtirdzniecības ķēdi Walmart. Mērķis šim projektam bija uzlabot pārtikas drošības procesus ar integrētu piegāžu blokķēdes risinājuma palīdzību.

Atsaucoties uz Forbs ziņām, IBM "varētu kļūt par lielāko un visveiksmīgāko blokķēžu kompāniju." Viens no iemesliem, ko prominentais žurnāls ir minējis attiecībā uz IBM, ir saistīts ar veiksmīgo Hyperledger Fabric projektu, kas šobrīd ir noteicis zelta standartu kooperatīvajiem blokķēžu projektiem pasaulē.

Pēdējo septiņu gadu laikā IBM akciju vērtība nav būtiski kāpusi, gluži pretēji tā ir samazinājusies, ņemot vērā tā konkurentu Microsoft un Apple aktivitāti jaunu un inovatīvu produktu un pakalpojumu radīšanā.

2. Alibaba blokķēdes tehnoloģijas

Alibaba ir Ķīnas lielākais e-komercijas un tehnoloģiju uzņēmums ar vairāk kā 90 blokķēžu tehnoloģiju iesniegtiem patentiem. Novembrī, Alibaba Group ietilpstošais fintech uzņēmums Ant Financial uzsāka blokķēdes tīkla testēšanu projektam, kas paredzēts mazo un vidēju uzņēmumu atbalstam.

Alibaba Group ir uzsākusi partnerību ar Ķīnas valdību, lai ieviestu blokķēdes tehnoloģijas veselības aprūpes sektorā. Turklāt Ķīnas valdības nodomu nopietnību attīstīties šajā jomā apliecina fakts, ka tā jau ir izziņojusi, ka tā vēlas kļūt par pasaules līderi blokķēžu tehnoloģijās nosakot globālo standartu.

Kā Ķīnas valdības partneris Alibaba nākotnē noteikti būs ieguvējs. Jau patlaban Alibaba uzņēmumam pieder ne tikai virkne daudzsološu patentu šajā jomā, bet arī ir ieviesusi blokķēdes tehnoloģijas savos uzņēmumos, piemēram, Alibaba e-komercijas meitasuzņēmumos Lynx un T-Mall.

3. Mastercard blokķēdes tehnoloģijas

Mastercard ir trešais no lielākajiem pasaules blokķēdes tehnoloģiju inovāciju uzņēmumiem ar 100 patentiem. Uzņēmuma aktīvā darbība šajā jomā ir interesanta no viedokļa, ka izstrādātās tehnoloģijas ir balstītas centralizētas sistēmas pieejā.

Mastercard radītās tehnoloģijas pārsvarā ir saistītas ar transakcijas izmaksu mazināšanu un aizsardzības pasākumiem pret krāpniecības gadījumiem. Ar vairāk kā 21 miljardu USD zaudējumiem 2015. gadā, kas radīti bankām krāpniecības rezultātā, ir pietiekams iemesls, lai uzņēmums attīstītu blokķēdes tehnoloģijas, kas novērstu šādu gadījumu skaitu.

Pieeja ar kādu Mastercard izmanto jaunās tehnoloģijas ir inovatīva un tālredzīga, ko novērtē gan klienti (bankas), gan investori kas saskata labas ieguldījuma iespējas.

Kā sākt ieguldīt blokķēžu uzņēmumos?

Jūs varat ieguldīt tūkstošos akciju un biržā tirgojamo fondu (ETF) no 15 lielākajām pasaules biržām, atverot Admirals Invest.MT5 kontu. Kontu var atvērt veicot minimālo 1 EUR iemaksu savā tirdzniecības kontā. Akciju iegāde un investīcijas ETF notiek caur Admirals piedāvāto MetaTrader 5 tirdzniecības programmu. 

Ko darīt, ja vēlos sākt ar mazām summām?

Viss kārtībā, Admirals saviem klientiem piedāvā arī ieguldījumus dalītajās akcijās jeb akciju daļās. Kas ir dalītās akcijas? Dalītās akcijas tā vietā, lai iegādātos veselu akciju ļauj investoram ieguldīt jeb pirkt daļu no akcijas, kas nozīmē, ka investors saņem īpašuma tiesības uz iegādāto akcijas daļu. Dalīto akciju priekšrocība ir tā, ka tās ļauj investoram pašam izvēlēties, cik daudz viņš vēlas ieguldīt konkrētā uzņēmuma akcijās. 

Plašāku informāciju par dalītajām akcijām un ieguldījumu iespējām akciju daļās, kā arī tā darbības principiem meklē mūsu sagatavotajā materiālā "Kas ir dalītās akcijas un kā ieguldīt akciju daļās?"

Kā investēt blokķēdes tehnoloģiju uzņēmumu akcijās

Pirkšanas un pārdošanas darījumu atvēršana ar blokķēdes uzņēmumu IBM, Alibaba un Mastercar akcijām ir pavisam vienkārša:

  1. atver vērtspapīru tirdzniecības kontu;
  2. lejupielādē tirdzniecības programmu savā ierīcē;
  3. Atver tirdzniecības ordera "biļeti", lai izpildītu pirmo darījumu!

Kā atvērt Invest.MT5 kontu blokķēžu tehnoloģiju akciju tirdzniecībai

Lai atvērtu Invest.MT5 kontu vienkārši apmeklējiet Admirals mājaslapu un noklikšķiniet uz zaļās pogas "IZVEIDOT KONTU":

Lai pierakstītos reālā vai demo tirdzniecības konta atvēršanai, vienkārši aizpildiet pieteikuma formu norādot savu vārdu, uzvārdu un paroli:

Kad tas būs paveikts Jūs nekavējoties varēsiet piekļūt savam Dashboard kontam! No tā jūs varēsiet atvērt reālos vai demo kontus:

Pēc tam, kad būsiet nospiedis uz zaļās pogas "ATVĒRT REĀLO KONTU", Jums būs iespēja izvēlēties kādu tieši kontu vēlaties atvērt: Lai tirgotu reālās akcijas un biržā tirgojamos fondus (ETF) izvēlieties Invest.MT5:

Pēc pieteikuma aizpildīšanas, nepieciešamo dokumentu augšupielādes un pārbaudes procedūras iziešanas Jums būs iespēja atvērt Invest.MT5 kontu. Kad tas tiks paveikts, Jūsu pieteikums tiks izskatīts un apstiprināts. Tajā pašā laikā, Jūs varēsiet lejupielādēt MetaTrader 5 tirdzniecības programmu.

Kā lejupielādēt MetaTrader 5 tirdzniecības programmu, lai sāktu tirgot blokķēžu tehnoloģiju uzņēmumu akcijas

Dashboard kontā, lapas pašā apakšā, jūs atradīsiet saites uz kurām noklikšķinot varēsiet lejupielādēt vēlamo tirdzniecības programmu. Šajā gadījumā izvēlieties Meta Trader 5 PC vai MetaTrader 5 Mac, atbilstoši izmantotās ierīces operētājsistēmai

Kad būsiet izvēlējies atbilstošo operētājsistēmu, vienkārši sekojiet līdzi turpmākiem norādījumiem datorā, lai pabeigtu MetaTrader 5 lejupielādi.

Ekrānšaviņš augstāk ir no Admirals MetaTrader 5 tirdzniecības programmas, kurā atspoguļots uzņēmuma Apple akcijas cenas grafiks, indikatori MACD un Stochastic, kā arī simbolu logs ar tirgojamajiem finanšu instrumentiem.

Kā atvērt tirdzniecības darījumus ar blokķēžu uzņēmumu akcijām MetaTrader 5 programmā

Atveriet savu tirdzniecības programmu un sekojiet norādēm:

  1. atveriet "Tirgus apskats" logu, noklikšķinot uz "Skatīt" galvenajā izvēlnē vai izmantojiet taustiņu kombināciju Ctr+M. Pēc šī atvērsies tirgojamo "simbolu" saraksts - kreisajā pusē no grafika loga;
  2. ar labo peles pogu noklikšķiniet uz "Tirgus apskats" loga un izvēlieties "Simboli", vai vienkārši izmantojiet taustiņu kombināciju Ctrl+U;
  3. kad tas tiks paveikts, atvērsies logs (kā redzams piemērā zemāk) ar visiem Jums pieejamajiem tirgiem un finanšu instrumentiem. Turpmāk no šīs vietas Jūs varēsiet pievienot finanšu instrumentus savam "Tirgus apskats" logam, vienkārši izvēloties instrumentu un noklikšķinot uz "OK".

Ekrānšāviņs augstāk ir no Admirals 5 tirdzniecības programmas, kurā redzams "Simboli" logs.

Pēc tam, kad instruments tiks pievienots "Tirgus apskats" logam, sekojiet turpmākām norādēm, lai atvērtu tirdzniecības darījumu.

  1. ar labo peles pogu noklikšķiniet uz grafika;
  2. izvēlnē nospiediet uz "Tirdzniecība";
  3. izvēlieties "Jauns Orderis" vai vienkārši nospiediet taustiņu F9;
  4. atveroties tirdzniecības biļetei Jums būs jāievada darījuma atvēršanas cena, stop loss un take profit līmenis, kā arī darījuma lielums (vērtība).

Ekrānšāviņs augstāk ir no Admirals 5 tirdzniecības programmas, kurā redzama tirdzniecības biļete.

Lai uzzinātu vairāk par MetaTrader tirdzniecības programmas darbības principiem un funkcionalitāti, vienkārši noskaties video:

Kādēļ investēt blokķēžu tehnoloģiju uzņēmumos ar Admirals

Lūk daži no iemesliem kādēļ izvēlēties Admirals, lai veiktu investīcijas uzņēmumu akcijās:

  • tirgot ar starptautiski atzīta brokeru uzņēmuma starpniecību, kas ir uzraudzīts no Austrālijas Vērtspapīru un ieguldījumu komisijas (ASIC), Kipras Vērtspapīru un biržas komisijas (CySEC), Apvienotās Karalistes Finanšu uzraudzības iestādes (FCA) un Igaunijas Finanšu uzraudzības iestādes (EFSA);
  • piekļūsti populārākajām MetaTrader tirdzniecības programmām Jums ērtas ierīces (mēs atbalstām PC, MAC,Web, Android, iOS);
  • Atver Invest.MT5 kontu veicot 1 EUR iemaksu savā tirdzniecības kontā, iegādājies akcijas sākot no 0.01 USD.

Vai zināji, ka mēs nodrošinām reālā laika tirgus datus bez papildus maksas par pakalpojumu? Ar Invest.MT5 Jums ir iespēja investēt uzņēmumu akcijās un ETF saņemot dividendes. Lai atvērtu kontu, vienkārši noklikšķini uz zemāk redzamā banera!

Ieguldi pasaulē populārākajos instrumentos

Tūkstošiem akciju un ETF rokas stiepiena attālumā

 

Cita noderīga informācija tavai izaugsmei

Par Admirals

Admirals ir vairākkārtējs starptautisku apbalvu ieguvējs, globāli regulēts Forex un CFD brokeris, kas piedāvā tirdzniecību ar vairāk kā 8000 finanšu instrumentiem izmantojot pasaulē populārākās tirdzniecības platformas MetaTrader 4 un MetaTrader 5. Sāc tirgot jau šodien!

Atruna: Sniegtie dati satur papildu informāciju attiecībā uz analīzi, prognozēm vai citiem datiem vai informāciju (turpmāk "analīzi"), kas publiskota Admirals mājaslapā. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, lūdzu, ņemiet vērā, ka:

  1. Analītika publicēta tikai informatīviem mērķiem un nav uzskatāma par personīgu piedāvājumu, ieteikumu vai aicinājumu pirkt vai pārdot kādu no finanšu instrumentiem.
  2. Jebkuru investīciju lēmumu klients veic pats. Admirals nav uzskatāms par atbildīgu jebkuru zaudējumu gadījumā, neskatoties uz to, vai lēmums ir vai nav balstīts uz analītiku.
  3. Jebkuru šādu analītiku sagatavo neatkarīgs analītiķis (turpmāk "Autors"), balstoties uz personīgo viedokli.
  4. Lai nodrošinātu klienta interešu aizstāvību, Admirals apstiprinājusi attiecīgas iekšējās procedūras, lai novērstu un pārvaldītu interešu konfliktus.
  5. Lai nodrošinātu analītikas avotu uzticamību, tiek izmantoti visi iespējamie saprātīgie līdzekļi, lai nodrošinātu, ka visi analītikas avoti ir uzticami un visa informācija ir pilnīga, Admirals negarantē šādas analītikas pareizību vai pilnību. Jebkuri minētie skaitļi, saistīti ar pagātnes rezultātiem, un nav attiecināmi uz nākotnes rezultātiem.
  6. Analītikas rezultāti nav uztverami kā garantija no Admirals puses, ka klientam būtu jāgūst peļņa no šīm stratēģijām vai ar tām saistītie zaudējumi būtu ierobežoti.
  7. Jebkurš vēsturisks sniegums, kas norādīts šajā publikācijā, nav uzskatāms kā garantija no Admirals puses jebkādam nākotnes cenu kustībām tirgū. Finanšu instrumenta vērtība var gan pieaugt, gan sarukt un šīs vērtības saglabāšana netiek garantēta.
  8. Analītikā iekļautās prognozes var tikt pakļautas papildus maksai, nodokļiem vai citām izmaksām, atkarībā no publikācijas. Admirals sniegto pakalpojumu izcenojumi ir publiski pieejami Admirals mājaslapā.

Finanšu instrumenti, kuru tirdzniecībā tiek izmantots kredītplecs (tajā skaitā cenu starpības līgumi) ir spekulatīvas dabas un var radīt gan peļņu, gan zaudējumus. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, aicinām konsultēties ar neatkarīgu finanšu padomnieku, lai pārliecinātos, ka izprotat saistītos riskus!

TOP RAKSTI
Kas ir Solana kriptovalūta?
Kā izveidot ātru, decentralizētu un drošu blokķēdi? Solana mēģina to visu apvienot vienotā risinājumā. Pateicoties tās novatoriskajam mehānismam, šīs kriptovalūtas popularitāte ir strauji augusi.Tātad, kas ir Solana? Tā ir publiska blokķēde un tiešs Ethereum konkurents. Kā minēts iepriekš, Solana iz...
Kas ir Bitcoin ETF?
Bitcoin ETF ir biržā tirgots fonds, kas ar nākotnes līgumu starpniecību, seko līdzi Bitcoin cenai, tādā veidā sniedzot jums iespēju ieguldīt kriptovalūtā bez nepieciešamības to "fiziski" iegādāties. Satura rādītājs: Kas ir ETF un kā tas darbojas? Kas ir Bitcoin ETF? Kā...
Kas ir altkoini jeb Altcoins? Un kuras ir labākās alternatīvās kriptovalūtas ieguldījumiem
Altcoins ir alternatīvās kriptovalūtas, kas neietver tradicionālās un labi zināmās kriptovalūtas, piemēram, Bitcoin. Kas ir altkoini jeb Altcoins? Termins Altcoin nāk no angļu valodas un tas ietver divus vārdus, kas paskaidro tā būtību - “alternatīvās kriptovalūtas.” Zem šī termina...
Skatīt visu