Kas ir Ethereum?

Admirals

Ethereum (ETH) ir uz blokķēdes tehnoloģiju veidota atvērtās programmatūras platforma, kas ļauj izstrādātājiem veidot un publicēt decentralizētas aplikācijas. Patiesībā Ethereum ir kas vairāk par kriptovalūtu. Vai ETH ir līdzīgs Bitcoin? Gan jā, gan nē.

Šajā rakstā vairāk par:

  • Kas ir Ethereum?
  • Ethereum un Bitcoin kopīgās īpašības
  • Kā Ethereum darbojas un kurš to izgudroja?
  • Ethereum 2019?
  • Kāpēc izvēlēties Ethereum CFD?
  • Ethereum tirdzniecības riski

Ethereum un Bitcoin kopīgā īpašība ir tā, ka tie izveidoti, izmantojot publiska tīkla tehnoloģiju, kas pazīstama kā blokķēde, taču tas arī viss. Bitcoin piedāvā tikai vienu izmantošanas veidu - peer-to-peer elektroniskas valūtas sistēmu, kas ļauj realizēt tiešsaistes maksājumus. Patiesībā tā ir valūta tās visīstākajā veidā.

Salīdzinot ar Bitcoin, kas blokķēdi izmanto, lai izsekotu, kam pieder visi Bitcoin, Ethereum blokķēdi lieto kā platformu, lai darbinātu gandrīz jebkuru decentralizētu aplikāciju. Bloomberg to aprakstījis kā "kopīgotu programmatūru, kuru var izmantot visi, taču tā ir aizsargāta pret viltojumiem". Tātad iespēju klāsts tiešām ir bezgalīgs!

No kurienes Ethereum radās un kurš to izgudroja?

Ethereum 2013. gadā izveidoja Vitalik Buterin - kriptovalūtu pētnieks un programmētājs, kurš iepriekš strādāja pie Bitcoin. Tiešsaistes pūļizpārdošana, kas norisinājās 2014. gadā, izveidoja pamata līdzekļus platformas finansēšanai. Sistēma ar 11.5 miljoniem tirdzniecībai gatavu "monētu" tika palaista 2015. gada 30. jūlijā.

Kā darbojas Ethereum?

Atšķirībā no Bicoin ieguves (maininga - mining) Ethereum blokķēdes tīklā lietotāji darbojas, lai iegūtu Ether - kriptovalūtas veidu, kas darbina Ethereum tīklu. Neskaitot to, ka tā ir tirgojama kriptovalūta, Ether tiek lietota arī, lai apmaksātu pakalpojumus Ethereum tīklā.

Finanšu instrumentu tirdzniecība ar Admirals!

Vai vēlaties uzzināt vairāk par finanšu instrumentu tirdzniecību un kā ar to nopelnīt? Aicinām apmeklēt mūsu bezmaksas ievadseminārus, lai ātrā un vienkāršā veidā apgūtu finanšu tirgu pamatus. Piedāvājam arī kriptovalūtu CFD tirdzniecību un pasaulē populārāko "treidinga" platformu - MetaTrader! Varat sākt ar Demo konta izveidi un izmēģināt tirdzniecību ar virtuāliem līdzekļiem!

Tirgo bezriska demo kontā

Praktizē tirdzniecību ar virtuālajiem līdzekļiem

 

Kas ir Ethereum blokķēdes tehnoloģija?

Blokķēde ir uzskaites sistēma, kas saglabā visas attiecīgajā tīklā veiktās transakcijas. Tiklīdz kāds bloks ir "pabeigts", tas tiek pievienots blokķēdei - hronoloģiskā secībā. Katrs dators, kurš ir savienots ar konkrēto tīklu (piemēram, Ethereum vai Bitcoin), saņem blokķēdes kopiju, kas tiek automātiski lejupielādēta, pievienojoties šim tīklam.

Ar blokķēdes palīdzību vairākiem cilvēkiem ir iespējams vienlaikus veikt ierakstus blokķēdē, kā arī lietotāji var kontrolēt informācijas apriti un atjauninājumus.

Šajā ziņā tas nedaudz līdzinās Wikipedia. Katrs ieraksts tiek augšupielādēts un tad labots, bet neviena centrāla autoritāte šo informāciju nekontrolē. Ja runājam par Ethereum kriptovalūtu Ether, tad blokķēde darbojas kā tāda datubāze, kas saglabā informāciju par visiem īpašniekiem un transakcijām Ethereum tīklā.

Kur var izmantot Ether?

Ether arvien vairāk tiek lietots, lai apmaksātu preču un pakalpojumu iegādi tiešsaistē ar Ethereum tīklu.

Ether cenas vēsture

Kopš Ethereum izgudrošanas 2015. gadā, kriptovalūtas progress bija lēns, taču 2017. gads izdevās pavisam savādāks - kriptovalūta gadu uzsāka pie 7,76$ atzīmes, bet līdz gada beigām cena bija izlauzusies virs 700$ atzīmes, kas ir vairāk kā 9000% pieaugums! Atsķirībā no Bitcoin, kurš augstāko punktu sasniedza 2017. gada beigās, Ethereum vērtība augstāko punktu - mazliet virs 1300$ - sasniedza 2018. gada janvāra vidū.

Tāpat kā ar pārējām kriptovalūtām, 2018. gads izrādījās pārbaudījumiem pilns Ethereum blokķēdei, cenai samazinoties līdz pat 80$ gada beigās. 2019. gadā Ethereum cena atkal pieauga, bet šoreiz sasniedza tikai 360$ maksimumu.

Kāpēc Ethereum cena tik strauji pieauga?

Kāds bija iemesls tik straujai cenas augšupejai 2017. gadā? Atbilde ir gan vienkārša, gan sarežģīta un ir saistīta ar investoru izpratni. Jo vairāk sabiedrība kļūst informēta par kriptovalūtām, piemēram, Ethereum un Bitcoin, rodas pastiprināta interese par tām. Gadījums ar Ethereum ir īpašs, jo tā cenas augšupeju izraisīja investoru vēlme laicīgi "ielekt vilcienā", cerot, ka tas būs nākamais Bitcoin.

Protams, kā jau ar visiem tirgiem - kas iet uz augšu, var iet arī uz leju. Tā kā 2017. gada augšupeju veicināja tāds kā reizinātāja efekts - augošas cenas izraisīja augošu investoru pieprasījumu un interesi -, arī lejupslīde bija iespaidīga un 2018. gadā redzējām tieši pretējo 2017. gada eiforijai. Cenas korekcija samazināja investoru pieprasījumu, kas izraisīja pastiprinātu pārdošanu, samazinot cenas un vēl vairāk samazinot pieprasījumu pēc Ethereum.

Vai Ethereum ir drošs? Kādi ir Ethereum tirdzniecības riski?

Ethereum tirdzniecība ir tikpat droša kā jebkurš valūtu tirgus, bet tāpat kā daudziem instrumentiem, ko piedāvā Admirals, tam var būt iespaidīgas cenas svārstības, kas, protams, palielina treideru interesi. Ieteicams vienmēr lietot volatilitātes aizsardzības iestatījumus, lai samazinātu riskus, kas saistīti ar tirdzniecību.

Treideri tiek mudināti mācīties par efektīvu līdzekļu pārvaldību, jo arī tāda veidā iespējams samazināt riskus, kas saistīti ar tirdzniecību. Jūs varat spekulēt ar kriptovalūtu vērtībām, izmantojot CFD instrumentus, piemēram ETH/USD un BTC/USD. Būtu ieteicams vispirms izmēģināt tirdzniecību bezmaksas Demo kontā!

Kāpēc tirgot Ethereum CFD?

Ethereum CFD (cenu starpības līgumi) ir finanšu instrumenti, ar kuriem iespējams nopelnīt, kriptovalūtas vērtībai gan pieaugot, gan krītot. Ja ir vēlme iesaistīties kriptovalūtu sfērā, vispirms vajadzētu saprast, vai vēlaties iegādāties konkrēto kriptovalūtu vai arī spekulēt uz tās cenu. CFD tirdzniecība ir ļoti populāra alternatīva kriptovalūtu "fiziskai" iegādei.

CFD priekšrocības:

  • vienkāršāka kriptovalūtu iegāde - varat pirkt un pārdot bez reģistrācijas kriptovalūtu biržās;
  • iespēja nopelnīt uz cenas lejupslīdi - atšķirībā no vienkāršas kriptovalūtu iegādes, izmantojot CFD īsās pārdošanas darījumus, varat nopelnīt arī, ja kriptovalūtas cena samazinās.
  • drošāka kriptovalūtu iegāde - atšķirībā no neregulētām kriptovalūtu biržām Admirals regulē vairākas uzraugošās iestādes, piemēram, Lielbritānijas FCA un Igaunijas EFSA;
  • kredītplecs - izmantojot kredītplecu, varat palielināt savu pirktspēju un atvērt lielākas pozīcijas, nekā vienkārši iegādājoties kriptovalūtas. Jāņem vērā, ka kredītplecs palielina gan potenciālo peļņu, gan potenciālos zaudējumus.
  • plašs instrumentu klāsts - varat tirgot ne tikai kriptovalūtas, bet arī valūtas, akcijas, akciju indeksus, obligācijas un vēl;
  • nekādi kriptovalūtu zādzības riski - atšķirībā no kriptovalūtu glabāšanas maciņos, hakeri un citi ļaundari nevar piekļūt jūsu kriptovalūtu CFD;
  • profesionāli analītikas rīki - izmantojiet Admirals piedāvātos analītikas rīkus, lai veiktu efektīvāku kriptovalūtu analīzi;
  • līdzekļu aizsardzība un negatīvas bilances aizsardzības politika.

Tirgo Ethereum CFD ar Admirals!

Vai zinājāt, ka tagad varat tirgot kriptovalūtas ar Admirals? Neskaitot Ethereum CFD, Admirals piedāvā tirdzniecības iespējas arī ar Bitcoin CFD, Litecoin CFD, Ripple CFD un vēl citiem! Turklāt treideri var apgūt tirdzniecības pamatus Demo kontā, izmantojot tā priekšrocības - izmēģināt dažādas tirdzniecības stratēģijas, pirms reālā konta atvēršanas.

MetaTrader Supreme Edition!

Supreme Edition ir ekskluzīvi Admirals klientiem pieejams MetaTrader papildinājums, kurā iekļauti jauni indikatori, noderīgi padomnieki (EA) un vēl citi rīki, lai uzlabotu savas tirdzniecības iespējas! Piemēram, Renko grafiki, Mini Terminal un Keltner channel indikators. Lejupielādē Supreme Edition jau šodien!

Ekskluzīvais MetaTrader Supreme Edition

Lejupielādē šo spraudni, kas būs teicams papildinājums tavai iecienītākajai tirdzniecības platformai!

 

Pilnveidojat savas zināšanas

Par Admirals

Admirals investīciju uzņēmumi, kuri darbojas zem Admirals preču zīmes, ir vadošie tiešsaistes finanšu instrumentu tirdzniecības pakalpojumu sniedzēji un piedāvā Forex, indeksu, izejvielu, akciju, obligāciju un kriptovalūtu CFD tirdzniecības investīciju pakalpojumus.

Šis materiāls nav uzskatāms par personīgu piedāvājumu, ieteikumu vai aicinājumu pirkt vai pārdot jebkuru finanšu instrumentu. Tā kā apstākļi laika gaitā var mainīties, šāda tirgus analīze nevar tikt uzskatīta par uzticamu indikatoru šī brīža un nākotnes sniegumam. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, aicinām konsultēties ar neatkarīgu finanšu padomnieku, lai pārliecinātos, ka izprotat saistītos riskus.

TOP RAKSTI
Kas ir Solana kriptovalūta?
Kā izveidot ātru, decentralizētu un drošu blokķēdi? Solana mēģina to visu apvienot vienotā risinājumā. Pateicoties tās novatoriskajam mehānismam, šīs kriptovalūtas popularitāte ir strauji augusi.Tātad, kas ir Solana? Tā ir publiska blokķēde un tiešs Ethereum konkurents. Kā minēts iepriekš, Solana iz...
Kas ir Bitcoin ETF?
Bitcoin ETF ir biržā tirgots fonds, kas ar nākotnes līgumu starpniecību, seko līdzi Bitcoin cenai, tādā veidā sniedzot jums iespēju ieguldīt kriptovalūtā bez nepieciešamības to "fiziski" iegādāties. Satura rādītājs: Kas ir ETF un kā tas darbojas? Kas ir Bitcoin ETF? Kā...
Kas ir altkoini jeb Altcoins? Un kuras ir labākās alternatīvās kriptovalūtas ieguldījumiem
Altcoins ir alternatīvās kriptovalūtas, kas neietver tradicionālās un labi zināmās kriptovalūtas, piemēram, Bitcoin. Kas ir altkoini jeb Altcoins? Termins Altcoin nāk no angļu valodas un tas ietver divus vārdus, kas paskaidro tā būtību - “alternatīvās kriptovalūtas.” Zem šī termina...
Skatīt visu