Viss par kriptovalūtām, ieguldījumiem kriptovalūtās un to tirdzniecību

Admirals

Par Bitcoin (BTC) un blokķēdi nu jau ir dzirdējis teju ikviens, bet, kā kriptovalūtas strādā un, kāpēc tās tik strauji ir guvušas popularitāti ne tikai starp privatajiem ieguldītājiem, bet arī institucionalajiem investoriem? Kas ir kriptovalūtu rakšana jeb mainings un blokķēde, pastāstīsim arī sīkāk par "hard fork" jeb blokķēdes šķelšanos, nodes jeb tīkla mezgliem un alternatīvajām kriptovalūtām, kā arī ieguldījumu iespējām kriptovalūtās un to tirdzniecības iespējām.

Lai sniegtu pilnīgu priekšstatu par kriptovalūtām, kriptovalūtu darbības principiem, ieguldījumiem kriptovalūtās un to tirdzniecību, šajā rakstā apskatīsim šādas tēmas:

Gadījumā ja vēlies vairāk uzzināt par Bitcoin (BTC), kā arī citām digitālajām valūtām, kuras pieejamas tirgū, droši noklikšķini uz kādas no zemāk atrodamajām saitēm:

Pirms pievēršamies galvenajam jautājumam par to, kā veikt ieguldījumus kriptovalūtās un sākt to tirdzniecību, sāksim ar pašiem pamatiem atbildot, kas ir kriptovalūtas un, kā vēsturiski tehnoloģija ir attīstījusies.

Kas ir kriptovalūta? - īsa vēsture

Kriptovalūta ir digitāla valūta jeb digitāls aktīvs. Kriptovalūtam nav fiziskas formas (kā tas ir ar fiat jeb bezseguma valūtām, piemēram, eiro vai ASV dolāru) un atšķirībā no parastajām valūtām, kriptovalūtas neregulē vai nepārvalda finanšu iestādes un bankas, bet gan pašregulācija, izmantojot dažādus šifrēšanas paņēmienus. Turklāt šis process darbojas ar interneta starpniecību, un paši kriptovalūtas lietotāji nodrošina tīkla dzīvotspēju un algoritmisku pārbaudi, kas ļauj veikt transakcijas jeb darījumus ar šiem aktīviem.

Kriptovalūtas, tādas kādas mēs tās pazīstam šodien tika radītas 2009. gadā, visam aizsākoties ar Bitcoin (BTC), ko dažkārt arī mēdz dēvēt par digitālo zeltu. Bet kas liek to pielīdzināt šim par "droša patvēruma" aktīvu dēvētajam vērtsmetālam? Kādas ir atšķirības starp abiem, par to gan nedaudz vēlāk.

Bitcoin sākotnēji tika pasniegts kā elektroniska maksājumu sistēma, kuras pamatā ir kriptogrāfiska pārbaude. Šo kriptogrāfisko pārbaudi nodrošina blokķēdes tehnoloģija jeb blockchain - sava veida informācijas datubāze ar digitāliem parakstiem, kas nodrošina algoritmisku pierādījumu, aprakstot katras Bitcoin transakcijas vēsturi.

Šī publiskā blokķēde, kas pieder visiem un nevienam, ļauj veikt peer-to-peer jeb vienādranga tīkla transakcijas bez vajadzības trešai personai uzticēt transakcijas/maksājuma apstrādi. Tas, ka trūkst jebkāda veida trešo personu/finanšu institūciju, kuras uzrauga darījumus ar digitālajām valūtām, kā arī nodrošina to apriti jeb digitālo valūtu apjomu tirgū, padara digitalās valūtas un īpaši Bitcoin par decentralizētu maksājumu līdzekli/sistēmu, kā arī aktīvu investīcijām un tirdzniecībai.

2009. gadā, kad tika radīts Bitcoin daudzi analītiķi bija skeptiski un noraidīja jauno virtuālo valūtu, drīzāk to raksturojot kā iedomas un māniju jeb atbildes reakciju uz 2008. gada finanšu krīzi. Kā varam pārliecināties, šobrīd Bitcoin un blokķēdes tehnoloģijas ieņem ārkārtīgi nozīmīgu lomu tirgū un Bitcoin ir kļuvis par populāru investīciju instrumentu ne tikai starp privātajiem ieguldītājiem, bet nu jau arī institucionālajiem treideriem.

Ņemot vēra, ka Bitcoin gadu gaitā ir kļuvis vērtīgāks un uzticamāks, interese par šo jauno valūtas veidu - un tehnoloģisko struktūru tās pamatā - ir uzplaukusi. Arvien vairāk investoriem iegādājoties un izmantojot Bitcoin, kriptovalūtas vērtība ir būtiski pieaugusi, veicinot vēl lielāku interesi par šo aktīvu klasi. Palielināta interese savukārt izraisīja elpu aizraujošu vērtības pieaugumu un ievērojamas svārstības.

Tā rezultātā kriptovalūtu saraksts ir būtiski pieaudzis un parādījies liels skaits alternatīvu digitālo valūtu, kuru pamatā ir blokķēdes inovācijas vai līdzīgi koncepti, bet daudzos gadījumos tās ir pazudušas tikpat ātri, cik parādījušās. Tiek lēsts, ka 2016. gada sākumā visu kriptovalūtu kopējā vērtība bija 8 miljardi ASV dolāru, savukārt 2017. gada martā kopējā vērtība sasniedza 25$ miljardus. Pēc tradingview datiem, 2020. gada 1. augustā, kopeja kriptovalūtu tirgus kapitalizācija sasniedza vairāk kā 274 miljardus USD un 2021. gada 9. februārī jau 853.5 miljardus USD.

2017. gads izvērtās ļoti aizraujošs gan Bitcoin, gan kriptovalūtu tirgum kopumā. Pirms 2013. gada Bitcoin vēl nekad nebija pārsniedzis 1$ vērtības slieksni, bet 2017. gada oktobrī tas pārsniedza 6000$ vērtības slieksni un decembra sākumā pārsniedza 10 000$. Līdz mēneša beigām Bitcoin kriptovalūta sasniedza rekordaugstu 19 783$ līmeni, vērtībai strauji pieaugot, pirms CME un CBOE biržu fjūčeru izlaišanas.

Zīmīgi, ka Covid-19 pandēmijas laikā pieprasījums pēc BTC ir strauji audzis, 2021. gada 9. februārī viena BTC vērtība sasniedza jau gandrīz 50 000 USD. 

Šo Bitcoin kontraktu parādīšanās populārākajās biržās aizsāka jaunu laikmetu kriptovalūtu pasaulē, piedāvājot iespēju tirgot kriptovalūtas regulētās ASV platformās, taču šis notikums sakrita arī ar ievērojamu Bitcoin vērtības lejupslīdi. Kopējā kriptovalūtu tirgus kapitalizācija rekordu - mazliet zem 800 miljardiem ASV dolāru - sasniedza 2018. gada pašā sākumā.

Lai gan Bitcoin nākotnes līgumu jeb fjūčeru apjomi pēc to izlaišanas nemainīgi pieauga, piedāvājot treideriem un investoriem arvien vienkāršākus veidus, kā ieguldīt Bitcoin kriptovalūtā, Bitcoin cena pastāvīgi samazinājās. 2018. gada februārī Bitcoin vērtība atradās jau zem 6500$ un līdz decembrim samazinājās līdz pat 3500$.

2018. gada decembrī kriptovalūtu kopējā vērtība 24 stundu laikā samazinājās no gandrīz 180$ miljardiem līdz 152$ miljardiem, un daudzi "skatītāji" to salīdzināja ar bēdīgi slaveno dot.com burbuli 2000. gada sākumā.

Uz 2020.gada 20. septembri Bitcoin tika tirgots par vairāk kā 10 000 USD, turklāt COVID-19 krīze atgrieza diskusijas finanšu tirgus apskatnieku vidū par kriptovalūtu nozīmi un lomu - un Bitcoin kā "drošā patvēruma" aktīvu.

Kriptovalūtas, iespējams, ir nākamais solis finanšu evolūcijā. Tā kā Bitcoin (BTC) ir pirmā decentralizētā digitālā valūta, kuras pamatā ir sistēma, kas darbojas bez Centrālās bankas vai viena administratora - Bitcoin blokķēde -, tas ir sasniegums gan finanšu, gan tehnoloģiju jomā.

Kriptovalūtas, kriptovalūtu tirdzniecība un kriptovalūtu pieejamība ir būtiski attīstījusies, bet vai šie salīdzinošie spekulatīvie aktīvi aizstās tradicionālo investīciju veidus? Uz šo jautājumu centīsimies atbildēt turpmākajā rakstā.

Ar ko sākt?

Neraugoties uz to, ka internetā ir atrodama ārkārtīgi plaša informācija par finanšu instrumentu tirdzniecību, lielakoties tā ir fragmentēta, neobjektīva, nesniedz nekādu vai ārkārtīgi mazu pievienoto vērtību un var sajaukt galvu tiem, kuri nav pazīstami ar šo industriju. Lai atvieglotu pirmos soļus iesācējiem un iepazīstinātu tos ar finanšu tirgiem, kā arī pieejamajiem instrumentiem investīcijām, esam sagatavojuši apmācības vairākos līmeņos.

Mūsu ievadvebinārā mēs izstāstīsim svarīgāko par dažādu finanšu instrumentu tirdzniecību, varēsiet noskaidrot, kā mazināt riskus un sākt tirdzniecību reālajā vai demo kontā, uzzināsiet arī to, kā atšķirt finanšu instrumentus, uzstādīt tirdzniecības programmu un atvērt pirmo darījumu demo (mācību) vai reālajā tirdzniecības kontā - protams arī atbildēsim uz jums svarīgiem jautajumiem.

Mūsu mērķis ir palīdzēt Jums apgūt finanšu instrumentu tirdzniecību un sasniegt jūsu mērķus. Ar katru nākamo apmācību līmeni mūsu tiešsaistes vebināros varēsiet pilnveidot un attīstīt savas zināšanas, savu tirdzniecības plānu un mācīties no pelnošiem treideriem. Lai reģistrētos tuvākajam vebināram, vienkārši noklikšķini uz zemāk redzamā banera.

Bezmaksas tirdzniecības vebināri

Piesakies mūsu tirdzniecības ekspertu tiešsaistes vebināriem

 

Kas ir demo (mācību) konts?

Kā jau varējāt noprast, Demo (mācību) tirdzniecības konts sniedz iespēju piekļūt finanšu tirgiem un simulēt reālo tirdzniecību ar virtuālajiem līdzekļiem. Citiem vārdiem sakot, demo kontā ir iespējams atvērt tirdzniecības darījumus ar sevis izvēlētajiem finanšu instrumentiem (tajā skaitā Bitcoin (BTC) un alternatīvajām kriptovalūtām), nepakļaujot riskam savus privātos līdzekļus.

Šī vide nodrošina to, ka Jums ir iespēja sākt finanšu instrumentu tiešsaistes tirdzniecību reālos tirgus apstākļos un apgūt visdažādākos tirgus, iepazīt, kā notiek reālā tirdzniecība pirms tiek ieguldīti privātie līdzekļi, pārbaudīt savu tirdzniecības plānu un stratēgijas, veikt nepieciešamās izmaiņas, ja tādas nepieciešamas, kā arī apgūt tirgu un cenas tehnisko un fundamentālo analīzi.

Tirgojot ar virtuālajiem līdzekļiem demo (mācību) kontā, ir iespējams apgūt ne tikai tirdzniecību ar kriptovalūtām, bet arī vērtspapīriem, piemēram, uzņēmumu akcijām un valsts obligācijām, Forex valūtu pāriem, izejvielām (piemēram, naftu un zeltu), kā arī ETF, akciju tirgus indeksiem u.c.

Tirdzniecība ar virtuālajiem līdzekļiem reālos tirgus apstākļos un plašais finanšu instrumentu klāsts ir viena no tām priekšrocībām, kāpēc Admirals demo kontus izmanto ne tikai iesācēji, bet arī paši pieredzējušākie treideri un privātie ieguldītāji.

Ja vēlies pārliecināties kā strādā demo konts, vienkārši noklikšķini uz zemāk redzamā banera un sāc tiešsaistes tirdzniecību vien pāris minūtēs pēc tā atvēršanas.

Tirgo bezriska demo kontā

Praktizē tirdzniecību ar virtuālajiem līdzekļiem

 

Gadījumā, ja ir nepieciešama palīdzība demo konta atvēršanai? Noskaties zemāk atrodamo video instrukciju vai apmeklē mūsu YouTube kanālu, kur atradīsi ar citu noderīgu informāciju!

Ieguldījumi kriptovalūtās - Bitcoin, vai jaunais digitālais zelts?

Cilvēkiem patīk zelts, jo tas tiek uzskatīts par safe-haven aktīvu ("drošā patvēruma" aktīvs). Tieši tāpēc lielākā daļa investīciju tiek veiktas ar šo dārgmetālu. Taču zelta drudža laiki ir garām un zelta pircējiem nevajadzētu to uzskatīt par veidu, kā ātri palikt bagātiem, bet gan kā stabilu ilgtermiņa investīciju. Liecības par zelta raktuvēm un zelta iegūšanu datētas jau 200 000 gadus pirms mūsu ēras.

Civilizācijas sāka tirgot zeltu apmēram 600 gadus pirms mūsu ēras un to vēl arvien, ar lielu entuziasmu, izmanto investori visā pasaulē. Varam būt droši, ka zelts nekad nezaudēs savu patieso vērtību kā dārgmetāls ar neskaitāmiem praktiskiem pielietojumiem. Turklāt nepieciešams norādīt, ka dzeltenā metāla cenas svārstības ir mazākas, salīdzinot ar ieguldījumiem citās precēs/izejvielās, kā arī Bitcoin.

Tāpat varam prognozēt, ka zelta cena tuvākajos gados varētu piedzīvot augšupeju. ASV dolārs ir negatīvi korelēts ar zelta cenu, kas nozīmē, ka vājāks ASV dolārs pozitīvi ietekmē zelta vērtību un otrādāk. Arī zelta ieguves izmaksas varētu ievērojami palielināties, un arvien vairāk zeltraču pārtrauktu savu darbību. Ja tā notiktu, zelta cena visdrīzāk pieaugtu, jo zelta piedāvājums samazinātos.

Zeltam pieder aptuveni 1-2% kopējo finanšu tirgu aktivitātes. Šī ādītāja pieaugums varētu radīt arī cenas pieaugumu. Papildu tam arī lielāka inflācija varētu izraisīt zelta vērtības augšupeju. Attīstītajās valstīs Debt-to-GDP attiecība (parāds pret IKP) ir pastāvīgi pieaugusi, kas ir augoša naudas piedāvājuma pazīme un arī ir pozitīvs indikators dārgmetālu cenai, tajā skaitā zelta.

Zelta cenu pozitīvi iespaido arī Centrālo banku centieni samazināt procentu likmes un devalvēt savu valūtu vērtību, lai tādā veidā palielinātu savu eksporta preču konkurētspēju.

Bitcoin piedāvājums ir ierobežots (21 000 000 BTC), un tam ir viena būtiska atšķirība, salīdzinot ar jebkuru citu investīciju instrumentu - pirmo reizi mūsu rīcība ir kaut kas, ko nespēj kontrolēt neviena banka un valdība. Tomēr Bitcoin vēl nav izdevies aizstāt zeltu kā investīciju aktīvu, jo blokķēdes sistēmai vēl vajadzīgs laiks, lai Bitcoin attīstītos, iekarotu populārākos tirgus un iegūtu drošā patvēruma aktīva statusu.

Ieguldījumi kriptovalūtās un kriptovalūtu rakšana jeb mainings

Ja jums jau ir zināšanas par Bitcoin vai kriptovalūtām kopumā, iespējams, esat saskāries ar kriptovalūtas rakšanas jeb maininga jēdzienu. Bet kas tad īsti ir mainings? Lai atbildētu uz šo jautājumu, vispirms jāaplūko kriptovalūtu rašanās. Terminoloģijas pamatā ir Bitcoin un paša Bitcoin pamatā, pamatojoties uz Bitcoin protokolu jeb BTC blokķēdi, ir nemainīgs Bitcoin monētu skaits (21 miljons) un tikai daļa no šiem Bitcoin pagaidām ir "izrakta". Kriptovalūtu rakšana jeb mainings ir vēl neiegūto monētu rakšana un jaunas monētas ir atlīdzība par padarīto darbu.

Šī atlīdzība ir ekonomisks stimuls, kas maineriem tiek piešķirts par padarīto darbu - jaunu blokķēdes bloku radīšanu un transakciju apstiprināšanu - tādējādi veicinot blokķēdes tīkla uzturēšanu. Tas tika izstrādāts arī kā sākotnējais mehānisms monētu izplatīšanai, speciāli neiekļaujot centrālu autoritāti.

Kriptovalūtas balstās uz mezgliem jeb angliski nodes. Tie ir datori vai serveri, kas sadarbojas, lai tīklā apmainītos ar transakciju informāciju. Racēju mezgls (mining node) cenšas pēc iespējas efektīvāk uzvarēt skaitļošanas sacīkstē/puzlē - sarežģītu kriptogrāfijas algoritmu skaitļošana (SHA-256 algoritms). Pirmais mezgls (node), kas uzvar sacīkstē, var blokķēdei pievienot jaunu bloku. Tas nodrošina arī jaunu koda daļu, kas būs nepieciešama nākamā bloka izveidē.

Atlīdzība par uzvaru sacīkstē šobrīd ir 12,5 BTC, bet, kad Bitcoin tika radīts, atlīdzība par vienu bloku bija 50 BTC. Ik pēc 4 gadiem atlīdzība par jauna bloka pievienošanu blokķēdei samazinās uz pusi. Pēdējo reizi, kad tika veikta Bitcoin atlīdzības dalīšana uz pusi bija 2020. gada maijā. Kriptogrāfiskās puzles atrisināšana speciāli ir pēc iespējas sarežģītāka, lai novērstu iespēju, ka kāds varētu izmainīt informāciju vecākos blokķēdes blokos.

Pārveidojot kādu no iepriekšējiem blokiem, būs jāatkārto puzles atminēšanas process arī visiem jaunajiem blokiem, kas "saķēdēti" aiz tā. Šī procesa sarežģītība un nepieciešamie datorresursi padara ļoti maz ticamu iespēju, ka kāds uzbrucējs, krāpnieks vai ļaundaris varētu ietekmēt blokķēdi un izmainīt jau esošos ierakstus, ņemot vērā jaunus blokus, ko visu laiku rada godīgie mezgli (nodes).

Īsumā - BTC ir radīts tā, lai pastāvīgi emitētu konstantu BTC apjomu, vienlaikus saglabājot vēstures datu uzticamību un drošību, bez vajadzības paļauties uz kādas centrālas iestādes uzraudzību.

Bitcoin autors Satoshi Nakamoto faktiski ieviesa maininga jeb kriptovalūtu rakšanas terminu, norādot, ka: "nepārtraukta un pastāvīga jaunu monētu "izrakšana" ir analogs zeltračiem, kuri tērē resursus, lai palielinātu zelta piedāvājumu".

Ieguldījumi kriptovalūtās un kriptovalūtu CFD tirdzniecība

Vai Bitcoin rakšana ir ienesīga? Vai arī tā vietā vajadzētu rakt kādu citu kriptovalūtu?

Īsā atbilde: lielākajai daļai cilvēku kriptovalūtu rakšana nav ienesīga. Bitcoin blokķēdes mērķis ir nodrošināt vienmērīgu monētu plūsmu (ik pēc desmit minūtēm). No tā izriet, ka, jo vairāk cilvēku rok un mēģina iegūt BTC, jo grūtāk to ir izdarīt (vajadzīga jaudīgāka tehnika). Pašos Bitcoin pirmsākumos jebkuram indivīdam bija iespēja iegūt BTC, rokot to ar savu personīgo datoru.

Šobrīd konkurence ir tik sīva, ka ir nepieciešama ārkārtīgi jaudīga datortehnika, kas darbojas 24 stundas diennaktī. Kā varat iedomāties, tas nozīmē arī būtiskas elektrības izmaksas. Tā vietā, lai raktu vieni paši, cilvēki apvieno savus resursus tā saucamās maininga fermās - "mining farms". Tie ir datu centri, kuros darbojas tūkstošiem ierīču, kas atrodas teritorijās ar zemām elektroenerģijas izmaksām.

Kā indivīdam patiesībā daudz izdevīgāk ir izmantot kriptovalūtu CFD. CFD tirdzniecība piedāvā ātru, vienkāršu un daudzpusīgu veidu, kā spekulēt ar lielāko kriptovalūtu cenu.

Izmēģini kriptovalūtu tirdzniecību bez maksas, pāris minūtēs

Ja vēlies izmēģināt kriptovalūtu CFD tirdzniecību neieguldot savus privātos līdzekļus, to ērti vari izdarīt atverot demo (mācību) tirdzniecības kontu. Ja to esi jau paveicis, tad vienkārši noklikšķini uz zemāk redzamā banera, lai bez maksas lejupielādētu jaunāko MetaTrader 5 tirdzniecības programmu un sāktu kriptovalūtu tirdzniecību bez riska demo, vai reālajā tirdzniecības kontā.

Pasaulē vadošā vairāku aktīvu platforma


 

Gadījumā, ja ir nepieciešama palīdzība MetaTrader 5 tirdzniecības programmas lejupielādei un uzstādīšanai, droši noskaties video pamācību, kuru atradīsi zemāk.

Ieguldījumi alternatīvajās kriptovalūtās un to tirdzniecība

Bitcoin ir visvecākā kriptovalūta un divus gadus vēlāk parādījās otrā kriptovalūta - Namecoin. Bitcoin panākumi pēdējos gados ir noveduši pie masveida digitālo valūtu izplatīšanās un šobrīd pastāv simtiem dažādu kriptovalūtu. Viens no interesantākajiem jauno digitālo valūtu aspektiem ir kontroles trūkums, ko veiktu viena atsevišķa struktūra. Tradicionālo valūtu (fiat jeb bezseguma valūtu) darbību nodrošina un pārvalda Centrālās bankas, kas var darboties neatkarīgi no valsts valdības, vai arī pēc valdības ieskatiem.

Piemēram, ASV Centrālajai bankai jeb FED (latviski Federālā rezervju sistēma jeb FRS) piemīt spēja palielināt ASV dolāru piedāvājumu. Decentralizācijas pakāpe dažādās kriptovalūtās var atšķirties, bet kopumā nav centrālas iestādes, kurai būtu līdzīga loma kā centrālajai bankai attiecībā uz kriptovalūtām. Aplūkosim četras lielākās alternatīvās kriptovalūtas:

Ethereum jeb Ether ir lielākais Bitcoin konkurents, pamatojoties uz kopējo kriptovalūtu tirgus kapitalizācijas procentuālo daļu. Pārējie nozīmīgie "spēlētāji" ir Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) un Ripple (XRP). Kriptovalūtas tiek kotētas pāros pret ASV dolāru (USD) un eiro (EUR) - pasaulē divas visplašāk lietotās valūtas.

Nepieciešams pieminēt arī 3 kriptovalūtas, kuru viena no priekšrocībām ir anonīmi pārskaitījumi:

Tirdzniecībai un ieguldījumiem pieejamās kriptovalūtas Admirals demo un reālajos tirdzniecības kontos

Galvenās kriptovalūtas pret ASV dolāru.

Galvenās kriptovalūtas pret eiro:

Iespējams tirgot arī kriptovalūtu pārus:

Ar visu Admirals piedāvāto finanšu instrumentu tirdzniecības noteikumiem un nosacījumiem vari iepazīties mūsu mājaslapas sadaļā "Līgumu specifikācijas"

Kāpēc ieguldīt kriptovalūtās un tirgot kriptovalūtu CFD?

Kriptovalūtas strādā uz blokķēdes tehnoloģiju - izkliedēta un publiska datubāze, kas uztur visu transakciju reģistru. Kopš paša sākuma šī jaunā tehnoloģija un aktīvu grupa ir izraisījusi plašu interesanti dažādu speciālistu lokā.

Pēdējos gados kriptovalūtas sākušas piesaistīt uzmanību arī no daudz plašākas auditorijas, jo Bitcoin kā maksāšanas līdzekli pieņem arvien vairāk vietās. Kriptovalūtas ir ieguvušas arī pastiprinātu interesi kā alternatīvs investīciju veids. Liela daļa no tā slēpjas virsrakstos, ko iespaidoja milzīgais Bitcoin vērtības lēciens. Bitcoin cena 2017. gadu sāka pie aptuveni 1000$, bet decembrī sasniedza vairāk kā 19 000$.

Šī jaunā aktīvu klase ieguva vēl lielāku uzticību, kad tika nodibināta sadarbība ar tādām biržām kā CBOE un CME, izlaižot BTC nākotnes līgumu jeb fjūčeru kontraktus. Lai gan daļa cilvēku izvēlas vienkārši ieguldīt savu naudu "fiziskās" kriptovalūtās, iegādājoties pašu digitālo valūtu, šim procesam ir arī savi trūkumi:

  1. Apstrādes laiks kriptovalūtu pirkumiem ir daudz ilgāks nekā tūlītējā CFD darījumu izpilde.
  2. Kriptovalūtas un kriptovalūtu tirgus nav regulētas un bieži vien hakeri mēģina uzlauzt kriptovalūtu biržas.
  3. 100% droša kriptovalūtas maciņa izveide parastam cilvēkam ir salīdzinoši sarežģīta, tāpēc pastāv arī risks, kas maciņš tiks uzlauzts.
  4. Savu kriptovalūtu maciņu var gadīties pazaudēt, kā rezultātā arī attiecīgās monētas nebūs iespējams atgūt.

Jūs varat ļoti vienkārši apiet visus šos trūkumus, izmantojot kriptovalūtu CFD. CFD tirdzniecības ieguvumi ir:

  1. Ļoti ātra darījumu izpilde, kas ir īpaši noderīgi tik svārstīgā tirgū.
  2. Tirdzniecība ar regulētu brokeri - Admirals UK Ltd ir FCA licencēts un regulēts brokeris, kas nozīmē, ka Bitcoin CFD tirdzniecība ar šo brokeri ir regulēta tādā pašā veidā kā citi finanšu tirgus instrumenti, piemēram, akcijas, obligācijas un citi CFD.
  3. Līdzekļu drošība - tāpat kā bankā, arī ar brokeri jūsu līdzekļi ir drošībā, jo, piemēram, FCA garantē 85 000£ atlīdzību gadījumā, ja brokeris nokļūst finansiālās grūtībās.
  4. 24/7 tirdzniecība gan no datora, gan no telefona.

Ieguldījumi kriptovalūtās un kriptovalūtu CFD tirdzniecība

Tagad sīkāk apskatīsim, kā veikt ieguldījumus un tirgot galvenās kriptovalūtas - Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple kā arī apskatīsim kopīgās un atšķirīgās iezīmes tirdzniecībā ar dažāda veida kriptovalūtu finanšu instrumentiem.

Ieguldījumi kriptovalūtās un Bitcoin (BTC) tirdzniecība

Bitcoin (BTC) ir vecākais kriptovalūtu ģimenes "bērns". BTC tirdzniecība aizsakās jau 2009. gadā un šobrīd BTC ir pēc tirgus kapitalizācijas lielaka valūta pasaulē. Zemāk atradīsiet desmit pēc tirgus kapitalizācijas lielākās un nozīmīgākās kriptovalūtas:

 

Nosaukums

Simbols

Tirgus kapitalizācija

Apgrozībā laisto monētu skaits

1

Bitcoin

BTC

202 873 408 610 $

18 494 625

2

Ethereum

ETH

42 837 943 203 $

112 672 920

3

Tether

USDT

15 213 378 913 $

15 198 406 770

4

XRP

XRP

11 235 947 248 $

45 042 338 912

5

Bitcoin Cash

BCH

4 272 098 859 $

18 522 681

6

Polkadot

DOT

4 135 663 162 $

852 647 705

7

Binance Coin

BNB

3 912 365 833 $

144 406 560

8

Chainlink

LINK

3 598 295 721 $

350 000 000

9

Crypto.com Coin

CRO

3 331 795 421 $

20 127 853 881

10

Litecoin

LTC

3 151 274 915 $

65 494 632

Avots: Coinmarketcap, dati iegūti 2020. gada 20. septembrī, tabulu sagatavojis Admirals.

Grafikā zemāk ir redzams BTC/USD ceas grafiks laika diapazonā no 2016. gada 17. jūlija līdz 2020. gada 20. septembrim.

Avots: Admirals MetaTrader 5 Supreme Edition, BTC/USD, W1 sveču grafiks. Datu diapazons no 2016. gada 17. jūlija līdz 2020. gada 20. septembrim. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju!

Viens veids, kā gūt peļņu no Bitcoin (BTC) vēŗtības pieauguma un turēt to Bitcoin maciņā ar mērķi to pārdot par augstāku cenu. Daudz vienkāršāks veids, kā spekulēt uz Bitcoin vērtību, ir tirgot BTC/USD, izmantojot CFD. Viss, kas nepieciešams - atvērt reālo kontu un tad jau varat tirgot BTC/USD, izmantojot grafiku tirdzniecības platformā, piemēram, MetaTrader 4 (MT4) vai MetaTrader 5 (MT5).

Jāpiemin, cik svārstīgs jeb volatīls var būt Bitcoin. 2018. gada novērtējums krietni atšķiras no 2017. gada beigām, un šo lejupslīdi, kuru sauc arī par korekciju, pavadīja vairākas neprātīgas cenas svārstības. Daži treideri šādas svārstības uztver ar piesardzību, savukārt citi to uztver kā potenciālu tirdzniecības iespēju ar SELL jeb īsās pārdošanas pozīcijām, ja tiek prognozēta turpmāka cenas lejupslīde. Tikpat labi varat atvērt arī BUY pozīciju, ja prognozējat, ka attiecīgās kriptovalūtas cena pieaugs.

Ieguldījumi kriptovalūtās un BTC/USD CFD tirdzniecība?

Tirgot Bitcoin CFD, iespējams, ir daudz savādāk, kā jebkuru citu valūtu pāri, preci, vai CFD, kas demonstrē izteiktu tendenci jeb trendu. Tirdzniecības skaistums slēpjas tās dažādībā un svarīgāko faktoru izpētē, kas dod iespēju nopelnīt uz cenas svārstībām finanšu instrumentos. Atšķirībā no tradicionāliem finanšu instrumentiem - valūtām, akcijām, obligācijām - Bitcoin varētu nosaukt par vienīgo finanšu instrumentu, kam aktuāla ir tikai tehniskā analīze, jo fundamentālo faktoru nozīmi aprēķināt ir gandrīz neiespējami.

Tirgojot Bitcoin CFD vajadzētu koncentrēties uz trim lietām:

  1. vispārējo tirgus tendenci - Bitcoin bieži atrodas šaurā tirdzniecības diapazonā, kam seko apjomīgas kustības augšup vai lejup.
  2. pareizu līdzekļu pārvaldību;
  3. galvenajām tirdzniecības sesijām: Londonas, Ņujorkas un Tokijas.

Piemēram:

Avots: Admirals MetaTrader 5 Supreme Edition, BTC/USD, D1. Datu diapazons no 2019. gada 15. aprīļa līdz 2019. gada 17. oktobrim. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

Grafikā redzam rozā "kastītes", kurās Bitcoin cena ilgāku laiku atradās šaurā tirdzniecības diapazonā. Parasti, kad cena izlaužas no šāda tirdzniecības diapazona, izlaušanās virziens saglabājas vēl kādu laiku un treideriem ir iespēja nopelnīt uz cenas izmaiņā. Piemēram, atverot pārdošanas darījumu (SELL) pie 10 000$ cenas un aizverot to pie 8000$ cenas, treideris ar 1000€ kapitlu varētu nopelnīt ap 400€.

Pareiza līdzekļu pārvaldība kombinācijā ar objektīvu riska menedžmentu un atstrādātu tirdzniecības psiholoģiju, ir tiešsaites tirdzniecības svētais "Grāls" un to pareizi pielietojot spēcīga trenda apstākļos, tam teorētiski vajadzētu palīdzēt panākt lielisku ROI (Return-on-investment) attiecību. Treiderim noteikti jākoncentrējas uz nozīmīgākajām tirdzniecības sesijām, jo lielākie tirdzniecības centri rūpējas par augstāko BTC/USD volatilitāti. Par laimi, mūsu MetaTrader 4 (MT4) programma sniedz iespēju tirgot kriptovalūtas 24/7 režīmā, visu nozīmīgāko sesiju laikos.

Tāpat jāpiemin, ka Bitcoin CFD tirdzniecībai vajadzētu izmantot tikai regulētu brokeri, piemēram, Admirals.

Alternatīvie ieguldījumi ar Admirals

Viens no veidiem kā diversificēt riskus tirdzniecībā ir veicot ieguldījumus fondos un reālajās uzņēmumu akcijās. Admirals saviem klientiem sniedz iespēju veikt ieguldījumus vairāk kā 4000 reālajās uzņēmumu akcijās un biržā tirgotajos fondos (ETF). Turklāt ieguldot akcijās jeb uzņēmuma kapitālā vai ETF fondu daļās, Jums ir iespēja saņemt dividendes, izveidojot savu pasīvo ieguldījumu portfeli.

Ja vēlies piekļūt Ņujorkas, Nasdaq, Londonas, Frankfurtes, Amsterdamas (Euronext), Tokijas, Austrālijas (ASX) un citām biržām - vienkārši noklikšķini uz zemāk redzamā banera un aizpildi elektronisko pieteikuma veidlapu, lai atvērtu Invest.MT5 kontu jau šodien.

Ar Invest.MT5 kontu varēsi iegādāties arī Tesla, Microsoft, Total, Daimler, Apple, BMW, Airbus, Siemens un daudzu citu uzņēmumu akcijas, ieguldīt valstu un korporatīvajās obligācijās, visdažādāko sektoru ETF un pasaules lielākajos un nozīmīgākajos indeksos - tajā skaitā DAX 30.

Ieguldi pasaulē populārākajos instrumentos

Tūkstošiem akciju un ETF rokas stiepiena attālumā

 

Ieguldījumi kriptovalūtās un Bitcoin Cash CFD tirdzniecība

Bitcoin Cash pazīstams kā altcoin jeb alternatīva kriptovalūta, kas būtībā darbojas gandrīz tāpat kā Bitcoin. Patiesībā Bitcoin Cash ir Bitcoin "hard fork", kas rodas tīkla šķelšanās procesā. "Hard fork" ir blokķēdes transakciju žurnāla sadalīšanās divās atsevišķās blokķēdēs, kur katru blokķēdiregulē savi noteikumi, kurus nosaka algoritms. Bitcoin "hard fork", kura rezultātā radās Bitcoin Cash, iemesls ir Bitcoin blokķēdes ierobežojumi, ko rada bloku izmērs.

Šie ierobežojumi radīja problēmu, kas saistīta ar augstākām maksām un darījumu kavēšanos, un tā rezultātā tika izveidota Bitcoin kopienas daļa, kas centās palielināt katra bloka lielumu, lai uzlabotu šo mērogojamības jeb scaling problēmu. Cita kopienas daļa vēlējas saglabāt BTC tādu kāds tas bija, un 2017. gada augustā blokķēde sadalījās. Bitcoin Cash pieņēma lielāku bloku izmēru un Bitcoin turpināja savu oriģinālo blokķēdi.

Konflikts ir tikpat ļoti ideoloģisks, cik tehnisks, un tā pamatā ir decentralizācijas un drošības aspekti. Lai uzzinātu informāciju par šī brīža un vēstures Bitcoin Cash cenu, Admirals klientiem nepieciešams sekot tikai dažiem soļiem:

Avots: Admirals MetaTrader 5 Supreme Edition, BCH/USD, D1. Datu diapazons no 2020. gada 9. jūlija līdz 2020. gada 20. septembrim. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju!

Ieguldījumi kriptovalūtās un Litecoin (LTC) CFD tirdzniecība

Tagad kad kriptovalūtu CFD pirkšanas process ir skaidrs, varētu parādīties interese uzzināt vairāk par populārāko kriptovalūtu vēsturi. Litecoin pirmssākumi meklējami 2011. gadā, kad to radīja Charles Lee, kamēr viņš vēl strādāja Google. Litecoin kādu laiku bija otrā lielākā kriptovalūta, kas ieguva slavu kā digitālais sudrabs, ja Bitcoin uzskatām par digitālo zeltu. Tomēr pēdējos gados Litecoin pozīciju apdraud citas jaunākas kriptovalūtas. Litecoin galvenais mērķis bija piedāvāt alternatīvu fiat bezseguma valūtām.

Lai gan Litecoin tehniski ir ļoti līdzīgs Bitcoin, tas piedāvā ātrākās transakcijas un zemākas izmaksas, kas nozīmē, ka tas ir piemērotāks mazākiem darījumiem. Rakstīšanas laikā Litecoin ir sestā lielākā kriptovalūta pēc tirgus kapitalizācijas. Aliant maksājumu sistēmas, kas ir ASV bāzēts maksājumu pakalpojumu uzņēmums, 2018. gadā paziņoja, ka sāks piedāvāt norēķinus ar Litecoin, kā arī Ethereum un Bitcoin.

Ieguldījumi kriptovalūtās un Ethereum (ETC) CFD tirdzniecība

Kas ir Ethereum? Ethereum (pazīstams arī kā Ether vai ETH) ir decentralizēta platforma, kas balstīta uz blokķēdes tehnoloģiju. Varētu teikt, ka, ja Bitcoin ir vienkārši valūta, tad Ethereum ir kas daudz vairāk. Tas izmanto tehnoloģijas, kas mājo Bitcoin sirdī - drošu publisko žurnālu, ko pazīstam kā blokķēdi un tīklu, ko veido mezgli (nodes), lai uzturētu sistēmu, kas solās aizvietot mākoņpakalpojumus un citas interneta funkcijas.

Tā vietā, lai par aplikāciju, maksājumu pakalpojumu un mākoņdatošanas vai mākoņkrātuvju darbību atbildētu dažādi servisi, Ethereum piedāvā tīklu, kurā neviena atsevišķa vienība nepārvalda šos procesus. Lai izmantotu šo tīklu, nepieciešams Ether, kas ir Ethereum tīkla kriptovalūta. Tāpēc varētu uzskatīt, ka Ether ir degviela, kas vada šo platformu.

Ieguldījumi kriptovalūtās un Ripple (XRP) CFD tirdzniecība

Kas ir Ripple? Rippe (XRP) ir maksājumu protokols, kas izmanto vienādranga tīkla naudas pārskaitījumus. Tāpat kā Bitcoin, tas izmanto publisko blokķēdi, nodrošinot drošību, ko pastāvīgi apstiprina neatkarīgu serveru tīkls. Ripple ir arī uzņēmuma nosaukums, kurš vada protokolu, un tā galvenā mītne ir Sanfrancisko.

Tiek uzskatīts, ka Ripple sistēmai ir plašāka darbības joma nekā Bitcoin, vienlaikus ļaujot veikt ātrus un drošus finanšu darījumus. Ripple atbalsta ne tikai XRP transakcijas, bet faktiski arī visas valūtas. Tirgus kapitalizācijas ziņā Ripple ir trešā lielākā kriptovalūta (rakstīšanas laikā).

Lietotājiem nepieciešams rezervēt mazu XRP apjomu, lai tas darbotos, un tādā veidā tiek radīts šķērslis hakeriem, kuri gribētu pārpludināt tīklu ar viltus maksājumiem. Līdzīgu iemeslu dēļ katram darījumam tiek uzlikta arī neliela XRP komisija. Ripple neizmanto kriptovalūtas rakšanas principus, lai radītu jaunas monētas.

Tā vietā Ripple izveidotāji sākumā radīja 100 miljardus XRP monētu un paziņoja, ka tās vairs netiks radītas, pamatojoties uz protokola noteikumiem. Zināmā mērā aizdomīgi un pretrunīgi ir tas, ka liela daļa XRP monētu paliek dibinātāju rokās. Aktuāli ir arī jautājumi par to, cik decentralizēts ir šis protokols, bet tajā pašā laikā šī kriptovalūta un maksājumu sistēma ir piesaistījusi uzmanību no lielākajām finanšu iestādēm, kuras līdz šim ir izvairījušās no citām kriptovalūtām.

Kā izvēlēties kriptovalūtu ieguldījumiem un tirdzniecībai?

1. faktors: ilgtermiņa cenas potenciāls

Kurš būs uzvārētājs 2019. gadā? To ir ļoti grūti prognozēt, bet Bitcoin līdera loma (skatīt 2. faktoru) ir potenciāls iemesls vēl vienam skrējienam augstāk, līdz tādiem līmeņiem kā 25 000$, 50 000$ vai pat 100 000$. Augstākā Bitcoin cena, visticamāk, vēl nemaz nav redzēta.

No šādas perspektīvas šķiet, ka Bitcoin ir virsroka, jo to uzskata par tirgus favorītu, it īpaši, ja ņem vērā tā nemainīgo dabu un spēcīgos trendus augšup. To skaidri var saskatīt, salīdzinot Bitcoin ar Ethereum, jo arī Ethereum bija savi augšupejas mirkļi, bet ne tik bieži, pastāvīgi un iespaidīgi kā Bitcoin.

Kopumā abi instrumenti ir piedzīvojuši būtisku vērtības augšupeju, tāpēc jāņem vērā, ka vienmēr pastāv risks, ka cena samazināsies, negaidītu jaunumu vai pavērsienu dēļ. Turklāt nevar izslēgt arī pēkšņu sabrukšanas risku, kas raksturīgs šai jaunajai aktīvu klasei. Lai gan to nekad neesam redzējuši (vismaz Bitcoin gadījumā), daļa analītiķu apgalvo, kas pastāv risks, ka Bitcoin vienā dienā vienkārši pārstās eksistēt. Bet arī tādā gadījumā treideri var nopelnīt ar SELL pozīcijām!

2. faktors: līdera loma

Bitcoin joprojām ir visplašāk pazīstamā kriptovalūta, un šķiet, ka šo pozīciju tuvākajā nākotnē neviens neapdraudēs. Tāpēc iespēja, ka Bitcoin šo statusu saglabās arī 2019. gadā, ir ļoti reāla.

Bitcoin līdera lomas lielākais ieguvums ir labākas investoru piesaistes iespējas. Kriptovalūtas kopumā, bet, it īpaši Bitcoin, kļūst arvien simpātiskākas lielajiem investoriem, tajā skaitā arī institucionālajiem investoriem. Ja spriežam pēc 2017. gada, tad Bitcoin ir ļoti labās pozīcijās, lai saņemtu lielāko investoru uzmanību, savukārt Ether tiek mazāk investīciju, bet arī šī kriptovalūta ir investoru redzeslokā.

3. faktors: kriptovalūtu atšķirības

Katrai kriptovalūtai ir atšķirīga metode un tehnisko noteikumu kopums, kas nāk līdzi ar tās radīšanu, izplatīšanu, kā arī aizsardzību/drošību. Vienalga, vai tas ir Bitcoin vai Ether, būtu labi zināt katras kriptovalūtas specifiku un parametrus.

Šīm divām kriptovalūtām ir vairākas būtiskas atšķirības, piemēram:

  • Bitcoin kopējais apjoms ir ierobežots un fiksēts 21 miljona vienību līmenī, kamēr Ethereum apjoma ierobežojums katru gadu pieaug;
  • Bitcoin bloka izveides laiks ir 10 minūtes, savukārt Ether tas ir ap 14 sekundēm.
  • Bitcoin blokķēde var apstrādāt 7 transakcijas sekundē, bet Ethereum blokķēde var apstrādāt apmēram 15 transakcijas sekundē.

4. faktors: kriptovalūtu iekšējie jaunumi

Zināmu priekšstatu par iespējamām cenu svārstībām var sniegt arī sekošana konkrētās kriptovalūtas attīstībai. Piemēram, Bitcoin cenu īslaicīgi ietekmēja Bitcoin Cash atdalīšanās no oriģinālās Bitcoin blokķēdes, tāpēc nepieciešams sekot arī šādiem notikumiem.

Ņemot vērā neseno šķelšanos, nenāks par ļaunu sekot līdzi kriptovalūtu tendencēm un ar tām saistītiem notikumiem, tādējādi izvērtējot, kura no kriptovalūtām sniedz mazāku risku un lielāku stabilitāti. Tas, protams, ar laiku var mainīties - šajā nozarē svarīgas ziņas iznāk bieži un tendences mainās strauji.

5. faktors: cenu svārstīgums

Kriptovalūtu tirdzniecībā fundamentālie faktori (2. un 3.), kā arī ilgtermiņa potenciāls (1. faktors), nav vienīgie - jāņem vērā arī kriptovalūtas cenas kustības un svārstīgums. Īpaši svarīgi, ja tirgojat zemākos laika periodos. Kāpēc?

Instrumenti ar lēnām cenu kustībām tirdzniecībai nav interesanti, jo ir grūti gūt peļņu, ja cena tikpat kā nekustas. Augsts svārstīgums ir tas, kas treideriem sniedz labākās iespējas.

Arī cenu kustības ir būtiskas - svarīgi analizēt Ether un Bitcoin cenu grafikus un iepazīties ar šiem instrumentiem. Vēl jo svarīgāk tas ir īstermiņa grafikos, kur cenu kustības var būt straujas un negaidītas, radot gan lielāku potenciālo peļņu, gan lielākos potenciālos zaudējumus. Tāpat arī viens vai otrs instruments var būt vienkārši atbilstošāks jūsu tirdzniecības/investēšanas stilam.

Ieguldījumi kriptovalūtās un to tirdzniecība MetaTrader tirdzniecības programmās

Īsa instrukcija, kā uzsākt - pirkt vai pārdot kriptovalūtu CFD:

  • atveriet reālo tirdzniecības kontu;
  • lejupielādējiet MT4 vai MT5, lai izmantotu to kā savu kriptovalūtu tirdzniecības platformu;
  • atveriet platformu un spiediet uz "File" ekrāna kreisajā augšējā stūrī;
  • izvēlaties "Login to Trade Account" un ievadiet sava tirdzniecības konta detaļas;
  • atveriet kādu kriptovalūtu CFD grafiku pēc savas izvēles;
  • spiediet uz "New Order", kad vēlaties pirkt vai pārdot.

Jūs varat uzzināt vairāk par tirdzniecības konta atvēršanu un ieiešanu MetaTrader mūsu rakstos:

Kā atvērt MetaTrader 4 reālo un demo kontu?

Kā atvērt MetaTrader 5 reālo un demo kontu?

Kur atrast kriptovalūtas MetaTrader ?

Ja nevarat uzreiz redzēt sev vēlamo kriptovalūtuMetaTrader, apskatiet "MarketWatch" logu platformas kreisajā pusē. Šajā logā varēsiet redzēt sarakstu ar visiem tirgus simboliem, bet tas var nebūt pilnais saraksts ar instrumentiem, kurus varat tirgot ar Admirals. Lai redzētu pilno sarakstu - spiediet ar labo klikšķi "MarketWatch" logā un izvēlaties "Show All". Jums vajadzētu redzēt kriptovalūtu CFD cenu instrumentu sarakstā, tāpat kā attēla zemāk:

Avots: Admirals MetaTrader 5 Supreme edition, "Simboli" logs. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju!

Lai apskatītu kriptovalūtas grafiku, vienkārši uzspiediet uz simbola un velciet to uz grafika laukumu labajā pusē. Alternatīva - labais klikšķis uz vēlamās kriptovalūtas un "Chart Window".Kā atvērt un aizvērt kriptovalūtu CFD darījumus?

Atvērt kriptovalūtas darījumu ar MetaTrader platformu ir ļoti vienkārši. Parādīsim piemēru, kā atvērt BUY vai SELL darījumu Ethereum kriptovalūtas CFD. Šim piemēram izmantosim uzlaboto Metatrader 5 Supreme Edition (MT5SE) versiju. Supreme Edition spraudnis ir pieejams bezmaksas lejupielādei, un tas var būtiski uzlabot jūsu platformu ar papildu indikatoriem un padomniekiem (EA).

Investīcijas kriptovalūtās: ETH/USD piemērs

Izmantosim Mini Terminal padomnieku (EA). Kad būsiet uzstādījusī MT4SE, varat savā "Navigator" sadaļā EA sarakstā redzēt "Admiral - Mini Terminal", kā redzams bildē:

Avots: MetaTrader 4 platforma ar Supreme Edition spraudni, Mini Terminal darījuma atvēršana ETH/USD. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju!

Vispirms mēs atvērām ETH/USD grafiku un tad veicām dubultklikšķi uz Admiral - Mini Terminal, lai palaistu EA. Kā redzams, tas dod mazo logu, kurā iespējams atvērt darījumus. Varam izvēlēties darījuma apjomu, piemēram, 1 loti, un nospiežot klaviatūras "CTRL" un pēc tam spiežot S/L logā (stop loss), atvērām S/L aprēķina logu, ko var redzēt zem Mini Terminal.

Šī funkcija ļauj norādīt, cik lielu risku vēlaties uzņemties ar konkrēto kriptovalūtas pozīciju. Varat to definēt kā konkrētu summu sava konta pamatvalūtā, vai arī kā procentus no sava konta brīvā kapitāla. Pēc tam Mini Terminal aprēķinās stop loss līmeni, kas vislabāk atbilst jūsu norādītajam riska apjomam.

Pēc tam jau tas ir tikpat vienkārši kā nospiest "BUY" vai "SELL", lai atvērtu vēlamo darījumu. Varat iestatīt arī peļņas līmeni (take profit). Tātad, kad esat atvēris darījumu, kā gan to aizvērt? Būtībā ir divi veidi, kā to izdarīt - pilnībā vai daļēji - un sāksim ar daļējo darījuma aizvēršanu.

Piemērs: ETH/USD pozīcijas daļēja aizvēršana

Dažreiz var būt izdevīgi samazināt sava darījuma apjomu, noslēdzot daļu no atvērtās pozīcijas. Piemēram, varat izvēlēties realizēt daļu darījuma peļņas, vai arī samazināt zaudējoša darījuma "smagumu". Jebkurā gadījumā, daļēji slēdzot darījumu, jūs paturat zināmu nākotnes risku uz cenas izmaiņām. Atverot darījumu, tiek parādītas līnijas, kas atzīmētas atbilstošajā kriptovalūtas grafikā un kuras reprezentē jūsu pozīcijas ar visiem stop loss un take profit.

Avots: Admirals MetaTrader 5 Supreme Edition, ETH/USD, H1. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju!

Šajā piemērā tika veikts "BUY" darījums un mūsu pozīcijas atvēršanas cena ir attēlota ar zaļo taisnstūri. Ja mēs būtu izvēlējušies "SELL" jeb pārdot - taisnstūris būtu sarkans. Noklikšķinot uz šī taisnstūra, atvērsies logs, kurā būs vairākas iespējams, piemēram, rediģēt stop loss un take profit. Mēs nospiedām uz "Partial Close" un augstāk attēlā varat redzēt logu, kas atvērās. Ievadījām 0,5 apjoma jeb "Volume" laukā, kas nozīmē, ka varētu aizvērt pusi no mūsu oriģinālās 1 lotes pozīcijas.

Piemērs: ETH/USD pozīcijas pilnīga aizvēršana

Pilnīga pozīcijas aizvēršana ir tikpat vienkārša kā daļēja aizvēršana. Tehniski jums vajadzētu pārliecināties, ka tirdzniecības apjoms ir tāds pats, kā jau atvērtajai pozīcijai un veikt pretēju darījumu, tātad pārdot 1 loti ETH/USD, bet īstenībā tas ir vēl vienkāršāk - nepieciešams nospiest attēlā redzamo sarkano pogu - "Close order" -, kas nozīmē ka tiks slēgts darījums. "Partial close" nav vajadzības aiztikt.

Avots: Admirals MetaTrader 5 Supreme Edition, ETH/USD, H1. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju!

Kāpēc Admirals?

  • mēs nodrošinām kontu aizsardzību un finansiālās garantijas;
  • faktiskās tirgus kotācijas;
  • jūs izvēlēsities tirgot ar starptautiski atzīta un apbalvota brokeru uzņēmuma starpniecību, kas ir uzraudzīts no Austrālijas Vērtspapīru un ieguldījumu komisijas (ASIC), Kipras Vērtspapīru un biržas komisijas (CySEC), Apvienotās Karalistes Finanšu uzraudzības iestādes (FCA) un Igaunijas Finanšu uzraudzības iestādes (EFSA);
  • piedāvājam plašāko tirdzniecības kontu klāstu, kas ideāli atbildīs izvēlētajam tirdzniecības stilam un stratēģijai;
  • pieejams kredīplecs - līdz pat 1:500 klientiem ar statusu "profesionāls klients" un 1:30 klientiem ar statusu "privāts klients;"
  • iespēja tirgot mazus apjomus, piemēram, mini-lotes, kas ir 0,01 lote;
  • Admirals klientiem ir piekļuve vairāk nekā 8000 finanšu instrumentiem, iespēja izveidot pasīvo ienākumu investīciju portfeli veicot ieguldījumus reālajās uzņēmumu akcijās, dažādos sektoros, obligācijās un lielākajos pasaules indeksos ar biržā tirgotajiem fondiem (ETF) - saņemot dividendes no ieguldījumiem akcijās vai fondu daļās. Ar visu finanšu instrumentu klāstu vari iepazīties mūsu mājaslapas sadaļā "Līgumu specifikācijas;"
  • iespēja tirgot atvasināto finanšu instrumentu, piemēram, fjūčeru, izejvielu, Forex valūtas pāru, kriptovalūtu, metālu, obligāciju, ETF, akciju un akciju indeksu cenas starpības līgumus (CFD);
  • tiek atbalstīti visi tirdzniecības stili un stratēģijas: hedžēšana, skalpēšana, padomnieki (EA) – bez jebkādām tirdzniecības barjerām;
  • nodrošinām bezmaksas mācību materiālus, kā arī attālinātos tiešsaistes vebinārus mūsu klientiem;
  • saņem jaunākās tirgus ziņas mūsu "Treidera blogā"
  • vari tirgot finanšu instrumentus no sev ērtas viedierīces - PC, Mac, Web, Android un iOS;
  • mums ir ofisi visā pasaulē, tāpēc esam vienmēr pieejami saviem klientiem jebkurā laikā un vietā.
  • mūsu klientiem ir pieejama Admirals karte ērtākiem pārskaitījumiem, maksajumiem un līdzekļu izņemšanai no tirdzniecības konta.

Secinājumi - kriptovalūta, blokķēde un mainings

Tagad, kad iegūta jauna informācija par dažādām kriptovalūtām, kuras pieejamas treideriem un kā tās tirgot, izmantojot CFD, kā gan spert pirmos soļus kriptovalūtu tirdzniecības pasaulē? Viens no gudrākajiem veidiem sākumā ir Demo konts. Tas ļauj jums izpētīt tirdzniecības platformas funkcionalitāti un veikt izmēģinājuma darījumus par reāllaika kriptovalūtu cenām, neriskējot ar saviem līdzekļiem, līdz esat pietiekami pārliecināts, lai atvērtu reālo tirdzniecības kontu.

Tirgo kriptovalūtu CFD ar Admirals

Vai esat gatavs pievienoties strauji augošajam kriptovalūtu tirgum?

Ar Admirals treideri var 24 stundas dienā un 7 dienas nedēļā tirgot kriptovalūtas pāros ar EUR un USD, kā arī iespēju spekulēt uz cenas pieaugumu un lejupslīdi atverot darījumus ar kriptovalūtu cenas starpības līgumiem.

Lai sāktu kriptovalūti tirdzniecību un sāktu ieguldīt kriptovalūtās, atver reālo tirdzniecības kontu - tas prasīs tikai pāris minūtes, noklikšķinot uz zemāk redzama banera un aizpildi konta atvēršanas elektronisko pieteikumu.

Atver reālo kontu

Veic reālo tirdzniecību un abonē treideru stratēģijas ar Copy Trading

 

Cita noderīga informācija

Par Admirals

Admirals ir vairākkārtējs starptautisku apbalvojumu ieguvējs, globāli regulēts Forex un CFD brokeris, kas piedāvā tirdzniecību ar vairāk kā 8000 finanšu instrumentiem, izmantojot pasaulē populārākās tirdzniecības programmas MetaTrader 4 un MetaTrader 5. Sāc tirgot jau šodien!

Atruna: Sniegtie dati satur papildu informāciju attiecībā uz analīzi, prognozēm vai citiem datiem vai informāciju (turpmāk "analīzi"), kas publiskota Admirals mājaslapā. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, lūdzu, ņemiet vērā, ka:

  1. Analītika publicēta tikai informatīviem mērķiem un nav uzskatāma par personīgu piedāvājumu, ieteikumu vai aicinājumu pirkt vai pārdot kādu no finanšu instrumentiem.
  2. Jebkuru investīciju lēmumu klients veic pats. Admirals nav uzskatāms par atbildīgu jebkuru zaudējumu gadījumā, neskatoties uz to, vai lēmums ir vai nav balstīts uz analītiku.
  3. Jebkuru šādu analītiku sagatavo neatkarīgs analītiķis (turpmāk "Autors"), balstoties uz personīgo viedokli.
  4. Lai nodrošinātu klienta interešu aizstāvību, Admirals apstiprinājusi attiecīgas iekšējās procedūras, lai novērstu un pārvaldītu interešu konfliktus.
  5. Lai nodrošinātu analītikas avotu uzticamību, tiek izmantoti visi iespējamie saprātīgie līdzekļi, lai nodrošinātu, ka visi analītikas avoti ir uzticami un visa informācija ir pilnīga, Admirals negarantē šādas analītikas pareizību vai pilnību. Jebkuri minētie skaitļi, saistīti ar pagātnes rezultātiem, un nav attiecināmi uz nākotnes rezultātiem.
  6. Analītikas rezultāti nav uztverami kā garantija no Admirals puses, ka klientam būtu jāgūst peļņa no šīm stratēģijām vai ar tām saistītie zaudējumi būtu ierobežoti.
  7. Jebkurš vēsturisks sniegums, kas norādīts šajā publikācijā, nav uzskatāms kā garantija no Admirals puses jebkādam nākotnes cenu kustībām tirgū. Finanšu instrumenta vērtība var gan pieaugt, gan sarukt un šīs vērtības saglabāšana netiek garantēta.
  8. Analītikā iekļautās prognozes var tikt pakļautas papildus maksai, nodokļiem vai citām izmaksām, atkarībā no publikācijas. Admirals sniegto pakalpojumu izcenojumi ir publiski pieejami Admirals mājaslapā.

Finanšu instrumenti, kuru tirdzniecībā tiek izmantots kredītplecs (tajā skaitā cenu starpības līgumi) ir spekulatīvas dabas un var radīt gan peļņu, gan zaudējumus. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, aicinām konsultēties ar neatkarīgu finanšu padomnieku, lai pārliecinātos, ka izprotat saistītos riskus!

TOP RAKSTI
Kas ir Solana kriptovalūta?
Kā izveidot ātru, decentralizētu un drošu blokķēdi? Solana mēģina to visu apvienot vienotā risinājumā. Pateicoties tās novatoriskajam mehānismam, šīs kriptovalūtas popularitāte ir strauji augusi.Tātad, kas ir Solana? Tā ir publiska blokķēde un tiešs Ethereum konkurents. Kā minēts iepriekš, Solana iz...
Kas ir Bitcoin ETF?
Bitcoin ETF ir biržā tirgots fonds, kas ar nākotnes līgumu starpniecību, seko līdzi Bitcoin cenai, tādā veidā sniedzot jums iespēju ieguldīt kriptovalūtā bez nepieciešamības to "fiziski" iegādāties. Satura rādītājs: Kas ir ETF un kā tas darbojas? Kas ir Bitcoin ETF? Kā...
Kas ir altkoini jeb Altcoins? Un kuras ir labākās alternatīvās kriptovalūtas ieguldījumiem
Altcoins ir alternatīvās kriptovalūtas, kas neietver tradicionālās un labi zināmās kriptovalūtas, piemēram, Bitcoin. Kas ir altkoini jeb Altcoins? Termins Altcoin nāk no angļu valodas un tas ietver divus vārdus, kas paskaidro tā būtību - “alternatīvās kriptovalūtas.” Zem šī termina...
Skatīt visu