Kas ir Dash?

Admirals

Šajā rakstā vairāk par to, kas ir Dash, vai Dash ir Bitcoin alternatīva, kā tiek radītas jaunas Dash monētas, kas ir Masternode, kāda ir Dash cenu dinamika, PrivateSend un InstantSend funkciju izklāsts un vēl vairāk!

Daudzas Dash iespējas un funkcijas ir tādas pašas kā Bitcoin un citām populārākajām kriptovalūtām - galvenā no tām ir iespēja veikt digitālus naudas pārskaitījumus interneta vidē. Taču Dash un Bitcoin ir arī būtiskas atšķirības, tajā skaitā ātrums, izmaksas un pārvaldība, turklāt visās šajās īpašībās Dash pārspēj Bitcoin.

Kas ir Dash?

Dash (DASH) ir atvērtā koda kriptovalūta, kas laista apgrozībā 2014. gadā un piedāvā lietotājiem draudzīgus un mērogojamus (scalable) risinājumus ("atvērtā koda" nozīmē, ka tehnoloģijas un programmatūra tiek veidota, testēta un uzlabota, sadarbojoties pašiem lietotājiem).

Gan Dash, gan Bitcoin piedāvā tiešsaistes maksājumus un darbojas uz blokķēdes bāzes, kas rūpējas par katru transakciju (blokķēdes ir kriptovalūtu pamats - publisks reģistrs, kurā tiek fiksētas visas transakcijas attiecīgās kriptovalūtas blokķēdes tīklā).

Līdzīgi kā Bitcoin, Dash piedāvā anonimitāti, jo pastāv iespēja neizpaust tādu personīgu informāciju kā vārdu, uzvārdu un adresi. Taču ir kāda būtiska atšķirība no Bitcoin, proti - transakcijas nav publiskas. Dash piedāvā spēcīgas šifrēšanas iespējas, padarot transakcijas blokķēdē tiešām privātas, īpaši šajā kontekstā var izcelt PrivateSend iespēju. Savukārt būtiskākā atšķirība no Monero ir tā, ka šī drīzāk ir papildu funkcija, nevis jau pēc noklusējuma iebūvēts risinājums.

Dash vairākos veidos izdevies uzlabot kopējo klimatu kriptovalūtu sfērā. Vienkārši sakot, ar Dash ir veikts intensīvs darbs, lai novērstu Bitcoin trūkumus. Tāpēc apskatīsim būtiskākās atšķirības tuvāk.

Vai Dash ir Bitcoin alternatīva?

Dash ir izdevies uzlabot Bitcoin oriģinālo ideju, tajā skaitā ātrumu, izmaksas un pārvaldību. Apskatīsim tos pa vienam.

Ātrums: Dash transakciju ātrums nav salīdzināms ar Bitcoin. Ja Bitcoin transakcijas apstiprināšanai var būt nepieciešamas 10 un vairāk minūtes, tad Dash līdzīgu transakciju spēj apstrādāt nieka 4 sekundēs. Ātruma atšķirība, protams, ir graujoša.

Izmaksas: Arī runājot par izmaksām, Dash ir galvas tiesu pārāks par Bitcoin. Bitcoin transakcijas komisijas maksa 2018. gadā bija ap 6 ASV dolāriem. Dash izdevies šo komisiju samazināt līdz nepilniem 0.5 USD, kaut gan prognozējams, ka, pieaugot transakciju skaitam, nedaudz pieaugs arī komisija.

Pārvaldība: Dash sniedz skaidru priekšstatu, kā tehnoloģiju attīstībā var tikt ieviestas izmaiņas bez nepieciešamības dalīt tīklu ar tā saucamā "hard fork" procesa palīdzību, kas parasti ir ierastais dalīšanās process, ieviešot jaunu risinājumu un vienlaikus saglabājot arī veco. Šādas dalīšanās piemērs ir Bitcoin Cash, kas, veicot izmaiņas tehnoloģijās, atdalījās no Bitcoin. Dash šo procesu atrisina ar balsošanas sistēmas palīdzību, kas izmaiņas ļauj ieviest salīdzinoši ātrāk.

Atver reālo kontu

Veic reālo tirdzniecību un abonē treideru stratēģijas ar Copy Trading

 

Kā rodas jaunas Dash monētas?

Dash monētas tiek ģenerētas "maininga" procesā, kas kriptovalūtām ir ierasts veids, kā atalgot blokķēžu tīkla uzturētājus. Viena Dash bloka izveidei nepieciešamas mazāk nekā divarpus minūtes.

No jauna ģenerētās Dash monētas tiek iedalītas trijās grupās: "maineri", "Masternodes" un izstrādes komanda:

  • "Maineri": aptuveni 45% jauno monētu tiek novirzīts maineriem kā atalgojums, lai nodrošinātu, ka blokķēdes procesā iesaistīts pietiekošs daudzums datoru;
  • "Masternodes" saņem aptuveni 45% no visām monētām;
  • Atlikušie 10% aiziet mārketingam, klientu atbalstam un izstrādes komandai.

Kas ir "Masternodes"?

"Masternodes" pazīstams arī kā "Proof-of-Stake" (PoS) algoritms, kas ļauj personai "rakt" vai apstiprināt bloku transakcijas atbilstoši tam, cik monētu ir viņa īpašumā. Piemēram, Bitcoin balstās uz "Proof-of-Work" (PoW) konceptu, kas nozīmē, ka Bitcoin blokķēdes jāapstiprina visiem tīkla dalībniekiem. "Masternodes" atšķiras no standarta "nodes", jo tie samazina transakcijā iesaistīto lietotāju skaitu. Tādējādi kopējais skaits ir kontrolējams un tiek atrisināta transakciju mēroga problēma.

"Masternodes" par savu darbu saņem skaidru ekonomisko labumu - 45% no monētām, kā arī ar iepriekš minētās pārvaldības iespējas, kas var iespaidot monētas turpmāko virzību un kursu. Atšķirībā no standarta lietotāja, "Masternodes" tīkla drošībai nepaļaujas uz PoW, tā vietā izmantojot otrā līmeņa uzskaiti, piemēram, "PrivateSend", "InstantSend" un iepriekš minētās pārvaldīšanas funkcijas.

Kas ir "PrivateSend"un "InstantSend"?

PrivateSend un InstantSend ir divas Dash papildu funkcijas, kas balstās uz menedžmentu no Masternode puses. Šīm divām funkcijām ir īpaši ieguvumi, kas paskaidroti zemāk.

InstantSend konceptu ir viegli paskaidrot: tas sniedz iespēju pārskaitījumu veikt nekavējoties - mazāk nekā sekundes laikā. Taču lietotājs par to maksā papildus 3 centus.

PrivateSend konceptu paskaidro jau pats nosaukums. Pārskaitījuma detaļas, piemēram, informācija par sūtītāju un saņēmēju, tiek slēptas. Kā tas iespējams? PrivateSend visas transakcijas sajauc savā starpā, padarot viena konkrēta maksājuma izsekošanu daudz sarežģītāku.

Tirgojiet Dash CFD ar Admirals!

Vai zinājāt, ka tagad iespējams tirgot Dash CFD ar Admirals, kā arī citu kriptovalūtu CFD? Un vēl plašu klāstu ar finanšu instrumentiem?

Papildu tūkstošiem finanšu instrumentu, Admirals piedāvā dažādus izglītojošus rakstus par grafiku analīzi, tirdzniecības stratēģijām, pamācībām, tehnisko analīzi, fundamentālo analīzi un riska menedžmentu, lai palīdzētu treideriem labāk sagatavoties reālā tirgus apstākļiem. Turklāt stipri iesakām vispirms izmēģināt tirdzniecību Demo kontā, lai izmēģinātu savu tirdzniecības plānu un stratēģiju.

Tirgo bezriska demo kontā

Praktizē tirdzniecību ar virtuālajiem līdzekļiem

 

Pilnveidojat savas zināšanas

Par Admirals

Admirals investīciju uzņēmumi, kuri darbojas zem Admirals preču zīmes, ir vadošie tiešsaistes finanšu instrumentu tirdzniecības pakalpojumu sniedzēji un piedāvā Forex, indeksu, izejvielu, akciju, obligāciju un kriptovalūtu CFD tirdzniecības investīciju pakalpojumus.

Atruna: Sniegtie dati satur papildu informāciju attiecībā uz analīzi, prognozēm vai citiem datiem vai informāciju (turpmāk "analīzi"), kas publiskota Admirals mājaslapā. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, lūdzu, pievērsiet uzmanību sekojošam:

  1. Analītika publicēta tikai informatīviem mērķiem nav uzskatāma par personīgu piedāvājumu, ieteikumu vai aicinājumu pirkt vai pārdot jebkuru finanšu instrumentu.
  2. Jebkuru investīciju lēmumu klients veic pats. Admirals nav uzskatāms par atbildīgu jebkuru zaudējumu gadījumā, neskatoties uz to, vai lēmums ir vai nav balstīts uz analītiku.
  3. Jebkuru šādu analītiku sagatavo neatkarīgs analītiķis (turpmāk "Autors"), balstoties uz paša autora viedokli.
  4. Lai nodrošinātu klienta interešu aizstāvību, Admirals apstiprinājusi attiecīgas iekšējās procedūras, lai novērstu un pārvaldītu interešu konfliktus.
  5. Lai nodrošinātu analītikas avotu uzticamību, tiek izmantoti visi iespējamie saprātīgie līdzekļi, lai nodrošinātu, ka visi analītikas avoti ir uzticami un visa informācija ir pilnīga, Admirals negarantē šādas analītikas pareizību vai pilnību. Jebkuri minētie skaitļi saistīti ar pagātnes rezultātiem u nav attiecināmi uz nākotnes rezultātiem.
  6. Analītikas rezultāti nav uztverami kā garantija no Admirals puses, ka klientam būtu jāgūst peļņa no šīm stratēģijām, vai ar tām saistītie zaudējumi būtu ierobežoti.
  7. Jebkurš vēsturisks sniegums, kas norādīts šajā publikācijā, nav uzskatāms kā garantija no Admirals puses jebkādam turpmākam sniegumam. Finanšu instrumenta vērtība var gan pieaugt, gan sarukt, un šīs vērtības saglabāšana netiek garantēta.
  8. Analītikā iekļautās prognozes var tikt pakļautas papildus maksai, nodokļiem vai citām izmaksām, atkarībā no publikācijas. Admirals sniegto pakalpojumu izcenojumi ir publiski pieejami Admirals mājaslapā.

Kredītpleca produkti (tajā skaitā cenu starpības līgumi) ir spekulatīvas dabas un var radīt gan peļņu, gan zaudējumus. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, aicinām konsultēties ar neatkarīgu finanšu padomnieku, lai pārliecinātos, ka izprotat saistītos riskus.

TOP RAKSTI
Kas ir Solana kriptovalūta?
Kā izveidot ātru, decentralizētu un drošu blokķēdi? Solana mēģina to visu apvienot vienotā risinājumā. Pateicoties tās novatoriskajam mehānismam, šīs kriptovalūtas popularitāte ir strauji augusi.Tātad, kas ir Solana? Tā ir publiska blokķēde un tiešs Ethereum konkurents. Kā minēts iepriekš, Solana iz...
Kas ir Bitcoin ETF?
Bitcoin ETF ir biržā tirgots fonds, kas ar nākotnes līgumu starpniecību, seko līdzi Bitcoin cenai, tādā veidā sniedzot jums iespēju ieguldīt kriptovalūtā bez nepieciešamības to "fiziski" iegādāties. Satura rādītājs: Kas ir ETF un kā tas darbojas? Kas ir Bitcoin ETF? Kā...
Kas ir altkoini jeb Altcoins? Un kuras ir labākās alternatīvās kriptovalūtas ieguldījumiem
Altcoins ir alternatīvās kriptovalūtas, kas neietver tradicionālās un labi zināmās kriptovalūtas, piemēram, Bitcoin. Kas ir altkoini jeb Altcoins? Termins Altcoin nāk no angļu valodas un tas ietver divus vārdus, kas paskaidro tā būtību - “alternatīvās kriptovalūtas.” Zem šī termina...
Skatīt visu