Kas ir Monero?

Admirals

Tā vien šķiet, ka teju katru dienu tiek radīta kāda jauna kriptovalūta. Taču ne visas kriptovalūtas radušās 2017. gadā vai vēlāk. Piemēram, Monero (XMR) radies jau 2014. gadā un sniedz nozīmīgas priekšrocības attiecībā uz lietotāju konfidencialitāti.

Šis raksts iepazīstina ar Monero galveno ideju, iespējām, priekšrocībām, atšķirībām no Bitcoin un izaicinājumiem plašajā kriptovalūtu pasaulē.

Kas ir Monero?

Monero ir uz privātumu orientēta 2014. gadā radusies kriptovalūta un darbojas, balstoties uz atvērtā koda blokķēžu tehnoloģijām. Tas nozīmē, ka tehnoloģijas un programmatūra tiek veidotas, testētas un uzlabotas, sadarbojoties tehnoloģiju izstrādātājiem ar lietotājiem. Pēc Monero datiem, projektā iesaistījušies vairāk kā 240 izstrādātāji, no kuriem 30 tiek uzskatīti par projekta pamata sastāvu.

Vairumā digitālo valūtu ir viena un tā pati tehnoloģiskā loģika - blokķēde, kas ir kriptovalūtu pamats un uz tā bāzes darbojas publiskais reģistrs, kas uzglabā informāciju par visām transakcijām tīklā. Un visbeidzot, Monero ir pazīstama ar savu privātuma politiku, jo tā jau sākotnēji tikai veidota bez caurskatāmības. XMR ir konfigurēts tā, lai slēptu jebkura sūtītāja un saņēmēja identitātes, kā arī transakcijas apjomu.

Kā Monero atšķiras no Bitcoin?

Bitcoin ir zināms ar savu anonimitāti, taču tā piedāvātā anonimitāte ir stipri ierobežota. Bitcoin abu darījuma pušu adreses un apjoms tiek ierakstīts blokķēdē, kas to padara publiski pieejamu. Būtiskākais ir tas, ka adreses nav pilnīgi privātas, neskatoties uz to, ka Bitcoin izmanto viltus vārdus un adreses. Kāpēc? Vienkārši tāpēc, ka Bitcoin adreses un transakcijas tiek ierakstītas blokķēdē, kas tās padara publiski pieejamas un izsekojamas.

Pamatā tas nozīmē, ka pastāv iespēja darījumu sasaistīt ar reālas personas identitāti. Monero šajā ziņā piedāvā augstākas pakāpes privātumu, nekā Bitcoin, jo tā transakcijas tiek šifrētas, tādējādi pasargājot adreses un darījumu apjomus. Līdz ar to visas Monero transakcijas, no lietotāja viedokļa, ir ar daudz augstāku konfidencialitātes līmeni.

Kā Monero aizsargā privātumu?

Monero ir balstīts uz tā saucamajiem apļa parakstiem un slēptajām adresēm, kas palīdz slēpt sūtītāja un saņēmēja identitātes. Apļa paraksti veido sajaukumu no lietotāja konta atslēgas un publiskajām atslēgām Monero blokķēdē. Trešās puses nespēj identificēt, kuras atslēgas ir publiskās un kuras ir lietotāja, tādējādi likvidējot iespēju saistīt lietotāju un parakstu.

Monero katrā transakcijā sajauc visas savas monētas - šādas iespējas nav citām kriptovalūtām ar privātuma iespējām, piemēram, Dash (DSH) un Zcash (ZEC). Tomēr arī Dash apvieno transakcijas, tādējādi samazinot iespēju, ka kāda lietotāja identitāte varētu tikt atklāta. Arī Zcash lietotājiem piedāvā iespēju slēpt identitāti un darījuma apjomu.

Būtiskākā atšķirība ir tā, ka Zcash privātuma iestatījumi ir kā papildu iespēja, savukārt Monero konfidencialitāte ir iebūvēta un aktīva jau pēc noklusējuma. Monero visas monētas tiek sajauktas, un informācija jau pēc noklusējuma ir konfidenciāla. Tāpēc lietotājiem, kuriem būtiska ir anonimitāte, labāk lietot tieši Monero.

Pasaulē vadošā vairāku aktīvu platforma


 

Kādi ir konfidencialitātes plusi un mīnusi?

Augstais privātuma līmenis sniedz virkni priekšrocību. Katra Monero monēta ir aizstājama ar citu, tāpat kā valūta veikalā. Jums taču vienalga vai saņemat vienu konkrēta nomināla monētu vai citu tāda paša nomināla monētu, vērtība abām ir vienāda. Iespējams, jums būs interesanti uzzināt, ka tas tā nebūt nav ar visām kriptovalūtām.

Bitcoin tiek ierakstīti blokķēdē, kura atspoguļo transakciju vēsturi. Tas nozīmē, ka monētas var saistīt ar zināmiem notikumiem, tajā skaitā negatīviem, piemēram, zādzībām. Šīs monētas var būt nevēlamas.

Tieši šeit atklājas Monero būtiskākā atšķirība ar tās akcentu uz konfidencialitāti. Tas nozīmē, ka divas XMR monētas nevar atšķirt vienu no otras, neatkarīgi no transakciju vēstures. Tajā pašā laikā tas ir arī Monero trūkums, jo tā spēks konfidencialitātes lauciņā to padarījis par populāru kriptovalūtu apšaubāmos tirgos, kas potenciāli saistīti ar narkotikām un azartspēlēm.

Kā tiek radītas jaunas Monero monētas?

Arī Monero rodas tā saucamā "maininga" procesā, kas ir pilnīgi ierasts process kriptovalūtu radīšanā. Laiks, kas nepieciešams viena pilnīga Monero bloka radīšanai, ir aptuveni divas minūtes. Taču Monero monētu mainingā ir dažas būtiskas atšķirības.

Monero mainingam nav nepieciešams īpašs aprīkojums un to var veikt visās vadošajās platformās, ieskaitot Windows, Android, Linux un macOS. Process izmanto darbspējas pārbaudes algoritmu (PoW), kas tika izstrādāts, lai nodrošinātu plašāka procesoru spektra pieejamību. Tas nozīmē, ka mainings pieejams plašākam interesentu lokam, ne tikai lielajām "maininga fermām".

Šī ir viena no galvenajām Monero maininga priekšrocībām salīdzinājumā ar citām alternatīvām monētām: procesu var veikt ar standarta datora palīdzību, nav nepieciešamas milzīgas jaudas. Jūs varbūt interesēs, kāds ir atalgojums par mainingu. Maineriem tiek piedāvāts "pastāvīgs atalgojums par bloku" - tas nozīmē, ka vienmēr tiks saņemts minimālais atalgojums 0.3 XMR apmērā.

Jauno monētu maininga lielākā priekšrocība ir tā, ka maineriem tiek piedāvāts stimuls, kurš garantē, ka pietiekošs skaits dalībnieku piedalās blokķēžu uzturēšanas procesā. Relatīvi runājot, 0.3 XMR sastādīs arvien mazāku un mazāku daļu no visiem XM, kas ir apgrozībā. Tas nozīmē, ka XMR raksturīga dezinflācija (inflācija palēnināšanās). 2020. gadā inflācija būs aptuveni 1%, un no tā brīža tā visdrīzāk tikai samazināsies.

Vai ir iespējams tirgot Monero?

Jā, protams! Runa ir ne tikai par ilgtermiņa investīcijām kriptovalūtās. Tāpat ir iespēja tirgot arī kriptovalūtu CFD īstermiņā. Tirgojiet Monero un citu populārāko kriptovalūtu CFD ar pasaulē vadošo programmu MetaTrader 4 un MetaTrader 5 starpniecību. Tāpat iespējams tirgot tieši interneta pārlūkā - bez nepieciešamības kaut ko lejupielādēt - ar MetaTrader WebTrader palīdzību.

Admirals piedāvā kriptovalūtu tirdzniecību 24 stundas dienā, 7 dienas nedēļā. Iespējams gan pirkt, gan pārdot dažādu kriptvalūtu CFD pret EUR - BTC/EUR, ETH/EUR, XRP/EUR, BTC/USD un vēl vairāk!

Atver reālo kontu

Veic reālo tirdzniecību un abonē treideru stratēģijas ar Copy Trading

 

Pilnveidojat savas zināšanas

Par Admirals

Admirals investīciju uzņēmumi, kuri darbojas zem Admirals preču zīmes, ir vadošie tiešsaistes finanšu instrumentu tirdzniecības pakalpojumu sniedzēji un piedāvā Forex, indeksu, izejvielu, akciju, obligāciju un kriptovalūtu CFD tirdzniecības investīciju pakalpojumus.

Atruna: Sniegtie dati satur papildu informāciju attiecībā uz analīzi, prognozēm vai citiem datiem vai informāciju (turpmāk "analīzi"), kas publiskota Admirals mājaslapā. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, lūdzu, pievērsiet uzmanību sekojošam:

  1. Analītika publicēta tikai informatīviem mērķiem nav uzskatāma par personīgu piedāvājumu, ieteikumu vai aicinājumu pirkt vai pārdot jebkuru finanšu instrumentu.
  2. Jebkuru investīciju lēmumu klients veic pats. Admirals nav uzskatāms par atbildīgu jebkuru zaudējumu gadījumā, neskatoties uz to, vai lēmums ir vai nav balstīts uz analītiku.
  3. Jebkuru šādu analītiku sagatavo neatkarīgs analītiķis (turpmāk "Autors"), balstoties uz paša autora viedokli.
  4. Lai nodrošinātu klienta interešu aizstāvību, Admirals apstiprinājusi attiecīgas iekšējās procedūras, lai novērstu un pārvaldītu interešu konfliktus.
  5. Lai nodrošinātu analītikas avotu uzticamību, tiek izmantoti visi iespējamie saprātīgie līdzekļi, lai nodrošinātu, ka visi analītikas avoti ir uzticami un visa informācija ir pilnīga, Admirals negarantē šādas analītikas pareizību vai pilnību. Jebkuri minētie skaitļi saistīti ar pagātnes rezultātiem u nav attiecināmi uz nākotnes rezultātiem.
  6. Analītikas rezultāti nav uztverami kā garantija no Admirals puses, ka klientam būtu jāgūst peļņa no šīm stratēģijām, vai ar tām saistītie zaudējumi būtu ierobežoti.
  7. Jebkurš vēsturisks sniegums, kas norādīts šajā publikācijā, nav uzskatāms kā garantija no Admirals puses jebkādam turpmākam sniegumam. Finanšu instrumenta vērtība var gan pieaugt, gan sarukt, un šīs vērtības saglabāšana netiek garantēta.
  8. Analītikā iekļautās prognozes var tikt pakļautas papildus maksai, nodokļiem vai citām izmaksām, atkarībā no publikācijas. Admirals sniegto pakalpojumu izcenojumi ir publiski pieejami Admirals mājaslapā.

Kredītpleca produkti (tajā skaitā cenu starpības līgumi) ir spekulatīvas dabas un var radīt gan peļņu, gan zaudējumus. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, aicinām konsultēties ar neatkarīgu finanšu padomnieku, lai pārliecinātos, ka izprotat saistītos riskus.

TOP RAKSTI
Kas ir Solana kriptovalūta?
Kā izveidot ātru, decentralizētu un drošu blokķēdi? Solana mēģina to visu apvienot vienotā risinājumā. Pateicoties tās novatoriskajam mehānismam, šīs kriptovalūtas popularitāte ir strauji augusi.Tātad, kas ir Solana? Tā ir publiska blokķēde un tiešs Ethereum konkurents. Kā minēts iepriekš, Solana iz...
Kas ir Bitcoin ETF?
Bitcoin ETF ir biržā tirgots fonds, kas ar nākotnes līgumu starpniecību, seko līdzi Bitcoin cenai, tādā veidā sniedzot jums iespēju ieguldīt kriptovalūtā bez nepieciešamības to "fiziski" iegādāties. Satura rādītājs: Kas ir ETF un kā tas darbojas? Kas ir Bitcoin ETF? Kā...
Kas ir altkoini jeb Altcoins? Un kuras ir labākās alternatīvās kriptovalūtas ieguldījumiem
Altcoins ir alternatīvās kriptovalūtas, kas neietver tradicionālās un labi zināmās kriptovalūtas, piemēram, Bitcoin. Kas ir altkoini jeb Altcoins? Termins Altcoin nāk no angļu valodas un tas ietver divus vārdus, kas paskaidro tā būtību - “alternatīvās kriptovalūtas.” Zem šī termina...
Skatīt visu