Kas ir Zcash?

Admirals

Šajā rakstā apskatīsim Zcash, šīs kriptovalūtas cenas svārstības, kā tirgot Zcash CFD (cenu starpības līgums), kādi ir Zcash piedāvātā privātuma trūkumi un priekšrocības un kādas ir Zcash atšķirības no Bitcoin un vēl vairāk!

Attīstoties jaunajām tehnoloģijām, pieprasījums pēc kriptovalūtām strauji aug. Taču ir vairāki interesanti faktori, kas Zcash atšķir no citām līdzīgām valūtām, piemēram, sadarbība ar JPMorgan atvērtā koda projektā Quorum. Zcash datu aizsardzības tehnoloģijas drīz vien varētu tikt izmantotas citās kriptovalūtās un blokķēžu tīklos, tajā skaitā uz Ethereum balstītajās virtuālajās monētās. Pēc CoinMarketCap aplēsēm, Zcash kopējā tirgus kapitalizācija 2019. gada pirmajā pusē ir ap 500 miljoniem ASV dolāru!

Kas ir Zcash?

ZCash (ZEC) ir kriptovalūtas projekts, kura pamatā ir 2013. gadā radusies Zerocoin/Zerocash ideja. Pati Zcash kriptovalūta radās 2016. gada oktobrī, atdaloties no Bitcoin, un tās sākotnējais nosaukums bija Zerocoin.

Tā izmanto kriptogrāfiju, kura teorētiski nodrošina pastiprinātu lietotāju privātumu. Kriptogrāfija jeb kriptoloģija analizē dažādus protokolus, kas novērš trešo pušu vai publisku piekļuvi dažādu ziņu lasīšanai.

Kā Zcash atšķiras no Bitcoin?

Zcash radās, atdaloties no Bitcoin. Tieši šī vienkāršā iemesla dēļ abām kriptovalūtām ir daudz kas kopīgs. Pastāv divu veidu Zcash transakcijas: privātas un publiskas (līdzīgi kā BTC). Kad lejupielādējat oficiālo Zcash maciņu, pamanīsiet, ka tiek piedāvātas divu veidu adreses: t-addr, kas ir publiskā adrese, un z-addr - privātā adrese.

Kuru adresi izmantot, ir jūsu brīva izvēle. Bitcoin transakcijas ir pilnībā caurskatāmas. Jebkurš var izmantot BTC bloku pārlūku un pārbaudīt - vai veikta transakcija no viena BTC maka uz otru. Zcash pārskaitījums būs privāts, ja lietotājs izvēlas z-addr adresi.

Saskaņā ar Crunchbase teikto: "Zcash piedāvā pilnīgu maksājumu konfidencialitāti, tajā pašā laikā, ar publisku blokķēžu palīdzību, saglabājot decentralizētu tīklu. Atšķirībā no Bitcoin, Zcash transakcijas automātiski slēpj maksātāju, saņēmēju un transakcijas apjomu blokķēdē".

Atver reālo kontu

Veic reālo tirdzniecību un abonē treideru stratēģijas ar Copy Trading

 

Kā Zcash aizsargā privātumu?

Zcash ir decentralizēta atvērtā koda kriptovalūta, kas piedāvā privātumu un pielāgojamu transakciju caurskatāmību. Zcash maksājumi blokķēdēs ir publiski, taču sūtītājs, saņēmējs un apjoms saglabājas privāti. Par cik transakciju saturs tiek šifrēts, darījumu patiesuma apspirināšanai protokols izmanto kriptogrāfijas metodi.

Šīs metodes nosaukums ir "zk-SNARK". Šāds risinājums ļauj tīklam saglabāt drošu bilanču uzskaiti, neatklājot darījuma puses vai to apjomus. Tā vietā, lai publiski atklātu darījuma puses un transakciju apjomus, transakciju metadati ir šifrēti, un zk-SNARK tiek izmantots, lai apstiprinātu, ka neviens nekrāpjas vai nezog.

Kādi ir privātuma plusi un mīnusi?

Kā jau iepriekš skaidrojām, ZEC izmanto zk-SNARK privātuma aizsardzības tehnoloģijas.

Privātuma plusi

  • Sūtītāja adrese ir šifrēta
  • Saņēmēja adrese ir šifrēta
  • Darījuma apjoms ir šifrēts

Mēs uzskatām, ka strikta privātuma saglabāšana ir ieguvums kompānijām, kuras vēlas no konkurentiem pasargāt informāciju par savu piegādātāju ķēdi, visām privātpersonām, kuras nevēlas jebkādas maksājumu informācijas publisku pieejamību, kā arī turīgiem cilvēkiem, kuri jebkādas savas aktivitātes vēlas saglabāt privātas.

Privātuma mīnusi

Zcash izmanto jaunu kriptogrāfijas formu. Neviens nevar garantēt, ka sistēmā nav kļūdu, kuras varētu atklāt anonīmās transakcijas vai radīt monētas "no zila gaisa", ja sistēma iepriekš nav tikusi izmēģināta. Tātad, pat ja monētas tiek radītas, tās nekādi nav atklājams, jo, atšķirībā no Monero, Zcash blokķēdē nav iespējams pārbaudīt kopējo monētu skaitu.

Blokķēde un tīkls izseko tikai aizsargājamo monētu skaitu. Varētu šķist, ka monētu ir milzīgs baseins, un kad kādu mazu daļiņu no tā izņemat, nav iespējas salīdzināt to ar atlikušo daudzumu.

Kā tiek radītas jaunas Zcash monētas?

Tās tiek radītas tā saucamā "maininga" jeb rakšanas procesā. Lai iegūtu visu apjomu, kas ir 21 miljons monētu, būs nepieciešams laiks līdz 2032. gadam. Zcash projekts sākās ar 1 miljonu ASV dolāru investīcijām no ieguldītājiem. Atšķirībā no citiem monētu projektiem, Zcash nepiesaistīja finansējumu ar ICO palīdzību vai monētu "pre-mine", kā to darīja daudzi citi līdzīgi projekti. Tā vietā tiek izmantots unikāls finansēšanas un sadales princips.

Vai tirgot Zcash CFD ar Admirals? Protams!

Jums ir iespēja tirgot Zcash un citu populārāko kriptovalūtu CFD vienuviet - pie Admirals. Iepazīstiet mūsu produktu klāstu un pārliecinieties par plašo piedāvājumu, kuri regulāri papildinām!

Iesākumam vēlaties izmēģināt savas spējas? Droši izveidojiet Demo kontu - pieslīpējiet savas stratēģijas un tirdzniecības plānu, neko neriskējot, vai arī vienkārši izmēģiniet finanšu instrumentu tirdzniecību.

Tirgo bezriska demo kontā

Praktizē tirdzniecību ar virtuālajiem līdzekļiem

 

Pilnveidojat savas zināšanas

Par Admirals

Admirals investīciju uzņēmumi, kuri darbojas zem Admirals preču zīmes, ir vadošie tiešsaistes finanšu instrumentu tirdzniecības pakalpojumu sniedzēji un piedāvā Forex, indeksu, izejvielu, akciju, obligāciju un kriptovalūtu CFD tirdzniecības investīciju pakalpojumus.

Atruna: Sniegtie dati satur papildu informāciju attiecībā uz analīzi, prognozēm vai citiem datiem vai informāciju (turpmāk "analīzi"), kas publiskota Admirals mājaslapā. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, lūdzu, pievērsiet uzmanību sekojošam:

  1. Analītika publicēta tikai informatīviem mērķiem nav uzskatāma par personīgu piedāvājumu, ieteikumu vai aicinājumu pirkt vai pārdot jebkuru finanšu instrumentu.
  2. Jebkuru investīciju lēmumu klients veic pats. Admirals nav uzskatāms par atbildīgu jebkuru zaudējumu gadījumā, neskatoties uz to, vai lēmums ir vai nav balstīts uz analītiku.
  3. Jebkuru šādu analītiku sagatavo neatkarīgs analītiķis (turpmāk "Autors"), balstoties uz paša autora viedokli.
  4. Lai nodrošinātu klienta interešu aizstāvību, Admirals apstiprinājusi attiecīgas iekšējās procedūras, lai novērstu un pārvaldītu interešu konfliktus.
  5. Lai nodrošinātu analītikas avotu uzticamību, tiek izmantoti visi iespējamie saprātīgie līdzekļi, lai nodrošinātu, ka visi analītikas avoti ir uzticami un visa informācija ir pilnīga, Admirals negarantē šādas analītikas pareizību vai pilnību. Jebkuri minētie skaitļi saistīti ar pagātnes rezultātiem u nav attiecināmi uz nākotnes rezultātiem.
  6. Analītikas rezultāti nav uztverami kā garantija no Admirals puses, ka klientam būtu jāgūst peļņa no šīm stratēģijām, vai ar tām saistītie zaudējumi būtu ierobežoti.
  7. Jebkurš vēsturisks sniegums, kas norādīts šajā publikācijā, nav uzskatāms kā garantija no Admirals puses jebkādam turpmākam sniegumam. Finanšu instrumenta vērtība var gan pieaugt, gan sarukt, un šīs vērtības saglabāšana netiek garantēta.
  8. Analītikā iekļautās prognozes var tikt pakļautas papildus maksai, nodokļiem vai citām izmaksām, atkarībā no publikācijas. Admirals sniegto pakalpojumu izcenojumi ir publiski pieejami Admirals mājaslapā.

Kredītpleca produkti (tajā skaitā cenu starpības līgumi) ir spekulatīvas dabas un var radīt gan peļņu, gan zaudējumus. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, aicinām konsultēties ar neatkarīgu finanšu padomnieku, lai pārliecinātos, ka izprotat saistītos riskus.

TOP RAKSTI
Kas ir Solana kriptovalūta?
Kā izveidot ātru, decentralizētu un drošu blokķēdi? Solana mēģina to visu apvienot vienotā risinājumā. Pateicoties tās novatoriskajam mehānismam, šīs kriptovalūtas popularitāte ir strauji augusi.Tātad, kas ir Solana? Tā ir publiska blokķēde un tiešs Ethereum konkurents. Kā minēts iepriekš, Solana iz...
Kas ir Bitcoin ETF?
Bitcoin ETF ir biržā tirgots fonds, kas ar nākotnes līgumu starpniecību, seko līdzi Bitcoin cenai, tādā veidā sniedzot jums iespēju ieguldīt kriptovalūtā bez nepieciešamības to "fiziski" iegādāties. Satura rādītājs: Kas ir ETF un kā tas darbojas? Kas ir Bitcoin ETF? Kā...
Kas ir altkoini jeb Altcoins? Un kuras ir labākās alternatīvās kriptovalūtas ieguldījumiem
Altcoins ir alternatīvās kriptovalūtas, kas neietver tradicionālās un labi zināmās kriptovalūtas, piemēram, Bitcoin. Kas ir altkoini jeb Altcoins? Termins Altcoin nāk no angļu valodas un tas ietver divus vārdus, kas paskaidro tā būtību - “alternatīvās kriptovalūtas.” Zem šī termina...
Skatīt visu