Prezidenta vēlēšanas ASV un to ietekme uz akciju tirgu

Admirals

2020. gads ir bijis pilns ar pārsteigumiem, nesot daudz negaidītus notikumus. Tomēr ir daži tādi, kurus pasaule gaida ar nepacietību - viens no lielākajiem, protams, ASV prezidenta vēlēšanas, kas notiks 3. novembrī, kad ASV iedzīvotāji izlems, kurš turpmākos četrus gadus vadīs valsti ar pasaules lielāko ekonomiku.

Ņemot vērā ASV nozīmi un svaru pasaules politikā, drošībā, finansēs un ekonomikā - šis notikums būtiski var izmainīt daudzas jomas un atstāt paliekošu iespaidu - pozitīvu vai negatīvu. Viena no šādām jomām jeb virzieniem, kur būs jūtams vēlēšanu iznākuma rezultāts būs arī vertspapīru tirgus.

Šajā rakstā mēs aplūkosim, kā ASV prezidenta vēlēšanas un to process ietekmē akciju tirgu un kā tas var ietekmēt Jūsu tirdzniecību un ieguldījumus. Mēs arī aplūkosim, kā esošais 2020. gada ASV prezidenta vēlēšanu process un gaita ir ietekmējusi tirgu līdz šim un, kāda ir bijusi vēsturiskā vēlēšanu ietekme uz akciju tirgu.

Lai vieglāk būtu sekot līdzi šiem jautājumiem, rakstā par "ASV prezidenta vēlēšanu ietekmi uz akciju tirgiem" aplūkosim:

Kāpēc un kā ASV prezidenta vēlēšanas ietekmē akciju tirgu?

ASV prezidenta vēlēšanu gads parasti ir raksturīgs ar to, ka visā pasaulē pastiprināta uzmanība tiek pievērsta politiskajiem procesiem ASV - visbiežāk nav zināms, kurš būs jaunais valsts līderis un kāda ekonomiskā politika tiks īstenota turpmākos četrus prezidentūras gadus. Tieši potenciālās izmaiņas valsts drošības, politiskajos un ekonomiskajos jautājumos ir viens no karstākajiem tematiem. Tas kāda būs ASV ekonomiskā politika turpmāk, noteikts vēlēšanu iznākums un tas kurš no kandidātiem ieņems Baltā nama krēslu uz turpmākajiem, vismaz, četriem gadiem.

Nenoteiktība, kas pavada visu vēlēšanu gadu ir tā, kas bieži vien ietekmē arī finanšu pasauli - īpaši akciju tirgus ne tikai ASV, bet arī citur pasaulē.

Klasiski, ko varētu sagaidīt akciju tirgū vēlēšanu gadā, ir palielināta tirgus volatilitāte jeb cenu svārstības un tendence cenai kustēties noteiktā diapazonā vairākus mēnešus pirms vēlēšanām un cenas izlaušanos laikā, kad ir zināms potenciālais vēlēšanu uzvarētājs.

Akciju tirgi dažkārt var būt neparedzami, tomēr tirgus reakcija uz nenoteiktību tāda nav. Augstas nenoteiktības apstākļos, pieredzējušākie investori visbiežāk izvairās veikt ieguldījumus akciju tirgū, tā vietā dodot priekšroku ieguldīt naudu zema riska ieguldījumos (piemēram, valsts obligācijās) vai tā dēvētajos drošā patvēruma ( seafe-heaven) aktīvos, piemēram, zeltā.

Zemāk atradīsiet zelta pret ASV dolāru grafiku, kas parāda zelta cenas tendenci jeb trendu pirms 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanām.

Avots: Admirals MetaTrader 5 - Gold, D1 sveču grafiks. Laika diapazons no 2015. gada 19. maija līdz 2017. gada 22. februārim. Lūdzu ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

Ieguldītāji kuru investīciju portfelī ir uzņēmumu akcijas var tikt pakļauti riskiem, tāpēc sekošana līdzi akciju tirgiem un politiskajiem procesiem var būt ļoti svarīga. Jebkuras ziņas, kas potenciāli var apdraudēt investora ieguldījumu var būt par pamatu investora lēmumam pamest tirgu. Tas arī ir par pamatu augstajai tirgus volatilitātei, pat straujiem cenas kritumiem tirgū vēlēšanu laikā.

Gadījumā, ja meklē veidu kā uzlabot savas zināšanas par finanšu instrumentu tirdzniecību, tad zini, ka Admirals saviem klientiem piedāvā bezmaksas apmācības, kas pieejamas visiem līmeņiem.

Uzdod sev interesējošus jautājumus tuvākajā tiešsaistes vebinārā - vienkārši noklikšķinot uz zemāk redzamā banera, reģistrējies un atrodi savam līmenim un interesēm atbilstošāko tiešsaistes vebināru.

Bezmaksas tirdzniecības vebināri

Piesakies mūsu tirdzniecības ekspertu tiešsaistes vebināriem

 

ASV Prezidenta velēšanas un Volatilitātes indekss

Volatilitātes indekss - CBOE Volatility Index ( VIX) mēra potenciālo tirgus volatilitāti akciju tirgū un tā parēķināšanai tiek izmantots galvenais ASV akciju tirgus indekss S&P 500.

Zemāk atradīsiet tabulu, kurā atspoguļotas vidējās VIX indeksa dienas slēgšanas cenas pa mēnešiem, laika periodam no 2010. gada līdz 2019. gadam. Kolonnās ir atrodams salīdzinājums, kā indeksa vērtība ir mainījusies laikā, kad ir notikušas prezidenta vēlēšanas (2012. gadā un 2016. gadā) un vidējais indeksa lielums jeb volatiitāte laikā, kad velēšanas nav notikušas.

 

Vidējā dienas slēgšanas cena gados, kad nav notikušas velēšanas:

2012. gads (vēlēšanu gads)

2016. gads (vēlēšanu gads)

Janvāris

15.823

20.228

23.718

Februāris

16.83

18.421

22.517

Marts

15.866

16.167

15.849

Aprīlis

14.968

17.823

14.3

Maijs

16.1

21.002

14.853

Jūnijs

16.577

21.131

17.775

Jūlijs

15.242

17.562

13.159

Augusts

18.845

15.69

12.4

Septembris

18.98

15.285

14.22

Oktobris

18.427

16.276

14.585

Novembris

17.235

16.702

15.236

Decembris

17.47

17.345

12.472

Avots: Mēneša vidējā Volatilitātes indeksa (CBOE Volatility Index (VIX)) dienas slēgšanas cena. Datu diapazons no 2010. gada līdz 2019. gadam.

Indeksa rādītājs, kas zemāks par 12 nozīmē, ka tirgū ir zema volatilitāte, savukārt, ja VIX indekss atrodas virs 20 punktiem, tas liecina par augstu tirgus volatilitāti. Ja VIX indekss atrodas robežās starp 12 un 20 punktiem, tad tirgus volatilitāte ir normāla jeb mērena.

Tabulā augstāk ir redzams, ka 2012. un 2016. gadā (gados kad notika vēlēšanas) pirms vēlēšanām bija mēneši, kad varējām novērot ievērojami augstāku volatilitāti kā vidēji tajos gados, kad vēlēšanas nebija. Faktiski gada pirmajos septiņos mēnešos, VIX indeksa rādītājs gados, kad notika prezidenta velēšanas - 10 gadījumos no 14 volatilitāte bija augstāka kā gados, kad vēlēšanas nenotika.

Ņemiet vēra, ka VIX tiek aprēķināts reāllaikā visas tirdzniecības dienas garumā un, ka visi dati ir aprēķināti kā mēneša vidējā volatilitāte.

Ko pieaugoša tirgus volatilitāte nozīmē treideriem un investoriem?

Kas ir tirgus volatilitāte un kāpēc tā ir svarīga?

Volatilitāte var tikt izmantota kā ir instruments, lai mērītu cenas svārstību jeb kustības diapazonu un cenas izmaiņu biežumu. Augsta volatilitāte parasti liecina par lielām cenas svārstībām jeb izmaiņām, savukārt zema volatilitāte to, ka cenu svārstības un izmaiņas būs mērenākas un retākas.

No vienas puses, augsta tirgus volatilitate var atbaidīt investorus, jo tas nozīmē lielākus riskus. Tomēr uz volatilitati ir jāskata no diviem aspektiem - no risku un iespēju perspektīvas. Treideriem volatilitate ir izšķiroši svarīga, lai gūtu peļņu. Tāpēc pirms pieņemt lēmumu par tirdzniecību ar konkrētu instrumentu ir jāizvērtē abu faktoru attiecība, jeb attiecība starp riskiem un ieguvumiem.

Tagad apskatīsim volatilitāti no risku un peļņas viedokļa, lai saprastu, kā noteikto to attiecību.

Volatilitāte no iespēju viedokļa

Treideriem kuri dod priekšroku swing vai dienas treidingam, volatilitāte ir ārkārtīgi svarīga, lai gūtu peļņu un izmantotu tirgus sniegtās iespējas. Šie treideri visbiežāk izmanto abas - gan augoša, gan krītoša tirgus priekšrocības.

No otras puses, ir treideri un ieguldītāji kuri meklē iespējas gūt stabilu peļņu ilgtermiņā, tāpēc izvēlās tos tirgus, kas ir ar stabilu izaugsmi, piemēram, iegādājoties uzņēmuma akcijas un turot tās ilgtermiņā, lai gūtu peļņu no dividendēm un akciju vērtības pieauguma ilgtermiņā.

Šie treideri un ieguldītāji visbiežāk izvairās no tirgiem ar augstu cenas svārstību, ņemot vēra riskus, ko augsta volatilitate ietver. Tomēr arī tiem ieguldītajiem, kas meklē ilgtermiņa ieguldījumu iespējas volatilitate ir svarīga, lai gūtu peļņu. Piemēram, iegādājoties uzņēmuma akcijas laikā, kad cena tirgū ir zema, lai tās turētu savā ieguldījumu portfelī un nopelnītu no cenas pieauguma nākotnē.

Tieši tāpēc, lai būtu veiksmīgs treideris un investors ir svarīgi, ka pārzinat finanšu instrumentus un to, kam šie instrumenti ir paredzēti.

Ieguldījumi reālajās uzņēmumu akcijās un ETF

Piemēram, ja meklējat ilgtermiņa ieguldījumu iespējas, tad Invest.MT5 konts būs tieši tas ko meklē.

Zināšanai, Admirals saviem klientiem sniedz iespēju veikt ieguldījumus vairāk kā 4000 reālajās uzņēmumu akcijās un biržā tirgotajos fondos ( ETF). Tas ļauj veidot ieguldījumu portfeli un saņemt dividendes no veiktajiem ieguldījumiem akcijās un fondu daļās - kā arī potenciāli nopelnīt no akciju vērtības pieauguma ilgtermiņā.

Invest.MT5 sniedz iespēju piekļūt Ņujorkas, Nasdaq, Londonas, Frankfurtes, Amsterdamas (Euronext), Tokijas, Austrālijas (ASX) un citām biržām. Tesla, Microsoft, Total, Daimler, Apple, BMW, Airbus, Siemens ir tikai daži no uzņēmumiem kuros vari veikt ieguldījumus. Savukārt, ja ir interese par ieguldījumiem konkrētos sektoros vai arī interesē obligācijas un pasaules lielākie akciju indeksi, piemēram, DAX 30, tad vari ieguldīt ETF.

Ieguldi pasaulē populārākajos instrumentos

Tūkstošiem akciju un ETF rokas stiepiena attālumā

 

CFD tirdzniecība

Ja dod priekšroku Swing vai dienas treidingam, tad ir svarīgi, ka Jums ir pieejams instruments kurš ļauj atvērt un aizvērt tirdzniecības darījumus nekavējoties. Un šāds instruments ir cenas starpības līgums jeb ( CFD). Turklāt neskaitot minēto likviditāti, CFD ir vēl divas svarīgas priekšrocības:

  • iespēja atvērt darījumus abos virzienos - tas nozīmē, ka neatkarīgi no tā vai tirgus vērtība pieaugs vai samazināsies, Jums būs iespēja izmantot visas tirgus sniegtās iespējas;
  • sviras finansējums jeb kredītplecs (leverage) - tas ļauj piedalīties tirgū, finansējot tikai daļu no bāzes aktīva vērtības.
Secinājums: Katram instrumentam ir sava funkcija un pielietojums. Jūs varat tirgot īstermiņā ar CFD, vai ieguldīt ilgtermiņā uzņēmumu reālajās akcijās un fondos. Bet ir iespēja arī kombinēt abus variantus, piemēram, veikt ieguldījumus ilgtermiņā un gadījumā, ja jūsu iegādāto akciju vērtība sāks samazināties, lai nezaudētu peļņu no akcijas vērtības pieauguma iepriekš, atvērt iegādāto akciju CFD pretējā virzienā, lai hedžētu pozīciju - cenas starpības līgumi sākotnēji tieši šādiem mērķiem tika radīti.

Volatilitāte no risku viedokļa

Iepriekš aplūkojām tirgus volatilitāti no iespēju viedokļa, tagad pievērsīsimies riskiem. Kā jau tika minēts nodaļas par volatilitāti sākumā, augsto tirgus volatilitāti ir svarīgi izvērtēt arī no risku viedokļa un izprast, kādi riski pastāv tirgojot finanšu instrumentus augstas tirgus nepastāvības apstākļos. Pirmais, kas ir jāņem vērā ir risku pārvaldība tirdzniecībā.

Risku pārvaldība ir process kurā treideris vai investors veic pasākumu kopumu, lai identificētu potenciālos riskus un to apmēru, izstrādātu rīcības plānu pie dažādiem scenārijiem, un spētu plānu īstenot, ja iestātos šādi apstākļi. Risku pārvaldība ir viens no pamatiem finanšu instrumentu tirdzniecībā un bieži vien veiksmīgu treideri no neveiksmīga atšķir tas, vai treiderim ir izstrādāts labs plāns risku pārvaldībai.

Treideriem, kuri ir izvēlējušies tirgot CFD noteikti vajadzētu ņemt vērā to ar kādu sviras finansējumu viņš ir izvēlējies tirgot. CFD sniedz iespēju nopelnīt vairāk, bet arī proporcionāli vairāk zaudēt gadījumā, ja cenas kustība pēkšķi notiek pretēji viņa izvēlētajai, atvērtajai pozīcijai.

Tāpēc vienmēr ir jāizvērtē visi faktori un riski un jābūt piesardzīgam tirgojot finanšu instrumentus.

Risku pārvaldība MetaTrader 5 tirdzniecības programmā

Divi svarīgākie un visplašāk izmantotie rīki MetaTrader tirdzniecības programmā ir stop loss un take profit funkcijas.

Abas augstāk minētās funkcijas ļauj pasargāt savu tirdzniecības kontu no negaidītām un straujām cenas izmaiņām tirgū, piemēram, pirms vai pēc darījuma atvēršanas, nosakot cenas līmeni kuru sasniedzot darījums tiks automātiski slēgts.

  • Stop loss ir funkcija kura tiek izmantota, lai noteiktu līmeni pie kura atvērtais darījums tiks automātiski slēgs gadījumā, ja cenas virzība tirgū notiks pretēji jūsu atvērtajam darījumam;
  • Take profit ir funkcija kura tiek izmantota, lai noteiktu līmeni pie kura darījums automātiski tiks slēgs ar peļņu, pirms tirgū notiek cenas korekcija un virzība pretēji jūsu atvērtajam darījumam.

Jums ir iespēja iestatīt vēlamo stop loss un noteikt peļņas līmeni vienlaikus ar darījuma atvēršanu. Noklikšķinot uz pogas "Jauns pasūtījums", lai atvērtu pozīciju, tiek parādīts zemāk redzamais dialoglodziņš, iezīmētās sadaļas norāda, kur iestatīt stop loss un iegūt peļņu.

Jums ir iespēja iestatīt take profit un stop loss līmeņus reizē ar darījuma atvēršanu. Lai atvērtu darījumu MetaTrader tirdzniecības programmā, jums būs jāizvēlas finanšu instruments kuru vēlaties tirgot un jādodas uz izvēlni "Jauns rīkojums". Kad tas tiks paveikts, atvērsies darījuma "Rīkojuma" logs, kurā varēsiet ievadīt darījuma apjomu, stop un take frofit līmeņus, darījuma izpildi un virzienu (pārdot vai pirkt).

Avots: Admirals MetaTrader 5 - Rīkojuma logs

Kad tiks izvietots orderis, izvēlētais stop loss un take profit līmenis (cena) tiks atspoguļots izvēlētā finanšu instrumenta cenas grafikā, kā norādīts piemērā zemāk:

Avots: Admirals MetaTrader 5 SP500, H4 sveču grafiks. Laika diapazons no 2020. gada 29. jūlija līdz 2020. gada 21. septembrim. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

Lai gan stop loss un take profit ir ļoti noderīgas funkcijas, kuras arī mēs iesakām izmantot saviem klientiem tirgojot finanšu instrumentus, ir svarīgi atzīmēt, ka šo norādījumu izpilde nav absolūti garantēta.

Ir gadījumi, kad tirgus nepastāvība ir tik liela, ka rodas cenu pārrāvumi (gaps), šādos gadījumos var būt arī tā, ka noteiktie stop loss un take profit līmeņi nenostrādā, tā vietā izpilde notiek nākamajā reizē, kad cena sasniegs kādu no izvēlētajiem līmeņiem. Tirdzniecībā to sauc par cenas izslīdi.

Ja vēlies pārliecināties kā šī funkcija strādā reāla tirgus apstākļos, vari bez maksas lejupielādētu MetaTrader 5 tirdzniecības programmu, vienkārši noklikšķini uz zemāk redzamā banera.

Pasaulē vadošā vairāku aktīvu platforma


 

Kāds ir bijis akciju tirgus ienesīgums iepriekšējos vēlēšanu gados?

Iepriekšējās raksta sadaļās mēs apskatījām tirgus svārstību jeb volatilitati akciju tirgū, ASV prezidenta vēlēšanu gadā. Tomēr volatilitāte atspoguļo tikai cenu svārstību līmeni, bet nepasaka neko par tirgus faktisko darbību un ienesīgumu.

Tāpēc apskatīsim, kāda ir bijusi tirgus faktiskā darbība jeb ienesīgums vēlēšanu gados.

Kopš galvenā ASV akciju tirgus indeksa S&P 500 izveidošanas 1926. gadā, ir notikušas 23 prezidenta vēlēšanas - svarīgi pieminēt, ka līdz 1957. gadam indeksā bija iekļautas vien 90 kompānijas. Dimensional's Matrix Book 2019 dati liecina, ka no 23 vēlēšanu gadiem, 19 gadījumos indeksa ienesīgums (yield) ir bijis pozitīvs un 4 gadījumos negatīvs.

Tāpēc mēģināsim tagad salīdzināt, kāda ir bijusi galveno ASV akciju indeksu atdeve pāris mēnešus pirms vēlēšanu dienas.

Zemāk atradīsiet tabulu, kurā atspoguļota akciju indeksu S&P 500, the Dow Jones Industrial Average (DJIA) un NASDAQ Composite cenu procentuālā atšķirība indeksa vērtībā no aprīļa līdz oktobrim.

 

S&P 500

DJIA

NASDAQ

1992. gads

0.90%

-3.95%

4.58%

1996. gads

7.81%

8.27%

2.60%

2000. gads

-1.59%

2.21%

-12.72%

2004. gads

2.07%

-1.94%

2.86%

2008. gads

-30.08%

-27.26%

-28.67%

2012. gads

1.02%

-0.89%

-2.27%

2016. gads

2.95%

2.07%

8.66%

Vidējais rādītajs neskaitot 2008. gadu

2.19%

0.96%

0.62%

Avots: Tabulu sagatavojis Admirals, izmantojot akciju indeksu S&P 500, the Dow Jones Industrial Average un NASDAQ Composite vēsturiskos datus.

Ja neskaita 2008. gada datus, tad ir redzams, ka kopš 1992. gada visi trīs indeksi ir uzrādījusi pozitīvu vidējo atdevi, sešu mēnešu periodā pirms vēlēšanu faktiskās dienas. S&P 500 ir uzradījis labākos rezultātus, sasniedzot vismazāko periodu skaitu ar negatīvu izaugsmi. Savukārt DJIA ir uzradījis vissliktākos rezultātus, indekss pozitīvi noslēdza tikai četrus vēlēšanu gadus no septiņiem - tātad trīs gadījumos tas uzrādīja vērtības kritumu.

Avots: Admirals MetaTrader 5 SP500, W1 sveču grafiks. Laika diapazons no 2011. gada 25. novembra līdz 2020. gada 21. septembrim. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

Kādi ir bijuši akciju tirgus rezultāti šajā vēlēšanu gadā?

Kā jau noskaidrojām raksta sakumā, 2020. gads ir bijis negaidītiem notikumiem bagāts un savā ziņā unikāls. Pasaules ekonomikas ir iekritušas dziļā recesijā un protams, akciju tirgus nav bijis pasargāts no šiem notikumiem.

Šogad akciju tirgus ir ietekmējuši citi, ar politiku nesaistīti notikumi. Tajā pašā laikā ASV prezidenta vēlēšanu nozīmi nevar ignorēt gada svarīgo notikumu kontekstā.

Zemāk redzamajā tabulā ir atspoguļoti volatilitātes indeksa VIX mēneša vidējie rādītāji, kā arī trīs svarīgāko ASV akciju indeksu rādītāji.

 

VIX

S&P 500

NASDAQ

DJIA

Janvāris

13.94

-0.16%

1.99%

-0.99%

Februāris

19.63

-8.41%

-6.38%

-10.07%

Marts

57.74

-12.51%

-10.12%

-13.74%

Aprīlis

41.45

12.68%

15.45%

11.08%

Maijs

30.90

4.53%

6.75%

4.26%

Jūnijs

31.12

1.84%

5.99%

1.69%

Jūlijs

26.84

5.51%

6.83%

2.38%

Augusts

22.89

7.01%

9.59%

7.57%

Avots: Tabulu sagatavojis Admirals izmantojot CBOE Volatility Index, the S&P 500, Dow Jones Industrial Average un NASDAQ Compositevēsturiskos datus.

Iepriekš jau noskaidrojām, ka VIX indeksa parametri, kas liecina par normālu tirgus volatilitati ir robežās starp 12 un 20 punktiem. Tabulā augstāk varam redzēt, ka gandrīz visa gada garumā VIX indeksa rādītāji ir bijuši ārkārtīgi augsti.

Apskatot akciju indeksu sniegumu, savukārt, varam redzēt iespaidīgu akciju tirgus kritumu gada pirmajos mēnešos un tirgus atkopšanos sākot ar marta beigām un aprīļa sākumu.

S&P500 atkopšanā sākot ar aprīli bija iespaidīga, indekss uzrādīja labākos piecus izaugsmes mēnešus kopš 1938. gada.

Gadījumā, ja tevi interesē akciju un akciju indeksu tirgus, tad ir daudz veidu kā tos vari apgūt. Protams, ka pirmkārt ir svarīgi izrast tirgus darbības pamatprincipus, otrkārt ir svarīgi, ka gūsti arī tirdzniecības praktiskās iemaņas.

Tieši tāpēc pirms ieguldīt privātos līdzekļus akciju tirgū, noteikti būtu vērts apsvērt priekšrocības ko sniedz demo konts. Kā noskaidrojām iepriekš, tirgojot jebkuru finanšu instrumentu ir svarīgi, ka Jūs pārbaudiet savas stratēģijas un tirdzniecības plāna veiktspēju reālos tirgus apstākļos - un tieši šī ir viena no galvenajām priekšrocībām, ko ir vērts izcelt demo konta kontekstā.

Tirgojot ar virtuālajiem līdzekļiem demo kontā, varēsiet apgūt ne tikai tirdzniecības un tirgus analīzes principus, bet arī atvērt tirdzniecības darījumus ar valūtām - varēsi tirgot vērtspapīru, piemēram, akciju un valsts obligāciju cenas starpības līgumus (CFD), tirgot finanšu instrumentus kriptovalūtu tirgū, indeksu, preču un izejvielu (piemēram, naftas un zelta) un daudzos citos tirgos.

Tirdzniecība ar virtuālajiem līdzekļiem reālos tirgus apstākļos ir priekšrocība, kāpēc mūsu demo kontus izmanto ne tikai iesācēji, bet arī paši pieredzējušākie treideri un privātie ieguldītāji, lai pārbaudītu sava tirdzniecības plāna un stratēģijas veiktspēju.

Lai atvērtu demo (mācību) kontu bez maksas, vienkārši noklikšķini uz zemāk redzamā banera un sāc tirdzniecību pāris minūtēs!

Tirgo bezriska demo kontā

Praktizē tirdzniecību ar virtuālajiem līdzekļiem

 

Vajadzīga palīdzība demo konta atvēršanai? Noskaties video vai apmeklē mūsu YouTube kanālu, kur atradīsi arī citu noderīgu informāciju.

Daži interesanti fakti par kopsakarībām starp S&P500 un vēlēšanu rezultātu

Brokeru firmas BTIG statistika liecina, ka kopš 1928. gada, 90% gadījumu esošie prezidenti vai Kongresa kontrolējošās partijas kandidāti ir uzvarējuši vēlēšanās, ja S&P500 indekss pēdējos trīs mēnešos pirms vēlēšanām ir uzrādījis pieaugumu.

Raugoties šo kopsakarību kontekstā, augustā S&P 500 indekss uzrādīja lielāko vērtības pieaugumu kopš 1986. gada. Kas varētu liecināt par labu Donalda Trampa pārvēlēšanai. Tomēr septembri indekss noslēdza ar vērtības kritumu par 3.92%.

To vai vēlēšanās uzvarēs Tramps vai Baidens protams noteiks politiskais process un ASV vēlētāji, bet kā statistikas kopsakarība starp S&P500 un prezidenta vēlēšanu uzvarētāju protams ir interesanta.

Kā akciju tirgus varētu reaģēt viena vai otra prezidenta kandidāta uzvaras gadījumā?

Šajās ASV prezidenta velēšanās, kā jebkad agrāk ir vērojamas ārkārtīgi lielas atšķirības starp abu kandidātu politiskajām nostādnēm. Joprojām atmiņā ir palikusi Donalda Trampa uzvara pagājušajās prezidenta velēšanās pirms četriem gadiem, kad par spīti prognozēm Hilarija Klintone no Demokrātu partijas zaudēja Republikāņu kandidātam un esošajam Baltā nama saimniekam D. Trampam.

Tas vai Trampam izdosies atkal tikt ievēlētam nav zināms. Tiesa viens no jautājumiem ir - vai D. Tramps atzīs vēlēšanu rezultātus gadījumā, ja vēlēšanās uzvarēs Džo Baidens.

Tieši šī iemesla dēļ daudzi analītiķi prognozē lielāku tirgus volatilitati kā jebkurās citās vēlēšanās līdz šim.

Kurš iegūs Trampa pārvēlēšanas gadījumā?

Tradicionāli Republikāņu partijas kandidātu uzvaras gadījumā akciju tirgi reaģē pozitīvi, tas lielā mēra ir saistīts ar republikāņu tradicionālo atbalstu uzņēmējiem un lielajām korporācijām. Tiesa D. Trampa administrācija izceļas ar ārkārtīgi lielu nenoteiktību attiecībā uz lēmumu pieņemšanu un komunikāciju. Kā ierasts D. Tramps par savām politiskajām iniciatīvām un iecerēm paziņo sociālajā vietnē Twitter, piemēram, jautājumos par tarifiem, sankcijām pret Ķīnu un Irānu u.c. jautājumiem.

Ir daži uzņēmumi un akcijas kuras, visticamāk, iegūs D. Trampa pārvēlēšanas gadījumā, šie uzņēmumi varētu būt tie, kas darbojas enerģētikas sektorā, piemēram, ExxonMobil - kā arī aizsardzības sektora uzņēmumi kā, piemēram, Lockheed Martin

Arī mēdiju biznesam ir veicies labi D. Trampa prezidentūras laikā. Piemēram, New York Times akcijas pēdējo četru gadu laikā ir uzrādījušas stabilu vērtības pieaugumu.

Daudzi analītiķi uzskata, ka D. Trampa pārvēlēšanas gadījumā USD vērtība samazināsies, kas ir labs signāls mazajiem un vidējiem ASV eksportējošajiem uzņēmumiem.

Kurš iegūs Baidena uzvaras gadījumā?

Džo Baidena uzvaras gadījumā, uzņēmumi kuru bizness ir cieši saistīts ar Ķīnu varētu atviegloti uzelpot, ja par prezidentu kļūs demokrātu kandidāts.

Jebkurā gadījumā, viena vai otra kandidāta uzvaras gadījumā būs uzvarētāji un zaudētāji, būs tādi kuru akciju vērtība paaugstināsies un tādi, kuru akciju vērtība samazināsies. Tomēr viens no lielākajiem faktoriem, kas varētu ietekmēt akciju tirgu būs saistīts ar esošā prezidenta spēju vai vēlēšanos atzīt zaudējumu, ja par prezidentu tiks ievelēts demokrātu kandidāts Džo Baidens.

Kāpēc izvēlēties Admirals par savu tiešsaistes brokeri akciju tirdzniecībai?

  • Mēs nodrošinām kontu aizsardzību un finansiālās garantijas.
  • Faktiskās tirgus kotācijas.
  • Tirdzniecība peles klikšķa attālumā.
  • Jūs izvēlēsities tirgot ar starptautiski atzīta un apbalvota brokeru uzņēmuma starpniecību, kas ir uzraudzīts no Austrālijas Vērtspapīru un ieguldījumu komisijas (ASIC), Kipras Vērtspapīru un biržas komisijas (CySEC), Apvienotās Karalistes Finanšu uzraudzības iestādes (FCA) un Igaunijas Finanšu uzraudzības iestādes (EFSA);
  • Tiek atbalstīti visi tirdzniecības stili un stratēģijas: hedžēšana, skalpēšana, padomnieki (EA) – bez jebkādām tirdzniecības barjerām.
  • Nodrošinām bezmaksas mācību materiālus, kā arī attālinātos tiešsaistes vebinārus mūsu klientiem.
  • Piedāvājam vairāk kā 8000 finanšu instrumentu saviem klientiem. Jums ir iespēja tirgot gan CFD, gan iegādāties reālās uzņēmumu akcijas vai ieguldīt fondos (ETF).
  • Piedāvājam visdažādākos tirdzniecības kontus Jūsu vajadzībām
  • Vari tirgot finanšu instrumentus no sev ērtas viedierīces - PC, Mac, Web, Android un iOS.
  • Mums ir ofisi visā pasaulē, tāpēc esam vienmēr pieejami saviem klientiem jebkurā laikā un vietā.

Atver reālo kontu

Veic reālo tirdzniecību un abonē treideru stratēģijas ar Copy Trading

 

Cita noderīga informācija

Par Admirals

Admirals ir vairākkārtējs starptautisku apbalvojumu ieguvējs, globāli regulēts Forex un CFD brokeris, kas piedāvā tirdzniecību ar vairāk kā 8000 finanšu instrumentiem, izmantojot pasaulē populārākās tirdzniecības programmas MetaTrader 4 un MetaTrader 5. Sāc tirgot jau šodien!

Atruna: Sniegtie dati satur papildu informāciju attiecībā uz analīzi, prognozēm vai citiem datiem vai informāciju (turpmāk "analīzi"), kas publiskota Admirals mājaslapā. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, lūdzu, ņemiet vērā, ka:

  1. Analītika publicēta tikai informatīviem mērķiem un nav uzskatāma par personīgu piedāvājumu, ieteikumu vai aicinājumu pirkt vai pārdot kādu no finanšu instrumentiem.
  2. Jebkuru investīciju lēmumu klients veic pats. Admirals nav uzskatāms par atbildīgu jebkuru zaudējumu gadījumā, neskatoties uz to, vai lēmums ir vai nav balstīts uz analītiku.
  3. Jebkuru šādu analītiku sagatavo neatkarīgs analītiķis (turpmāk "Autors"), balstoties uz personīgo viedokli.
  4. Lai nodrošinātu klienta interešu aizstāvību, Admirals apstiprinājusi attiecīgas iekšējās procedūras, lai novērstu un pārvaldītu interešu konfliktus.
  5. Lai nodrošinātu analītikas avotu uzticamību, tiek izmantoti visi iespējamie saprātīgie līdzekļi, lai nodrošinātu, ka visi analītikas avoti ir uzticami un visa informācija ir pilnīga, Admirals negarantē šādas analītikas pareizību vai pilnību. Jebkuri minētie skaitļi, saistīti ar pagātnes rezultātiem, un nav attiecināmi uz nākotnes rezultātiem.
  6. Analītikas rezultāti nav uztverami kā garantija no Admirals puses, ka klientam būtu jāgūst peļņa no šīm stratēģijām vai ar tām saistītie zaudējumi būtu ierobežoti.
  7. Jebkurš vēsturisks sniegums, kas norādīts šajā publikācijā, nav uzskatāms kā garantija no Admirals puses jebkādam nākotnes cenu kustībām tirgū. Finanšu instrumenta vērtība var gan pieaugt, gan sarukt un šīs vērtības saglabāšana netiek garantēta.
  8. Analītikā iekļautās prognozes var tikt pakļautas papildus maksai, nodokļiem vai citām izmaksām, atkarībā no publikācijas. Admirals sniegto pakalpojumu izcenojumi ir publiski pieejami Admirals mājaslapā.

Finanšu instrumenti, kuru tirdzniecībā tiek izmantots kredītplecs (tajā skaitā cenu starpības līgumi) ir spekulatīvas dabas un var radīt gan peļņu, gan zaudējumus. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, aicinām konsultēties ar neatkarīgu finanšu padomnieku, lai pārliecinātos, ka izprotat saistītos riskus!

 

TOP RAKSTI
Tirgus kapitalizācija un tās nozīme tirdzniecībā un investīcijās
Ja esat viens no tiem, kurš seko līdzi ekonomikai, finanšu jaunumiem un akciju tirgum, tad pavisam noteikti esi saskāries ar jēdzienu “tirgus kapitalizācija.” Lielākajai daļa no jums ar šī jēdziena lietošanu nevajadzētu būt problēmām, bet visiem tiem, kuri pavisam nesen ir sākuši interesēties par fi...
Tirgus volatilitāte - kas tā ir un ko tā nozīmē investoram?
Tirgus volatilitāte ir viens no visvairāk lietotajiem terminiem, ja runa ir par finanšu tirgiem, tirdzniecību un investīcijām. Bez tirgus volatilitātes nav iedomājama normāla tirgus darbība, jo savā būtībā tā reprezentē brīvā tirgus pamata fundamentu, kurā preces vai pakalpojuma cenu nosaka attiecīb...
Viss par ASV Nodarbinātības datiem (NFP) Forex tirdzniecībā
Amerikas Savienoto Valstu darba tirgus datu (NFP) izziņošanas diena ir viena no nozīmīgākajām Forex un akciju tirgus ikmēneša tirdzniecības sesijām, kas sniedz priekšstatu par stāvokli ASV darba tirgū un ekonomikā kopumā. Bet, kas ir NFP dati un kā tos interpretēt? Uz šiem un daudziem citiem...
Skatīt visu