Pelnošākās globālo banku akcijas

Admirals

Kuru globālo banku akciju vērtība pieaug visvairāk? Šis raksts sniegs detalizētu informāciju par lielāko banku akcijām, kurām būtu vērts pasekot un kurās varētu būt vērts ieguldīt. Apskatīsim arī to, kā tādi pasaules notikumi, kā "Brexit", ietekmē šo akciju cenas.

Neskatoties uz to, ka 2018. gada pēdējā ceturksnī bija vērojama drudžaina volatilitāte, ASV akciju tirgus jau ilgstoši atrodas "buļļu skrējienā", kas sākās līdz ar finanšu krīzes beigām. 2018. gada septembra beigās S&P 500 indekss noslēdzās ar visu laiku augstāko cenu 2930.75, nepārtraukti pieaugot no 2009. gada marta zemākas noslēguma cenas 682.55. Tas ir fantastisks 329% vērtības pieaugums nepilnu desmit gadu laikā. .

Kā parasti notiek šādos apstākļos, lielākā uzmanība tiek pievērsta akciju vērtības pieaugumam. Tehnoloģiju kompāniju, kā, piemēram, Netflix, Amazon, Facebook un Tesla straujais akciju vērtības pieaugums piesaistīja pastiprinātu investoru interesi. Taču galveno akciju indeksu vērtības rekordaugsto pieaugumu veicināja arī pozitīva kustība tradicionālajās investīciju nozarēs, kas, iespējams, palika mazliet nepamanīts. Šajā rakstā aplūkosim dažu pazīstamu banku sektora dalībnieku darbību, lai sniegtu aptuvenu ieskatu par labākajām banku akcijām.

Top 5 ASV banku akcijas

Lai gan finanšu krīzes laikā īpaši smagi cieta ASV banku sektors, salīdzinot ar pārējo tirgus daļu, pēc krīzes tas atveseļojās daudz straujāk. Lielās bankas šodien pelna naudu neskaitāmi daudz veidos. Tie ietver tādas jomas kā finanšu pakalpojumi patērētājiem un mazajiem uzņēmumiem, aktīvu pārvaldība un finanšu darījumu apstrāde, un ASV, pateicoties Federālo rezervju adaptīvajai monetārajai politikai pēc finanšu krīzes, ir izveidojusi labvēlīgu vidi šādai uzņēmējdarbībai.

Tas atspoguļojas lielāko investīciju banku akciju cenu rādītājos. Piemēram, Dow Jones US Banks indekss, kas novērtē ASV banku sektora uzņēmumu darbības rādītājus, 2018. gada janvāra beigās pieauga līdz 509,87 no 2009. gada marta cenas 83.34. Tas ir neticams vērtības pieaugums par vairāk nekā 510%.

Avots: S&P Dow Jones indeksi - Dow Jones ASV banku indekss - Datu diapazons: 2008. gada oktobris - 2018. gada novembris. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju!

Salīdzinājumam, S&P 500 Financials sektora indekss šajā pašā laika periodā pieauga tikai nedaudz mazāk, sasniedzot gandrīz 500% vērtības pieaugumu. Šis aptuvenais salīdzinājums liecina, ka, meklējot labākās šā brīža finanšu akcijas, būtu vērts apskatīt banku sektoru.

Avots: S&P Dow Jones indeksi - S&P 500 Finanšu sektora indekss - Datu diapazons: 2008. gada oktobris - 2018. gada novembris. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju!

Tāpēc, lai saprastu, kuras tad ir labākās ASV banku akcijas, aplūkosim dažus lielākos spēlētājus šajā indeksā. Nav brīnums, ka akcijas ar vislielāko svaru šajā konkrētajā banku indeksā pārstāv daži ASV banku sektora milži:

  • JP Morgan
  • Wells Fargo
  • Citigroup
  • Bank of America
  • US Bancorp

Protams, iepriekš minēto banku sarakstā iztrūkst vēl viens no svarīgākajiem nosaukumiem, kas jāiekļauj mūsu ASV banku gigantu akciju sarakstā, proti, Goldman Sachs. Apskatīsim dažus šo uzņēmumu rādītājus.

Banka

Akciju vērtības 5 gadu pieaugums

Tirgus kapitalizācijas vērtība milj.

Cenas/Peļņas attiecība

Dividenžu ienesīgums

JP Morgan

142%

$341.06

14.25

2.31%

Wells Fargo

74%

$275.90

13.7

2.81%

Citigroup

80%

$206.09

15.08

1.69%

Bank of America

149%

$276.53

15.81

1.83%

US Bancorp

64%

$90.63

16.36

2.21%

Goldman Sachs

94%

$95.18

12.87

1.22%

Avots: Reuters 2018. gada 16. novembrī - Tirgus kapitalizācija - cenas un peļņas attiecība, dividendes ienesīgums. Akciju cenu pieaugums, pamatojoties uz akciju noslēguma cenu salīdzinājumu no 2013. gada 2. janvāra līdz 2018. gada 2. janvārim, avots - NASDAQ.com. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju!

Bezmaksas tirdzniecības vebināri

Piesakies mūsu tirdzniecības ekspertu tiešsaistes vebināriem

 

ASV reģionālo banku akcijas

Protams, akciju cenu pieaugumu piedzīvoja ne tikai lielās bankas. Ja mēs papētīsim ASV bankas ar mazāku tirgus kapitalizācijas vērtību un aplūkosim labākās reģionālo banku akcijas, tad arī tur redzēsim iespaidīgu vērtības pieaugumu. Piemēram, apskatot Dienvidrietumu reģionālās bankas redzēsim, ka First Financial Bankshares (FFIN) akciju cena ir palielinājusies par vairāk nekā 100%, tajā pašā piecu gadu periodā. Lūk, kā izskatās tie paši rādītāji, salīdzinot First Financial Bankshares akcijas ar dažām citām tā paša reģiona bankām.

Banka

Akciju vērtības 5 gadu pieaugums

Tirgus kapitalizācijas vērtība milj.

Cenas/Peļņas attiecība

Dividenžu ienesīgums

First Financial Bankshares

118.00%

$4.33

30.73

1.31%

BOK Financial

66.00%

$6.17

13.2

2.36%

UMB Financial

60.00%

$3.25

14.7

1.84%

Cullen/Frost Banks

71.00%

$6.43

15.21

2.66%

Avots: Reuters 2018. gada 16. novembrī - Tirgus kapitalizācija - cenas un peļņas attiecība, dividendes ienesīgums. Akciju cenu pieaugums, pamatojoties uz akciju noslēguma cenu salīdzinājumu no 2013. gada 2. janvāra līdz 2018. gada 2. janvārim, avots - NASDAQ.com. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju!

Apvienotās Karalistes banku akcijas un "Brexit" efekts

Stāsts par Lielbritānijas banku akcijām ir citāds. Kamēr ASV ekonomikā bija vērojama stabila izaugsme, Apvienotās Karalistes ekonomiskā aina, pateicoties neskaidrajai "Brexit" situācijai, bija ne īpaši pozitīva. Lai gan līdz šim "Brexit" tiešā ietekme uz ekonomiku ir diskutējama, tomēr kopējā situācijas nenoteiktība ir padarījusi Apvienoto Karalisti mazāk pievilcīgu investīcijām.

Londona jau sen izbauda Eiropas finanšu centra statusu, un "Brexit" šim status quo rada draudus, piemēram, reitingu aģentūra Moodys prognozē, ka ekonomiskās izaugsmes tempa kritums, ko izraisa "Brexit" nenoteiktība, novedīs pie Apvienotās Karalistes banku sektora darbības apstākļu pasliktināšanās. Pierādījumus šādai perspektīvai varam redzēt, ja aplūkojam dažu vadošo Lielbritānijas banku akciju sniegumu tajā pašā salīdzināšanas periodā, ko izmantojām, aplūkojot ASV banku akciju .

Banka

Akciju vērtības 5 gadu izmaiņas

Lloyds Banking Group

36%

HSBC

15%

Royal Bank of Scotland

-17%

Barclays

-20%

Avots: NASDAQ.com 2018. gada 16. novembrī - akciju cenu pieaugums, pamatojoties uz akciju noslēguma cenu salīdzinājumu no 2013. gada 2. janvāra līdz 2018. gada 2. janvārim. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju!


Kā redzam, Royal Bank of Scotland (RBS) un Barclays akciju vērtība šajā laika periodā ir kritusies, un Lloyds un HSBC vērtības pieaugumi ir visai niecīgi, salīdzinot ar iepriekš aplūkoto ASV banku akcijām. Tas parāda cik svarīgi, veicot ieguldījumus, ir ņemt vērā konkrētā ekonomiskā reģiona specifisko vidi. Globālās izaugsmes periodā starp lielajām ASV bankām un lielajām Lielbritānijas bankām ir redzama ievērojama akciju veiktspējas rādītāju atšķirība.

Nobeigums

Lai gan tikko apskatījām dažu lielāko banku akciju vērtības pieaugumu pēdējos gados, pagātnes sniegums negarantē tā atkārtošanos nākotnē. Globālā ekonomika ilgstošā laika posmā ir guvusi labumu zemu aizdevuma procentu tirgus apstākļos, taču Federālā rezerve ir vairākkārt paziņojusi par savu nodomu normalizēt monetāro politiku.

Augstākas procentlikmes var radīt pretvēju dažās banku sektora jomās, vai arī radīt jaunas iespējas citās. Ja esat ieinteresēts ieguldīt šī tirgus sektora akcijās, padomājiet par sava investīciju portfeļa veidošanu Admirals investīciju kontā jau šodien!

Atver reālo kontu

Veic reālo tirdzniecību un abonē treideru stratēģijas ar Copy Trading

 

Pilnveidojat savas zināšanas

Par Admirals

Admirals investīciju uzņēmumi, kuri darbojas zem Admirals preču zīmes, ir vadošie tiešsaistes finanšu instrumentu tirdzniecības pakalpojumu sniedzēji un piedāvā Forex, indeksu, izejvielu, akciju, obligāciju un kriptovalūtu CFD tirdzniecības investīciju pakalpojumus.

Šis materiāls nav uzskatāms par personīgu piedāvājumu, ieteikumu vai aicinājumu pirkt vai pārdot jebkuru finanšu instrumentu. Tā kā apstākļi laika gaitā var mainīties, šāda tirgus analīze nevar tikt uzskatīta par uzticamu indikatoru šī brīža un nākotnes sniegumam. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, aicinām konsultēties ar neatkarīgu finanšu padomnieku, lai pārliecinātos, ka izprotat saistītos riskus.

TOP RAKSTI
Kā iegādāties un ieguldīt Coca-Cola akcijās 2024. gadā?
Vai ir vērts apsvērt Coca Cola akciju iegādi un investīcijas uzņēmumā 2024. gadā? Līdz šim pasaulē vadošais bezalkoholisko dzērienu ražošanas uzņēmums ne tikai gūst ievērojamus ienākumus, bet arī vairākus gadu desmitus izmaksā gana pievilcīgas dividendes, tās katru gadu palielinot. Noskaidro...
Viss par ieguldījumiem Amazon akcijās
Amazon akciju cena pēdējo gadu laikā ir pieaugusi par vairāk nekā 1500%. Šajā rakstā mēs veiksim uzņēmuma un akciju cenas analīzi, lai noskaidrotu, kā ieguldīt Amazon akcijās pēc akciju dalīšanas 2024. gadā? ✺ 2023. gada pirmajā ceturksnī Amazon izdevās pārspēt gūto ienākumu prognozi;...
Kā ieguldīt banku sektora akcijās -> Soli pa solim
Centrālo banku straujā likmju paaugstināšana kopumā bija labas ziņas finanšu sektoram, tomēr tam ir bijuši negatīvi blakusefekti, piemēram, Silīcija ielejas bankas bankrots, kas daudziem atsauca atmiņā 2008. gada notikumus. Kādas perspektīvas sagaidāmas 2024. gadā? Kā atrast labākās banku se...
Skatīt visu