Svarīgākā informācija par fondu biržām un tirdzniecību biržās

Admirals

Vai zinājāt, ka fondu biržu pirmsākumi ir meklējami pirms vairāk kā 500 gadiem? Pirmā birža tika izveidota jau 16. gadsimtā Antverpenē, Beļģijā, lai gan patiesībā pirmā "modernā" vērtspapīru birža tika izveidota krietni vēlāk Amsterdamā, Nīderlandē un uz kuras parauga briti izveidoja savu, Londonas vērtspapīru biržu.

Pasaulē šobrīd ir sešdesmit lielas un svarīgas fondu biržas, kurās tiek tirgoti visdažādākie vērtspapīri, piemēram, akcijas un obligācijas, kā arī fondi un fondu daļas Turklāt vienas no pasaulē lielākajām biržām pēc tirgus kapitalizācijas atrodas tieši Āzijā un kā ierasts rietumvalstīs - ASV, Kanādā, Lielbritānijā, Vācijā.

Lai labāk iepazītu fondu biržas un izprastu to darbības principus, kā arī iepazītu finanšu instrumentus, kuri tiek tirgoti biržās, šajā rakstā apskatīsim šādas tēmas:

Kas ir fondu birža?

Birža vēsturiski ir bijusi vieta, kur pārdevēji un pircēji satiekas, lai savstarpēji tirgotos ar dažādām precēm. Mūsdienās birža tiek asociēta ar vietu, kur tiek pirkti un pārdoti finanšu instrumenti, piemēram, akcijas, obligācijas un citi vērtspapīri.

Vēl pāris desmitgades atpakaļ birža visbiežāk asociējās ar fizisku vietu, kurā darījumi lielākoties tik slēgti biržu zālēs. Tiesa, kopš 20. gadsmita 30. gadiem vai pat 90. gadiem daudz kas ir mainījies. Internets, digitalizācija un tehnoloģiju attīstība ir mainījusi vērtspapīru tirdzniecību līdz nepazīšanai. Tagad, lielākā daļa akciju un fondu biržu ir pārgājušas uz elektronisku tirdzniecību, kas treideriem un arī privātajiem investoriem piedāvā daudz vienkāršāku un ātrāku piekļuvi starptautiskajiem finanšu tirgiem.

Pasaules sešdesmit lielāko fondu biržu kopējā vērtība pašlaik ir aptuveni 69 triljoni ASV dolāru. Vairāk nekā 93% šīs vērtības ir sadalīta starp trim kontinentiem - Ziemeļameriku, Āziju un Eiropu.

Esi šeit pirmo reizi un nezini ar ko sākt?

Ja meklē risinājumu, kā ātrā un efektīva veidā apgūt akciju vai jebkura cita finanšu instrumenta tirdzniecību un analīzi, vari bez maksas pievienoties Admirals vairāku līmeņu apmācību programmai. Mūsu tiešsaistes vebināros varēsi pilnveidot savas tirdzniecības stratēģijas, izprast tirdzniecības plāna izstrādes principus, apgūt automatizēto tirdzniecību un mācīties no profesionāļiem, kā arī apgūt daudzas citas noderīgas prasmes veiksmīgai finanšu instrumentu tirdzniecībai.

Ja Tev ir radušies jautājumi un vēlies tos uzdot mums, droši reģistrējies tuvākajam vebināram, vienkārši noklikšķinot uz zemāk redzamā banera.

Bezmaksas tirdzniecības vebināri

Piesakies mūsu tirdzniecības ekspertu tiešsaistes vebināriem

 

Lielākās biržas pasaulē un tirdzniecība fondu biržās

Tagad apskatīsim pasaulē desmit lielākās un nozīmīgākās fondu biržas un to tirgus kapitalizāciju un tirdzniecības apjomus. Pēc Markets Insider datiem, desmit pasaulē lielākās fondu biržas pēc tirgus kopējās kapitalizācijas ir:

Nr. Nosaukums Dibināšanas gads Tirgus kapitalizācija (USD)
1 Ņujorkas Fondu birža (New York Stock Exchange) 1792. gada 17. maijs 19.3 triljoni
2 Nacionālā vērtspapīru tirgotāju automatizēto kotāciju asociācija (NASDAQ) 1971. gada 4. februāris 13.8 triljoni
3 Tokijas fondu birža (Tokyo Stock Exchange) 2003. gada 1. janvāris 5.7 triljoni
4 Šanhajas fondu birža (Shanghai Stock Exchange) 1990. gada 26. novembris 4.9 triljoni
5 Honkongas fondu birža (Hong Kong stock exchange) 1891. gada 3. februāris 4.4 triljoni
6 Euronext 2000. gada 22. septembris 3.9 triljoni
7 Šeņdžeņas fondu birža (Shenzhen Stock Exchange) 1990. gada 1. decembris 3.5 triljoni
8 Londonas fondu birža (London Stock Exchange) 1571. gada 23. janvāris 3.2 triljoni
9 Toronto fondu birža (Toronto Stock Exchange) 1861. gada 25. oktobris 2.1 triljons
10 Bombejas fondu birža (Bombay Stock Exchange) 1877. gada 9. jūlijs 1.7 triljoni

Avots: Markets Insider, pasaules lielākās biržas 2020. gadā. Tabulu sagatavojis Admirals.

Kā piekļūt pasaules lielākajām biržam?

Lai piekļūtu pasaulē lielākajām fondu biržām un iegādātos tajās tirgotos finanšu instrumentus, ir nepieciešams atvērt vērtspapīru vai ieguldījumu kontu. 

Piemēram, atverot Invest.MT5 kontu pie Admirals, jums būs iespēja piekļūt Ņujorkas, Nasdaq, Londonas, Frankfurtes, Amsterdamas (Euronext), Tokijas, Austrālijas (ASX) un citām lielākajām fondu biržām.Mūsu klientiem ir iespēja veikt reālus ieguldījumus vairāk nekā 4000 uzņēmumu akcijās un biržā tirgotajos fondos (ETF), par to saņemot dividendes no ieguldītā akcijās vai fondu daļās.

Ar Invest.MT5 kontu varēsi iegādāties arī Tesla, Microsoft, Total, Daimler, Apple, BMW, Airbus, Siemens un daudzu citu uzņēmumu akcijas, ieguldīt valstu un korporatīvajās obligācijās, visdažādāko sektoru ETF un pasaules lielākajos un nozīmīgākajos indeksos - tajā skaitā DAX 30 un S&P 500

Lai atvērtu ieguldījumu kontu pie Admirals, vienkārši noklikšķini uz zemāk redzamā banera un aizpildi konta atvēršanas elektronisko veidlapu.

Ieguldi pasaulē populārākajos instrumentos

Tūkstošiem akciju un ETF rokas stiepiena attālumā

 

Tagad, kad esam noskaidrojuši, kas ir fondu biržas, kuras fondu biržas ir lielākās pasaulē un kā tām piekļūt, apskatīsim katru no biržām atsevišķi, sākot ar pasaulē lielāko biržu, kura atrodas Ņujorkā, ASV.

Lielākās pasaules fondu biržas

Ņujorkas Fondu birža

Ņujorkas Fondu birža (NYSE), iespējams, ir pasaulē vispopulārākā birža ar tās slaveno 09:30 atvēršanās zvanu, kuru pārraida pa TV un prezentē vadošās biznesa personības vai slavenības. Ar iesauku "The Big Board" jeb lielā tāfele fondu birža tika dibināta 1817. gadā, bet darbību uzsāka tikai 1963. gadā ar vārdu NYSE. Galvenā mītne (HQ) atrodas Volstrītā 11, Manhetenā, Ņujorkā. 1978. gadā NYSE ēka tika atzīta par valsts nozīmes apskates objektu.

Pēc tādiem vēsturiskiem notikumiem kā 1929. gada Volstrītas krīze un "Melnā otrdiena" 1987. gadā, Ņujorkas Fondu birža ir saglabājusi pirmo vieto tirgus kapitalizācijas ziņā kopš 1. Pasaules kara beigām, pārspējot Londonas Fondu biržu, kura iepriekš ieņēma pirmo vietu.

2020. gada jūnijā Ņujorkas Fondu biržas tirgus kapitalizācija bija 19.3 triljoni USD un tā ir mājvieta vairāk kā 2300 uzņēmumiem ar biržā kotētām akcijām. Šie uzņēmumi pārstāv vairākus sektorus, piemēram, finanses, patērētāju preces, veselības aprūpe un enerģija. Dažas no fondu biržas slavenākajām kompānijām: Bank of America, Disney, Coca Cola, Exxon Mobil u.c.

NASDAQ Fondu birža

NASDAQ Fondu birža apzīmē "National Assocation of Securities Dealers Automated Quotations" (Nacionālā vērtspapīru tirgotāju automatizēto kotāciju asociācija) un tā ir pasaules otrā lielākā fondu birža, pamatojoties uz tirgus kapitalizāciju. Arī NASDAQ atrodas Ņujorkā, Taimskvērā. 1971. gadā to dibināja NASD (Nacionāla vērtspapīru tirgotāju asociācija) un tā ir pirmā šāda veida fondu birža.

Tā vietā, lai izmantotu tradicionālo metodi, kad treideri tirdzniecības zālēs kliedz savus pirkšanas un pārdošanas piedāvājumus, NASDAQ Fondu birža strādā, izmantojot tikai datorus un telefonus. Tas padarīja NASDAQ par pasaules pirmo elektronisko fondu biržu un tagad tā specializējas tikai tehnoloģiju uzņēmumu sfērā.

Pēc Bostonas un Filadelfijas fondu biržu iegādes savos agrīnajos gados, NASDAQ birža 2018. gada sākumā sasniedza 10 triljonus USD tirgus kapitalizāciju un 2020. gada jūnijā 13.8 triljonus USD. Fondu biržā tagad ir kotētas vairāk kā 3800 kompānijas, kuras visas ir atzītas par piederošām tehnoloģiju sektoram, piemēram, Apple, Facebook, Google (Alphabet) un Starbucks. Populārais un labi zināmais NASDAQ 100 indekss tiek izmantots, lai izvērtētu biržas veiktspēju, kā arī tehnoloģiju sektora kopējo veiktspēju.

Londonas Fondu birža

Londonas Fondu birža (LSE) ir viena no vecākajām fondu biržām pasaulē un tās pirmsākumi ir meklējami 1571. gadā. Tā bija lielākā fondu birža pasaulē līdz 1. Pasaules kara beigām, kad pirmo vietu pārņēma Ņujorkas Fondu birža.

Londonas Fondu biržā, kura atrodas Paternostera skvērā, Londonā, tiek kotētas vairāk kā 3000 kompānijas no vairāk kā 70 valstīm, padarot to par lielāko fondu biržu Eiropā, sesto lielāko fondu biržu pasaulē un fondu biržu ar visvairāk starptautiskām kompānijām.

2020. gada jūnijā kopējā tirgus kapitalizācija bija 3.2 triljoni USD. LSE birža, kura pēc apvienošanās ar Borsa Italiana 2007. gadā tagad pieder Londonas Fondu biržas grupai, ir mājvieta FTSE 100 indeksam. Šajā indeksā ir iekļautas Londonas Fondu biržas 100 lielākās kompānijas, pamatojoties uz tirgus kapitalizāciju, piemēram, naftas gigants BP, banku gigants HSBC, telekomunikāciju gigants Vodafone un vēl vairāk.

Amsterdamas Fondu birža un Euronext

Amsterdamas Fondu birža (AEX) tika dibināta 1602. gadā un galvenokārt bija preču nevis vērtspapīru birža. Neskatoties uz to, tajā tika kotēta pasaulē pirmā starptautiskā kompānija, kura emitēja akcijas: Holandiešu Austrumindijas kompānija (the Dutch East India Trading Company). Amsterdamas Fondu birža tiek uzskatīta par vecāko biržu pasaulē, kas joprojām darbojas.

1997. gadā Amsterdamas Fondu birža apvienojās ar Eiropas opciju biržu (EOE). Tas deva pamatu plaši lietotajam AEX akciju tirgus indeksam. 2000. gada septembrī birža apvienojās arī ar Briseles Fondu biržu un Parīzes Fondu biržu, kā rezultātē tika radīta Euronext Fondu birža.

Jaunizveidotā Euronext birža tagad ir viena no lielākajām biržām Eiropā ar vairāk kā 1300 kotētiem uzņēmumiem, 2020. gadā sasniedzot 3.9 triljonus USD tirgus kapitalizāciju. Euronext Fondu birža ir mājvieta ne tikai AEX 25 akciju indeksam (25 lielākās Euronext Amsterdam kotētās kompānijas), bet arī CAC 40 indeksam (40 lielākās Euronext Parīzes biržas kompānijas) un BEL 20 akciju indeksam (20 lielākās kompānijas, kas kotētas Euronext Briseles Fondu biržā).

Tādējādi Euronext Fondu birža ir mājvieta vairākām Eiropas slavenākajām kompānijām, piemēram, Airbus, Air France KLM, Heineken un Renault.

Xetra/Börse Frankfurtes Fondu birža

Xetra/Börse Frankfurtes Fondu birža ir lielākā no Vācijas septiņām fondu biržām un pieder Deutsche Börse AG grupai. Birža sākotnēji tika radīta 1585. gadā, lai tirgotu valūtas. Mūsdienās, pateicoties elektroniskās tirdzniecības iespējām, birža piedāvā pilnībā elektronisku akciju tirdzniecību.

Kopš 1993. gada, kad īpašumtiesību kontroli pārņēma Deutsche Börse AG grupa, Frankfurtes Fondu birža darbojās divās vietās: Xetra un Börse Frankfurt. Xetra ir domāts Vācijas akciju tirdzniecībai un ir mājvieta slavenajam DAX 30 indeksam (30 lielākās Xetra Frankfurtes Fondu biržas kompānijas).

2018. gadā Franfurtes Fondu biržas kopējā kapitalizācija sasniedza 2$ triljonus, ierindojot to pasaules lielāko fondu biržu desmitniekā. Lielākā daļa kotēto uzņēmumu ir no Vācijas un citām eirozonas valstīm. Fondu biržā ir iekļauti tādi pazīstami Vācijas uzņēmumi kā Adidas, BMW un Volkswagen.

Tokijas Fondu birža

Tokijas Fondu birža (TSE) ir Japānas lielākā fondu birža, kura dibināta 1878. gadā. Pēc 2. Pasaules kara fondu birža piedzīvoja dažādas pārmaiņas un ir zināma kā Japānas biržu grupa. Grupa tika izveidota 2013. gadā, kad Tokijas Fondu birža apvienojās ar Osakas vērtspapīru fondu biržu.

Ar vairāk kā 3500 kotētiem uzņēmumiem un 5.7 triljonu USD tirgus kapitalizāciju 2020. gadā, Tokijas Fondu birža ir trešā lielākā fondu birža pasaulē.

Interesanti, ka 1989. gadā Japānas akciju tirdzniecība sastādīja 45% no pasaules akciju tirgu apjoma. Lai gan šobrīd Ziemeļamerikas akciju tirgu apjomi ir vislielākie pasaulē, Tokijas Fondu biržā vēl arvien atrodas vairāki no pasaulē lielākajiem publiski tirgotajiem uzņēmumiem, piemēram, Toyota Motor Corp un Sony.

Pasaulē atzītais un plaši pazīstamais Japānas 225 indekss jeb Nikkei 225 indekss ir Tokijas Fondu biržas etalons.

Honkongas Fondu birža

Pirmā oficiālā Honkongas Fondu birža tika dibināta 1891. gadā, un to sauca Honkongas akciju brokeru asociācija. 1914. gadā to pārsauca par Honkongas Fondu biržu. Lai gan 1921. gadā akciju brokeru asociācija radīja vēl vienu fondu biržu, abas biržas apvienojas, radot Honkongas Fondu biržu, kura pēc 2. Pasaules kara 1947. gadā kļuva par valsts galveno fondu biržu.

Uzņēmumi, kuri ir kotēti Honkongas Fondu biržā, pārsvarā atrodas Honkongā un to akcijas ir kotētas Honkongas dolāros (HKD). Šī ir viena no Āzijas lielākajām biržām ar vairāk kā 2100 kotētām kompānijām, 2020. gada jūnijā Honkongas Fondu birža sasniedza 4.4 triljonu USD tirgus kapitalizāciju, padarot to par piekto lielāko fondu biržu pasaulē.

Hang Seng indekss ir galvenais etalonindekss Honkongas Fondu biržā, kurš sastāv no daudzām bankām un apdrošināšanas kompānijam, kuras savu darbību veic Ķīnā. Neskatoties uz to, 10. vietu indeksā ieņem Ķīnas interneta uzņēmumus Tencent Holdings. Jāpiezīmē, ka 20 lielākie Honkongas Fondu biržas uzņēmumi veido lielāko daļu no kopējās biržas tirgus kapitalizācijas.

Rīgas Fondu birža

Rīgas Fondu birža (pazīstama arī kā AS Nasdaq Riga) tika dibināta 1993. gada decembrī. Pirmā tirdzniecības sesija norisinājās 1995. gada jūlijā un 1998. gadā Rīgas birža uzsāka sadarbību ar Tallinas, Viļņas un Ziemeļvalstu biržām ar mērķi paplašināt ārvalstu investoru piekļuvi Latvijas vērtspapīru tirgum. Pamatojoties uz 2019. gada jūnija datiem, Rīgas biržas kopējā kapitalizācija ir zem 7‎€ miljardiem. AS Nasdaq Riga ir vienīgā regulētā birža Latvijas teritorijā.

Rīgas biržā ir kotēti tādi pazīstami uzņēmumi kā Grindeks, Tallink Group, Latvijas balzams un Olainfarm. Arī Admirals AS obligācijas ir kotētas Rīgas biržā!

Kāpēc Admirals?

  • mēs nodrošinām kontu aizsardzību un finansiālās garantijas;
  • faktiskās tirgus kotācijas;
  • jūs izvēlēsities tirgot ar starptautiski atzīta un apbalvota brokeru uzņēmuma starpniecību, kas ir uzraudzīts no Austrālijas Vērtspapīru un ieguldījumu komisijas (ASIC), Kipras Vērtspapīru un biržas komisijas (CySEC), Apvienotās Karalistes Finanšu uzraudzības iestādes (FCA) un Igaunijas Finanšu uzraudzības iestādes (EFSA);
  • piedāvājam plašāko tirdzniecības kontu klāstu, kas ideāli atbildīs izvēlētajam tirdzniecības stilam, stratēģija un finanšu instrumentu klāstam ;
  • pieejams kredīplecs - līdz pat 1:500 klientiem ar statusu "profesionāls klients" un 1:30 klientiem ar statusu "privāts klients;"
  • iespēja tirgot mazus apjomus, piemēram, mini-lotes, kas ir 0,01 lote;
  • Admirals klientiem ir piekļuve vairāk nekā 8000 finanšu instrumentiem, iespēja izveidot pasīvo ienākumu investīciju portfeli veicot ieguldījumus reālajās uzņēmumu akcijās, dažādos sektoros, obligācijās un lielākajos pasaules indeksos ar biržā tirgotajiem fondiem (ETF) - saņemot dividendes no ieguldījumiem akcijās vai fondu daļās. Ar visu finanšu instrumentu klāstu vari iepazīties mūsu mājaslapas sadaļā "Līgumu specifikācijas;"
  • iespēja tirgot atvasināto finanšu instrumentu, piemēram, fjūčeru, izejvielu, Forex valūtas pāru, kriptovalūtu, metālu, obligāciju, ETF, akciju un akciju indeksu cenas starpības līgumus (CFD);
  • tiek atbalstīti visi tirdzniecības stili un stratēģijas: hedžēšana, skalpēšana, padomnieki (EA) – bez jebkādām tirdzniecības barjerām;
  • nodrošinām bezmaksas mācību materiālus, kā arī attālinātos tiešsaistes vebinārus mūsu klientiem;
  • vari tirgot finanšu instrumentus no sev ērtas viedierīces - PC, Mac, Web, Android un iOS;
  • mums ir ofisi visā pasaulē, tāpēc esam vienmēr pieejami saviem klientiem jebkurā laikā un vietā;
  • mūsu klientiem ir pieejama Admirals karte ērtākiem pārskaitījumiem, maksajumiem un līdzekļu izņemšanai no tirdzniecības konta.

Secinājumi - tirdzniecība fondu biržās

Finanšu tirgi pastāv jau ļoti ilgu laiku, bet par vienu no atskaites punktiem varētu uzskatīt Holandiešu Austrumindijas kompānijas dibināšanu 17. gs. sākumā. Tas bija pirmais uzņēmums pasaulē, kurš izdeva akcijas un emitēja obligācijas, piesaistot līdzekļus no valsts iedzīvotājiem. Šodien investīcijas uzņēmumu akcijās, akciju indeksos un obligācijās ir uzskatāms par vienu no labākajiem veidiem, kā uzkrāt un pavairot savus līdzekļus. Ja vēlies apgūt finanšu tirgus, iespējams, viens no labakajiem veidiem ir izmantot demo (mācību) tirdzniecības kontu.

Kas ir demo konts?

Demo konts ir viens no labākajiem veidiem, lai apgūt akciju tirdzniecības pamatus. Atšķirībā no biržām, brokeri parasti piedāvā iespēju ātri atvērt Demo kontu, ar kura palīdzību varat trenēties pirkt un pārdot akcijas, kā arī pierast pie tirdzniecības programmas. Demo konta iespējas ir tādas pašas kā reālam kontam, tikai nauda nav īsta un nepastāv risks zaudēt savus līdzekļus, kamēr vēl tikai mācaties.

Demo konta priekšrocības

Demo (mācību) tirdzniecības konts sniedz iespēju piekļūt finanšu tirgiem un simulēt reālo tirdzniecību ar virtuālajiem līdzekļiem. Citiem vārdiem sakot, demo kontā ir iespējams pārbaudīt sava tirdzniecības plāna un stratēģijas veiktspēju, atvērt tirdzniecības darījumus ar sevis izvēlētajiem finanšu instrumentiem, nepakļaujot riskam savus privātos līdzekļus.

Tirgojot ar virtuālajiem līdzekļiem demo kontā, ir iespējams apgūt ne tikai tirdzniecību ar vērtspapīriem, piemēram, uzņemuma akcijām un valsts obligācijām, bet arī tirdzniecību Forex tirgū, tirdzniecību ar digitālajām valūtām, izejvielām (piemēram, naftu un zeltu), kā arī ETF un akciju tirgus indeksiem.

Tirdzniecība ar virtuālajiem līdzekļiem reālos tirgus apstākļos un plašais finanšu instrumentu klāsts ir viena no tām priekšrocībām, kāpēc Admirals demo kontus izmanto ne tikai iesācēji, bet arī paši pieredzējušākie treideri un privātie ieguldītāji.

Ja vēlies pārliecināties kā strādā demo konts, vienkārši noklikšķini uz zemāk redzamā banera un sāc tiešsaistes tirdzniecību pāris minūtēs!

Tirgo bezriska demo kontā

Praktizē tirdzniecību ar virtuālajiem līdzekļiem

 

Cita noderīga informācija

Par Admirals

Admirals ir vairākkārtējs starptautisku apbalvojumu ieguvējs, globāli regulēts Forex un CFD brokeris, kas piedāvā tirdzniecību ar vairāk nekā 8000 finanšu instrumentiem, izmantojot pasaulē populārākās tirdzniecības platformas MetaTrader 4 un MetaTrader 5. Sāc tirgot jau šodien!

Atruna: Šis materiāls nav uzskatāms par personīgu piedāvājumu, ieteikumu vai aicinājumu pirkt vai pārdot jebkuru finanšu instrumentu. Tā kā apstākļi laika gaitā var mainīties, šāda tirgus analīze nevar tikt uzskatīta par uzticamu indikatoru šī brīža un nākotnes sniegumam. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, aicinām konsultēties ar neatkarīgu finanšu padomnieku, lai pārliecinātos, ka izprotat saistītos riskus.

TOP RAKSTI
Viss par Nasdaq 100 akciju indeksu, tā iegādi un tirdzniecību
Nasdaq100 ir ASV akciju indekss, kurā ir iekļauti lielākie tehnoloģiju nozares uzņēmumi. Lai ieguldītu Nasdaq100 indeksā, visbiežāk tiek izmantoti fondi, piemēram, pasīvi pārvaldītie ETF, vai arī atvasinātie finanšu instrumenti - cenas starpības līgumi (CFD) u.c. Pirms sākt jebkura fi...
Kā kļūt par TESLA akciju investoru?
2021. gadā Tesla akciju cena tirgū uzrādīja strauju kāpumu, to vērtībai pārsniedzot 1200 USD par vienu Tesla akciju. Pēc tam to vērtība būtiski samazinājās, tomēr tagad mēs varam vērot cenas korekciju, kas var dot potenciālas ieguldījumu iespējas 2024. gadā. Salīdzinoši grūti būtu at...
Viss par Apple un ieguldījumiem Apple akcijās?
Apple ir uzņēmums ar lielāko tirgus kapitalizāciju, 2023. gada 10. novembrī sasniedzot 2,84 triljonus USD. Ja jūs interesē ieguldījumi Apple, šeit jūs atradīsiet svarīgāko informāciju par to, kā veikt ieguldījumus, kādas ir šo ieguldījumu stiprās un vājās puses, kā arī šeit jūs atradīsiet ci...
Skatīt visu