Kā ieguldīt banku sektorā un iegādāties Goldman Sachs akcijas

Admirals

Šī raksta ietveros centīsimies atbildēt uz jautājumu, kāpēc un kā iegādāties Goldman Sachs akcijas esošās COVID-19 krīzes laikā. Apskatīsim, kā krīze ir ietekmējusi uzņēmuma darbību un banku nozari kopumā, kādas ir Goldman Sachs priekšrocības attiecībā pret tā konkurentiem banku sektorā, kāds ir uzņēmuma esošais finanšu stāvoklis un, ko varam sagaidīt turpmāk un, kāpēc iegādāties Goldman Sachs ar Admirals?

Lai atbildētu uz augstāk minētajiem jautājumiem un sniegtu priekšstatu par ieguldījumiem banku sektorā, šī raksta ietveros apskatīsim sekojošas tēmas:

Kas ir Goldman Sachs?

Goldman Sachs ir viena no tām bankām, kuru sazvēristības teoriju piekritēji nereti piesauc apgalvojot, ka tā pārvalda pasauli. Šoreiz tas nav mīts, bet gan atspoguļo investīciju bankas patieso ietekmi un nozīmi ASV un pasaules finanšu sitēmā.

Tie kas pārzina finanšu pasauli zinās teikt, ka Goldman Sachs ir pasaulē viena no ietekmīgākājām finanšu institūcijām un galvenajiem spēlētājiem finanšu tirgū. Tieši dēļ savas ieteikmes un līdzdalības darījumos ar augsta riska hipotekārajiem instrumentiem, vēl pirms 2008. gada finanšu krīzes, Goldman-Sachs bieži vien tiek piesaukts kā viens no galvenajiem finanšu krīzes vaininiekiem 2008. gadā.

Lai kāds būtu viedoklis par Goldman Sachs, tā ir ne vien viena no lielākajām un ietekmīgākajām investīciju bankām pasaulē, bet arī vieta, kas sagatavo ausgtākās raudzes uzņēmumu vadītājus. Tieši šī iemesla dēļ, nereti, Goldman Sachs tiek dēvēts par labāko uzņēmumu savas karjeras un nākotnes izaugsmei.

Goldman Sachs ir pasaules vadošā investīciju banka kas specializējas uzņēmumu apvienošanas un pārņemšanas, obligāciju, akciju, un atvasināto finanšu instrumentu aktīvu pārvaldīšanā, kooperatīvajās finansēs u.c. jomās. Goldman Sachs akcijas ir kotētas Ņujorkas biržā ar biržas kodu NYSE: GS. Vairāk kā pusi no uzņēmuma apgrozījuma veido bankas darbība attīstītajās valstīs. Banka ir vairākkārt izcēlusies ar riskantu finanšu instrumentu piedāvāšanu klientiem un nereti tiek piesaukta 2008. gada finanšu krīzes izraisīšanā.

Pat ja bankas reputācija pēdējo 10 gadu laikā vairākkārt ir bijusi plaši apspriesta dēļ morāli apšaubāmām darbībām un skandāliem, tas nav traucējis pēdējo 40 gadu laikā attīstīties un kļūt par vadošo investīciju banku pasaule, kuras ekonomiskos modeļus, personāla atlases principus un iekšējās procedūras ir kopējuši pasaules lielākie uzņēmumi un oragnizācijas.

Pēdējo pāris desmitu gadu laikā, Goldman Sachs akcijas ir bijušas gana rentablas atšķirībā no tās Eiropas konkurentiem, piemēram, Deutsche Bank vai BNP Paribas. Lūk piemērs, kamēr Goldman Sachs akciju vērtība no 2009. gada 1. jūlija līdz 2019. gada 1. jūlijam spēja uzrādīt pieaugumu 40% apmērā, tikmēr Deutsche Bank un BNP Paribas bankas akciju vērtībā attiecīgajā laika posmā samazinājās par 84% un 9.5%. Šī atšķirība tikai vēlreiz apliecina ASV un Eiropas banku spēku samērus un atbild uz jautājumu, kādēļ iegādāties Goldmen an Sachs akcijas, ja runa ir par ieguldījumiem banku sektorā!

Ar ko sākt?

Lai būtu vieglāk sekot līdzi Goldman Sachs akciju cenas izmaiņām tirgū, vari bez maksas atvērt demo kontu. Demo konts būs lielisks palīgs gan iesācējiem, gan pieredzējušākajiem treideriem.

Demo (mācību) tirdzniecības konts sniedz iespēju piekļūt finanšu tirgiem un simulēt reālo tirdzniecību ar virtuālajiem līdzekļiem. Citiem vārdiem sakot, demo kontā ir iespējams pārbaudīt sava tirdzniecības plāna un stratēģijas veiktspēju, atvērt tirdzniecības darījumus ar sevis izvēlētajiem finanšu instrumentiem, nepakļaujot riskam savus privātos līdzekļus.

Tirgojot ar virtuālajiem līdzekļiem demo kontā, ir iespējams apgūt ne tikai tirdzniecību Forex tirgū, bet arī tirdzniecību ar vērtspapīriem, piemēram, uzņēmumu akcijām un valsts obligācijām, digitālajām valūtām, izejvielām (piemēram, naftu un zeltu), kā arī ETF un akciju tirgus indeksiem.

Tirdzniecība ar virtuālajiem līdzekļiem reālos tirgus apstākļos un plašais finanšu instrumentu klāsts ir viena no tām priekšrocībām, kāpēc Admirals demo kontus izmanto ne tikai iesācēji, bet arī paši pieredzējušākie treideri un privātie ieguldītāji.

Ja vēlies pārliecināties kā strādā demo konts, vienkārši noklikšķini uz zemāk redzamā banera un sāc tiešsaistes tirdzniecību pāris minūtēs!

Tirgo bezriska demo kontā

Praktizē tirdzniecību ar virtuālajiem līdzekļiem

 

Gadījumā, ja ir nepieciešama palīdzība demo konta atvēršanai? Noskaties zemāk atrodamo video instrukciju vai apmeklē mūsu YouTube kanālu, kur atradīsi ar citu noderīgu informāciju!

Goldman Sachs akciju tehniskā analīze un ieguldījumi banku sektorā

Avots: Admirals MetaTrader 5 Supreme Edition, Goldman Sachs, MN1 sveču cenas grafiks, datu diapazons no 2004. gada jūnija līdz 2020. gada 26. aprīlim. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

Apskatot Goldman Sachs viena mēneša (MN1) sveču cenas grafiku, var ļoti labi novērot akciju cenas nepastāvību un nenoteiktību. No 2004. gada līdz 2007. gada vidum Goldman Sachs akciju vērtība staruji kāpa pateicoties nekustamo īpašumu būvniecības un kreditēšanas bumam ASV. Ir svarīgi pieminēt, ka Goldman Sachs bija vienīgā banka, kas spēja gūt peļņu hipotekārās krīzes laikā, kas sākās 2008. gadā.

Lai arī Goldman Sachs pārdzīvoja 2008. gada finanšu krīzi salīdzinoši veiksmīgāk kā lielākās Eiropas bankas un liela daļa banku ASV, arī Goldman Sachs akciju cena krita līdz ar visu ASV akciju tirgu 2008. gada krīzes laikā.

Atšķirībā no saviem konkurentiem Goldman Sachs no krīzes atkopās salīdzinoši ātri un veiksmīgi, un jau 2009. gada martā to akcijas vērtība atkal sāka pieaugt un turpmāko demit gadu laikā to vērtība pakāpeniski pieauga, līdz 2018. gada sākumā pārsniedza pirmskrīzes augstāko līmeni. Tas, kas ļāva Goldman Sachs uzrādīt tik labus rezutātus bija salīdzinoši veiksmīgā ASV atkopšanās pēc finanšu krīzes, stabilā ekonomiskā izaugsme visu turpmāko desmitgadi no 2010. gada līdz pat 2020. gadam, kā arī Donalda Trampa ievēlēšana prezidenta amatā un viņa uzsāktie valdības atbalsta pasākumi biznesam un banku sektoram, kas investoriem lika iegādāties Goldmen Sachs akcijas un nopelnīt uz tā rēķina.

Pēc vēsturiski augstākā cenas līmeņa sasniegšanas 2018. gada martā, t.i. 275.25 USD par vienu akciju - visu turpmāko periodu līdz pat 2019. gada beigām, Goldman Sachs akciju vērtība turpināja kristies. Un savu zemāko līmeni tās sasniedza 2018. gada 26. decembrī t.i. 151.61 USD par vienu akciju. Kopumā ja apskatamies uz šo vērtības krituma periodu, tad varam secināt, ka Goldman Sachs akciju vērtība samazinājās kopumā par 45%, tikai viena gada laikā!

Kopš Goldman Sachs akciju vērtības zemākā līmeņa sasniegšanas 2018. gadā, vēl pirms koronavīrusa (COVID-19) krīzes izraisītā akciju tirgus sabrukuma ASV, Goldman Sachs akciju vērtība pārliecinoši virzijās, lai atgrieztos 250 USD līmenī. Bet krīze ieviesa savas korekcijas! Sākot ar 2020. gada februāri Goldman Sachs akciju vērtība sāka piedzīvot lejupslīdi, līdz sasniedza 2010-2016. gada līmeni, to vērtībai turoties diapazonā no 139 USD līdz 131 USD par akciju. Vai šis ir īstais brīdis lai iegādātos Goldman Sachs akcijas par izdevīgu cenu? Uz šo jautājumu centīsimies atbildēt turpmākajā rakstā!

Avots: Admirals MetaTrader 5 Supreme Edition, Goldman Sachs, MN1 sveču cenas grafiks, datu diapazons no 2019. gada jūlija līdz 2020. gada aprīlim. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

Sabrūkot akciju tirgiem visā pasaulē, dēļ koronavīrusa radītajiem ierobežojumiem cilvēku, preču un pakalpojumu kustībā, pēc vienas akcijas cenas zemākā līmeņa sasniegšanas 2020. gada 19. martā t.i. 130.68 USD par vienu akciju, jau tā paša mēneša izskaņā Goldman Sachs akciju vērtība bija pieaugusi par 43%, sasniedzot 185 USD par akciju. Tas lielā mērā ir skaidrojams ar pieprasījumu tirgū un faktu, ka investori staidza iegādāties Goldman Sachs akcijas.

Raugoties uz mēneša Goldman Sachs sveču grafiku ir redzams, ka akciju vērtība vidējā un ilgtermiņā varētu turpināt pieaugt. Gadījumā, ja cenai izdosies izlausties cauri pretestības līmeņiem pie cenas 185 USD un 189 USD par akciju, tad varētu būt pamats uzskatīt, ka cenai virzoties augstāk, tā vidējā un ilgtermiņā varētu pat sasniegt pirmskrīzes līmeņus.

Ja meklē risinājumu, kā ātrā un efektīva veidā apgūt akciju vai jebkura cita finanšu instrumenta tirdzniecību un analīzi, vari bez maksas pievienoties Admirals vairāku līmeņu apmācību programmai. Mūsu tiešsaistes vebināros varēsi pilnveidot savas tirdzniecības stratēģijas, izprast tirdzniecības plāna izstrādes principus, apgūt automatizēto tirdzniecību un robotu programmēšanu, kā arī daudzas citas noderīgas prasmes veiksmīgai finanšu instrumentu tirdzniecībai. Ja Tev ir radušies jautājumi un vēlies tos uzdot mums, droši reģistrējies tuvākajam vebināram, vienkārši noklikšķinot uz zemāk redzamā banera.

Bezmaksas tirdzniecības vebināri

Piesakies mūsu tirdzniecības ekspertu tiešsaistes vebināriem

 

Goldman Sachs finanšu analīze un akciju izvērtējums

Pirms atbildam uz jautājumu, vai un kāpēc iegādaties Goldmen Sachs akcijas, izanalizēsim bankas finanšu pārskata datus! Apskatot Goldman Sachs cenas grafiku varam secināt, ka tā cenas nepastāvība ir ļoti ievērojama attiecībā pret citu lielo uzņēmumu akcijām, kur cenas pieaugums ir daudz mērenāks un saprotamāks nosakot cenas kustības tendenci jeb trendu. 2020. gada sākumā Goldman Sachs akcijas ir iespējams nopirkt par salīdzinoši izdevīgu cenu, kas nozīmē, ka investoriem varētu pavērties labas iespējas nopelnīt vidējā un ilgtermiņā turot savas pozīcijas atvērtas. Izvērtējot akciju ienesīgumu, tad varam redzēt, ka tas ir pat zemāks kā ASV 10 gadu aobligāciju ienesīgums un esošais vidējais inflācijas līmenis t.i. 2%. Zemais ienesīgums no Goldman Sachs akcijām ir skaidrojams ar zemo dividenžu izmaksu koeficientu attiecībā pret bankas peļņu (payout ratio), kā arī regulārajām akciju izpirkšanas programmām.

Avots: Goldman Sachs atskaites dokuments, publicēts 2019. gada 29. jūlijā.

Tā ir taisnība, ka banka vēsturiski lielāko daļu savu ienākumu ir izmaksājusi saviem darbiniekiem un reinvestējusi, lai attīstītu savu biznesu. Daļa no ienākumiem tiek izmaksāti bankas darbiniekiem piemaksu veidā, kā arī reizvestēti informācijas tehnoloģiju, algoritmu un skaitļošanas sistēmu attīstībā.

Avots: Goldman Sachs 2018. gada akcionāru ikgadējās tikšanās pārskata dokuments - Dividenžu izmaksas grafiks laika periodam no 2001. gada līdz 2018. gadam

Neskatoties uz to, ka Goldman Sachs dividenžu izmaksas apjoms ir zemāks par banku sekorā vidējo, tas tomēr ir ar augošu tendenci, izņemot laika periodu no 2009. gada līdz 2010. Gadam, kad varējām vērot samazinājumu. Bet vai šī līkne tiešām liecina par to, ka banka ir labā finanšu stāvoklī?

Pirmkārt, dividenžu izmaksas pieaugums ir labs signāls, bet pats par sevi nevar tikt uzskatīts par zīmi labam uzņēmuma finanšu stāvoklim. Tāpēc svarīgi ir apskatīt, kāda ir uzņēmuma pašu kapitāla atdeve (ROE). Laika periodā no 2015. gada līdz 2017. gadam ROE bija zem 10%, savukārt 2018. gadā rādītājs sasniedza 13%.

No otras puses mēs varam redzēt, ka uzņēmuma dividenžu izmaksas pieaugums ir stabils attiecībā pret Neto vienas akcijas peļņas (EPS - earnings per share) radītāju, kas atsevišķos posmos ir pat samazinājies. 2017. gadā Goldman Sachs vienas akcijas peļņas rādītājs nokrita no 16.29 USD līdz 9.01 USD, kas ir kritums par 45% salīdzinājumā ar 2016. gadu, turklāt dividenžu izmaksas apjoms pieauga par 11.5%.

Mēs varam pieņemt, ka Goldman Sachs akciju vērtības pieaugums ir saistīts ar pašas bankas vēlmi saglabāt akcionārus, palielinot tiem izmaksātās dividendes, vienlaikus turpinot akciju atpirkšanas programmas, lai samazinātu publiski apgrozībā pieejamo akciju skaitu. Tajā pašā laikā nevar izslēgt to, ka vērtības pieaugums ir saistīts ar pieprasījumu tirgū un investoru vēlmi iegādāties Goldman Sachs akcijas.

Goldman Sachs finanšu pārskats par 2020. gada pirmo ceturksni

2020. gada 15. aprīlī Goldman Sachs paziņoja, ka tā 2020. gada pirmā ceturkšņa peļņa samazināsies par 46%, salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn. Kritums ir skaidrojams ar koronavīrusa krīzes ietekmi uz gaidītās peļņas samazinājumu no bankas aktīvu pārvaldības operācijām.

Banka paziņoja, ka tā gada pirmajā ceturknī ir nopelnījusi 1.21 miljardus USD jeb 3.11 USD uz vienu akciju. Tas gan neatbilst Refinitiv aptaujāto analītiķu aprēķiniem par 3.35 USD uz vienu akciju.

Kamēr finanšu pārskata rezutātus negatīvi ietekmēja bankas parādi un pašu kapitāla zaudējumi no aktīvu pārvaldības operācijām, tikmēr citos bankas darbības segmentos ieņēmumi pārsniedza prognozes. Tas kopumā ļāva bankas ieņēmumiem pārsniegt 8.74 miljardus USD, prognozēto 7.92 miljardu USD vietā.

"Neraugoties uz to, ka Goldman Sachs peļņa saruka uz pusi, citos biznesa segmentos bankai ir veicies diezgan labi": sacīja Oktavio Marenzi (Octavio Marenzi), Optimas izpilddirektors. "Ienākumi ir auguši investīciju bakas, globālo tirgu, klientu apkalpošanas un to aktīvu pārvadības (wealth management) jomās. Tajā pašā laikā banka ir saņēmusi "auksta ūdens šalti" no zaudējumiem aktīvu pārvaldības (asset management) biznesā."

Izmantojot augsto tirgus volatilitāti krīzes sākumā, lielākā Goldman Sachs tirdzniecības nodaļa pirmajā ceturnī spēja nopenīt 5.16 miljardus USD, kas ir par 28% USD vairāk kā pērn. Ieņēmumi no fiksētajiem ienākumiem sasnieza 2.97 miljardus USD, kas ir labākais sniegums pēdējo piecu gadu laikā un ieņēmumi no kapitāla pieauguma (Equity revenues) sasniedza 2.19 miljardi USD.

Tāpat 2020. gada pirmajā ceturksnī Goldman Sachs ieņēmumi no investīciju bankas pakalpojumiem palielinājās par 25%, līdz 2.18 miljardiem USD, jo uzņēmums emitēja vairāku klientu parāda vētspapīrus. Tāpat no klientu un to aktīvu pārvaldības pakalpojumiem (wealth management) uzņēmums guva ieņēmumus 1.49 miljardu USD apmērā, uzrādot 21% pieaugumu.

Tikmēr bankas aktīvu pārvaldības nodaļa zaudēja 96 miljonus USD, salīdzinājumā ar ieņēmumiem 1.79 miljardu USD apmērā gadu iepriekš.

Banku sekotra rezutātus 2020. gada pirmajā ceturnī ietekmēja koronavīruss, valdību uzliktie ierobežojumi un to radītās blaknes finanšu sektorā. Atšķirībā no citām bankām, Goldman Sachs izdevās salīdzinoši veiksmīgi operēt tirgus turbulences apstākļos. Goldman Sachs bija vienīgā banka, kas spēja uzradīt labākus ieņēmuma radītājus pirmajā ceturksnī par analītiķu prognozētajiem. No sešām lielākajām bankām ASV, Goldman Sachs spēja gūt lielākos ieņēmumus no Volstrītas operācijām, tajā skaitā finanšu instrumentu tirdzniecības un konsultācijām par uzņēmumu apvienošanu.

Lai uzzinātu vairāk par makroekonomisko datu un uzņēmumu finanšu pārskatu analīzi, izlasiet Admirals sagatavoto materiālu par ekonomisko ziņu un uzņēmumu finanšu pārskata kalendāru.

Ieguldījumi banku sektorā un Goldman Sachs darbības pārskats par 2019. gadu

Ceturkšņa finanšu rādītāju prognožu pārsniegšana Amerikas bankām ir salīdzinoši ierasta, īpaši, ja tas attiecas uz peļņu par akciju (EPS - earnings per share) rādītājiem.

Avots: Goldman Sachs, vienas akcijas peļņas (EPS) grafiks. Publicēts 2019. gada 24. jūlijā.

No oficiālajiem datiem varam secināt, ka Goldman Sachs EPS rādītājs, kopš 2018. gada pirmā ceturkšņa un turpmāk ir uzrādījis lielāku peļņu kā prognozēts. Pēdējo reizi, kad Goldman Sachs akciju EPS nepārsniedza analītiķu prognozi bija 2017. gada pirmajā ceturnī.

Viens no secinājumiem ir tas, ka Goldman Sachs regulāri pārsniedz EPS prognozi, kaut arī atšķirības starp faktiso rezutātu un prognozēto, finanšu pārskata ziņojumos nav tik ievērojamas. Otrs secinājums, ko varam izdarīt ir, ka Goldman Sachs tikai vienu reizi no desmit pēdējiem finanšu pārskata periodiem, nav pārsniedzis gaidītos ienākumus no uzņēmuma darbības. Pēdējo reizi, kad prognoze netika izpildīta bija 2019. gada pirmajā ceturksnī.

Neraugoties uz Goldman Sachs akcijas cenas kritumu 2018. gadā, kopumā bankas finanšu rādītājus varam vērtēt kā apmierinošus, ko novērtē arī investori un treideri visā pasaulē iegādājoties bankas akcijas.

Ja vēl nezini kā tiek publicēti uzņēmumu finanšu pārskati un kur atrast informāciju par tiem, noteikti izlasiet rakstu par makroekonomisko un finanšu datu analīzi rakstā "Ekonomisko ziņu kalendārs un tā izmantošana tirdzniecībā".

Lai sekotu līdzi Goldman Sachs un citu akciju cenas izmaiņām tiešsaistē, kā arī iegūtu visus nepieciešamos tehniskās analīzes rīkus, vienkārši noklikšķiniet uz zemāk redzamā banera, lai bez maksas lejupielādētu MetaTrader uzlaboto Supreme Edition tirdzniecības programmu.

Ekskluzīvais MetaTrader Supreme Edition

Lejupielādē šo spraudni, kas būs teicams papildinājums tavai iecienītākajai tirdzniecības platformai!

 

Procentu likmju izvērtējums un prasības banku sektorā pēc 2008. gada finanšu krīzes

Kopš pēdējās finanšu krīzes 2008. gadā , kas lielā mērā bija banku darbības un bezdarbības izraisīta, liela daļa banku ASV, kā arī cutur pasaulē saskārās ar likviditātes problēmām, kā rezultātā vairumu nācās slēgt. Lai neatkārtotos šī situācija valstis starptautiski panāca vienošanos par banku kapitāla pietiekamības standartiem, zināmi kā Bāzeles III un Bāzeles IV nolīgumi. Tie paredz bankām rezervēt daļu pašu kapitāla kā drošības spilvenu iestājoties sistēmiskiem riskiem bankas darbībai. Saprotams, ka lielāki naudas rezervju uzkrājumi ir svarīgi no klientu drošības viedokļa, bet tie ierobežo banku iespējas rīkoties ar pašu kapitālu, lai gūtu peļņu.

Otrs negatīvais efekts no finanšu krīzes 2008. gadā ir centrālo banku noteiktās zemās procentu likmes, kas lielā daļā pasaules valstu ir noteiktas tuvu nullei, vai pat negatīvas,piemēram, Japānā un Šveicē. Zemas procentu likmes tika piemērotas, lai iepludinātu naudu valstu ekonomikās un panāktu ekonomisko izaugsmi pēc finanšu krīzes. Tomēr zemās procentu likmes būtiski ir ietekmējušas banku rentabilitāti no izsniegtajiem aizdevumiem biznesam un mājsaimniecībām. Kā prakse rāda, vairākās valstīs šāda centrālo banku monetārā politika ir piespiedusi atsevišķas bankas pārprofilēties un nodarboties ar citiem banku pakalpojumiem.

Neskatoties uz ASV Federālo rezervju (FED) neseno procentu likmju samazinājumu, kas tika veikts, lai nepieļautu ASV ekonomikas recesiju pēc koronavīrusa pandēmijas valstī, tomēr jāatzīst, ka situācija banku sektorā ASV un Eiropā atšķiras.

Eirozonā, jau kopš krīzes 2008. gadā, Eiropas Centrālās bankas noteiktā procentu likme ir tuva nullei. Attiecīgi ASV Federālo rezervju noteikās procentu likmes ir bijušas augstākas, sniedzot bankām nedaudz plašākas manevara iespējas kreditēšanas jomā.

Kā vēl vienu priekšrocību ko var minēt, salīdzinot Eiropas un ASV bankas ir saistīta ar bankas akciju operācijām. Pretēji Eiropas bankām, Goldman Sachs ir iespēja izpirkt tās bankas akcijas, lai celtu bankas akciju vērtību. Tieši šīs operācijas ir tās, kas izskaidro kāpēc Goldman Sachs izdevās pēc krīzes atjaunot savu akciju vērtību pirmskrīzes līmenī.

Ieguldījumi banku sektorā un Goldman Sachs akcijās ar Admirals

Iegādājoties Goldmen Sachs akcijas, Jūs veicat ilgtermiņa ieguldījumu stabilā uzņēmumā ar ilgu darbības vēsturi. Kā noskaidrojām iepriekš, šobrīd Goldmen Sachs akcijas ir salīdzinoši lētas un tieši tāpēc, to iegādi ir vērts izvērtēt.

Ieguldījumi Goldman Sachs akcijās

Atverot Invest.MT5 kontu Jūs varēsiet iegādāties reālās Goldmen Sachs akcijas un saņemt dividendes no to iegādes un turēšanas savā investīciju portfelī. Ar šī konta palīdzību Jums būs iespēja piekļūt simtiem reālo akciju, kā arī biržā tirgotajiem fondiem (ETF).

Vērts zināt, ka Admirals no saviem klientiem neiekasē kontu uzturēšanas maksu, kā arī esam noteikuši zemākās komisijas darījumu atvēršanai ar ASV akcijām. Tas viss, lai Jūs varētu ietaupīt līdzekļus un optimizēt tirdzniecības izmaksas no akciju un ETF iegādes darījumiem.

Mūsu Invest.MT5 konts ir radīts tiem, kas vēlas veikt ilgtermiņa investīcijas, saņemt dividendes no ieguldījumiem un optimizēt savas tirdzniecības izmaksas.

Goldman Sachs akciju CFD tirdzniecību

Tirgojot akciju cenas starpības līgumus (CFD) jums būs iespēja atvērt gan garās (pirkšanas), gan īsās (pārdošanas) pozīcijas un izmantot visas tirgus sniegtās iespējas un priekšrocības. Ar Admirals tirgojot CFD, Jūs varēsiet piekļūt kredītplecam Jums vēlamā apmērā, kas nozīmē, ka varēsiet veikt akciju tirdzniecību bez iela starta kapitāla. Vienlaikus lūdzam ņemt vērā, ka CFD ir sarežģīti instrumenti un ne visiem piemēroti, tāpēc pirms uzsāciet tirdzniecību ar saviem līdzekļiem, izmantojiet demo konta sniegtās priekšrocības, lai pārbaudītu un saprastu instrumenta darbības principus.

Iegādājoties CFD jūs nepērciet pašu bāzes aktīvu, bet tā cenas starpības līgumu, kurš atspoguļo bāzes aktīva cenu tirgū.

CFD bieži tiek izmantoti lai hedžētu esošās akciju pozīcijas portfelī! Tas vai izmantojiet CFD, kā bāzes tirdzniecības vai hedžēšanas instrumentu ir atkarīgs no Jums!

Kā tirgot Goldman Sachs akcijas ar Admirals tirdzniecības programmām

Lai iegādātos Goldman Sachs akcijas, ir svarīgi atrast uzticamu un drošu tiešsaistes brokeri, piemēram, Admirals UK Ltd, kas piedāvā Goldman Sachs akciju cenas starpības līgumus (CFD) un reālās uzņēmuma akcijas ar iespēju saņemt dividendes no ieguldītā. Nākamais solis ir atvērt tirdzniecības kontu un lejupielādēt tirdzniecības programmu, piemēram, MetaTrader 5 (MT5). Pēc tam savā tirdzniecības programmā atrast Goldman Sachs akcijas un pievienot tās savam tirgojamo instrumentu sarakstam. Pēc tam, kad tas tiks paveikts, varēsiet iegādāties Goldman Sachs akcijas vai to cenas starpības līgumus (CFD).

Kā ieguldīt Goldman Sachs akcijās un atvērt pirkšanas darījumu ar Admirals

Lai iegādātos Goldman Sachs akcijas, sekojiet līdzi šīm norādēm:

  1. atveriet savu MetaTrader 5 tirdzniecības programmu un veiciet autorizāciju;
  2. dodieties uz sadaļu "Skatīt" galvenajā izvēlnē lapas augšā un noklikšķiniet uz "Tirgus apskats" vai izmantojiet taustiņu kombināciju Ctrl + M;
  3. "Tirgus apskats" logā noklikšķiniet uz jebkura Simbola ar peles labo pogu, un izvēlēties simboli. Variet arī izmantot taustiņu kombināciju Ctrl + U;
  4. "Simboli" loga meklēšanas sadaļā ierakstiet Goldman Sachs vai tā abreviatūru #GS;
  5. uzklikšķiniet uz atrastā Simbola un dodieties uz sadaļu "Rādīt Simbolu";
  6. kad tas tiks izdarīts, Goldman Sachs akcijas tiks pievienotas Jūsu "Tirgus apskats" sarakstam;
  7. ar peles labo pogu noklikšķiniet uz Goldman Sachs simbola "Tirgus apskats" logā un izvēlieties "Jauns rīkojums";
  8. šajā logā Jūs variet izvēlēties darījuma apjomu, stop loss un take profit līmeņus;
  9. kad visi obligātie parametri tiks aizpildīti, noklikšķiniet uz pirkt, lai iegādātos Goldman Sachs akcijas.

Atcerieties, ka ar Admirals Jums ir iespēja tirgot gan akciju CFD, gan reālās akcijas un ETF.!

Joprojām par sarežģītu? Lai uzzinātu vairāk par Admirals piedāvāto tirdzniecības programmu funkcionalitāti, apmeklējiet mūsu Youtube kanālu vai noskatieties zemāk atrodamo video angļu valodā.

Kā atvērt Goldman Sachs akciju pārdošanas darījumu ar Admirals

Tirgojot cenas starpības līgumus (CFD) Trade.MT5 kontā, Jūs varēsiet iegūt priekšrocības atverot gan īsās (pārdošanas), gan garās (pirkšanas) pozīcijas. Tirdzniecība abos virzienos ļaus nopelnīt neatkarīgi no tā vai akciju vērtība tirgū pieaugs vai kritīsies.

Lai atvērtu CFD pārdošanas darījumu ar Goldman Sachs akcijām, sekojiet līdzi šīm norādēm:

  1. atveriet savu MetaTrader 5 tirdzniecības programmu un veiciet autorizāciju;
  2. dodieties uz sadaļu "Skatīt" galvenajā izvēlnē lapas augšā un noklikšķiniet uz "Tirgus apskats" vai izmantojiet taustiņu kombināciju Ctrl + M;
  3. "Tirgus apskats" logā noklikšķiniet uz jebkura Simbola ar peles labo pogu, un izvēlēties simboli. Variet arī izmantot taustiņu kombināciju Ctrl + U;
  4. "Simboli" loga meklēšanas sadaļā ierakstiet Goldman Sachs vai tā abreviatūru #GS;
  5. uzklikšķiniet uz atrastā Simbola un dodieties uz sadaļu "Rādīt Simbolu";
  6. kad tas tiks izdarīts, Goldman Sachs akcijas tiks pievienotas Jūsu "Tirgus apskats" sarakstam;
  7. ar peles labo pogu noklikšķiniet uz Goldman Sachs simbola "Tirgus apskats" logā un izvēlieties "Jauns rīkojums";
  8. šajā logā Jūs variet izvēlēties darījuma apjomu, stop loss un take profit līmeņus.
  9. kad visi obligātie parametri tiks aizpildīti, noklikšķiniet uz pārdot, lai atvērtu Goldman Sachs akciju pārdošanas darījumu.

Lai iegādātos Goldman Sachs reālās akcijas un saņemtu dividendes, Jums būs jāatver Invest.MT5 konts, lai to izdarītu, vienkārši noklikšķini uz zemāk redzamā banera.

Ieguldi pasaulē populārākajos instrumentos

Tūkstošiem akciju un ETF rokas stiepiena attālumā

 

Cita noderīga informācija

Par Admirals

Admirals ir vairākkārtējs starptautisku apalvu ieguvējs, globāli regulēts Forex un CFD brokeris, kas piedāvā tirdzniecību ar vairāk, kā 8000 finanšu instrumentiem izmantojot pasaulē populārākās tirdzniecības platformas MetaTrader 4 un MetaTrader 5. Sāc tirgot jau šodien!

Atruna: Sniegtie dati satur papildu informāciju attiecībā uz analīzi, prognozēm vai citiem datiem vai informāciju (turpmāk "analīzi"), kas publiskota Admirals mājaslapā. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, lūdzu, ņemiet vērā, ka:

  1. Analītika publicēta tikai informatīviem mērķiem un nav uzskatāma par personīgu piedāvājumu, ieteikumu vai aicinājumu pirkt vai pārdot kādu no finanšu instrumentiem.
  2. Jebkuru investīciju lēmumu klients veic pats. Admirals nav uzskatāms par atbildīgu jebkuru zaudējumu gadījumā, neskatoties uz to, vai lēmums ir vai nav balstīts uz analītiku.
  3. Jebkuru šādu analītiku sagatavo neatkarīgs analītiķis (turpmāk "Autors"), balstoties uz personīgo viedokli.
  4. Lai nodrošinātu klienta interešu aizstāvību, Admirals apstiprinājusi attiecīgas iekšējās procedūras, lai novērstu un pārvaldītu interešu konfliktus.
  5. Lai nodrošinātu analītikas avotu uzticamību, tiek izmantoti visi iespējamie saprātīgie līdzekļi, lai nodrošinātu, ka visi analītikas avoti ir uzticami un visa informācija ir pilnīga, Admirals negarantē šādas analītikas pareizību vai pilnību. Jebkuri minētie skaitļi, saistīti ar pagātnes rezultātiem, un nav attiecināmi uz nākotnes rezultātiem.
  6. Analītikas rezultāti nav uztverami kā garantija no Admirals puses, ka klientam būtu jāgūst peļņa no šīm stratēģijām va i ar tām saistītie zaudējumi būtu ierobežoti.
  7. Jebkurš vēsturisks sniegums, kas norādīts šajā publikācijā, nav uzskatāms kā garantija no Admirals puses jebkādam nākotnes cenu kustībām tirgū. Finanšu instrumenta vērtība var gan pieaugt, gan sarukt un šīs vērtības saglabāšana netiek garantēta.
  8. Analītikā iekļautās prognozes var tikt pakļautas papildus maksai, nodokļiem vai citām izmaksām, atkarībā no publikācijas. Admirals sniegto pakalpojumu izcenojumi ir publiski pieejami Admirals mājaslapā.

Finanšu instrumenti, kuru tirdzniecībā tiek izmantots kredītplecs (tajā skaitā cenu starpības līgumi) ir spekulatīvas dabas un var radīt gan peļņu, gan zaudējumus. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, aicinām konsultēties ar neatkarīgu finanšu padomnieku, lai pārliecinātos, ka izprotat saistītos riskus!

TOP RAKSTI
Kā iegādāties un ieguldīt Coca-Cola akcijās 2024. gadā?
Vai ir vērts apsvērt Coca Cola akciju iegādi un investīcijas uzņēmumā 2024. gadā? Līdz šim pasaulē vadošais bezalkoholisko dzērienu ražošanas uzņēmums ne tikai gūst ievērojamus ienākumus, bet arī vairākus gadu desmitus izmaksā gana pievilcīgas dividendes, tās katru gadu palielinot. Noskaidro...
Viss par ieguldījumiem Amazon akcijās
Amazon akciju cena pēdējo gadu laikā ir pieaugusi par vairāk nekā 1500%. Šajā rakstā mēs veiksim uzņēmuma un akciju cenas analīzi, lai noskaidrotu, kā ieguldīt Amazon akcijās pēc akciju dalīšanas 2024. gadā? ✺ 2023. gada pirmajā ceturksnī Amazon izdevās pārspēt gūto ienākumu prognozi;...
Kā ieguldīt banku sektora akcijās -> Soli pa solim
Centrālo banku straujā likmju paaugstināšana kopumā bija labas ziņas finanšu sektoram, tomēr tam ir bijuši negatīvi blakusefekti, piemēram, Silīcija ielejas bankas bankrots, kas daudziem atsauca atmiņā 2008. gada notikumus. Kādas perspektīvas sagaidāmas 2024. gadā? Kā atrast labākās banku se...
Skatīt visu