Viss par Apple un ieguldījumiem Apple akcijās?

Eva Blanco Garzón
Apple ir uzņēmums ar lielāko tirgus kapitalizāciju, 2023. gada 10. novembrī sasniedzot 2,84 triljonus USD. Ja jūs interesē ieguldījumi Apple, šeit jūs atradīsiet svarīgāko informāciju par to, kā veikt ieguldījumus, kādas ir šo ieguldījumu stiprās un vājās puses, kā arī šeit jūs atradīsiet citu noderīgu informāciju par kompāniju un akcijām.

✺ Apple bija pirmais uzņēmums, kas biržā sasniedza 1 triljona ASV dolāru tirgus kapitalizāciju. Tas ir arī veiksmīgi sasniedzis arī 2 un 3 triljonu USD kapitalizāciju;

✺ Apple akciju augstās cenas dēļ, 2020. gada 31. augustā uzņēmums veica akciju sadalīšanu attiecībā 1:4;

✺ Apple peļņa uz akciju 2023. gadā ir bijusi lielāka, nekā prognozēts

Apple akciju cenas vēsturiskās izmaiņas 

Apple kļuva par vēsturē pirmo uzņēmumu, kas sasniedza 1 triljona USD tirgus kapitalizāciju - tas notika 2018. gadā. Apple arī kļuva par pirmo ASV uzņēmumu, kas vēlāk sasniedza 2 triljonu USD tirgus kapitalizāciju, un 3 triljonus USD jau 2022. gada 3. janvārī.

Apple akcijas ir starp tirgotākajiem aktīviem pēdējā desmitgadē - gan institucionālo, gan privāto investoru vidū. Kopš 2020. gada marta beigām, koronavīrusa pandēmijas rezultātā sasniegtā akciju cenas minimuma, un līdz šim brīdim, Apple akciju cena biržā ir piedzīvojusi kāpumu par nedaudz vairāk kā 150%.

Zemāk grafikā varat iepazīties ar Apple akciju cenas dinamiku un izmaiņām reāllaikā:

Gadījumā, ja vēlies iegādāties Apple reālās akcijas, droši noklikšķini uz zemāk redzamā banera, kur varēsi atrast informāciju par Amirals Invest.MT5 ieguldījumu kontu, kā arī atvērt atvērt to, lai piekļūtu akcijām un biržā tirgotajiem fondiem jeb ETF.

Ieguldi pasaulē populārākajos instrumentos

Tūkstošiem akciju un ETF rokas stiepiena attālumā

 

Apple akciju dalīšana

2020. gada vasaras beigās, 31. augustā, Apple paziņoja par akciju dalīšanu attiecībā 1 pret 4. Ko tas nozīmē un kāpēc šāds lēmums? Pēc būtības publiski uzņēmumi ir ieinteresēti ne tikai palielināt savu tirgus kapitalizāciju, bet arī padarīt savas akcijas pievilcīgas un pieejamas gan esošajiem, gan jaunajiem investoriem.

  • Pirms iepriekš minētās akciju dalīšanas, Apple akcijas tika tirgotas par aptuveni 500 USD par akciju. Ņemot vērā augsto akciju cenu, uzņēmums pieņēma lēmumu veikt akciju dalīšanu attiecībā 1 pret 4. Bet ko tas īsti nozīmē investoram?
  • Dalīšanas rezultātā katras Apple akcijas cena tika dalīta ar 4, kas nozīmē, ka jauno akciju cena tika noteikta aptuveni 120 USD vērtībā. Tas savukārt uzlaboja akciju pieejamību, lai piesaistītu jaunus Apple investorus. Savukārt investori, kuri jau bija iegādājušies Apple akcijas pirms dalīšanas, par katru 1 akciju saņēma 4 Apple akcijas, līdz ar ko kopējā vērtība palika nemainīga. Pazeminot akciju cenu, uzņēmumam ir vieglāk paplašināt investoru bāzi, kā arī palielināt tirgus likviditāti.

Vai mēs varam teikt, ka tas bija piemērots laiks, lai ieguldītu Apple akcijās? Tas ir jautājums uz kuru ir jāatbild katram investoram pašam, bet noteikti varam teikt, ka Apple akciju cena kļuva daudz pieejamāka. 

Šajā rakstā mēs mēģināsim paskaidrot, vai joprojām ir vērtīgi iegādāties Apple akcijas un, kā nesenie notikumi ir ietekmējuši akciju cenas darbību un investoru uzvedību. Mēs aplūkosim tehnisko un fundamentālo analīzi, lai jums būtu nepieciešamā informācija, lai pieņemtu lēmumu, kas vislabāk atbilstu jūsu vajadzībām.

2 veidi Apple akciju iegādei un tirdzniecībai

Apple akciju iegāde ir ilgtermiņa investīcija. Pērkot Apple akcijas, jūs veicat ieguldījumu stabilā uzņēmumā, kas sevi ir pierādījis vēsturiski ilgā laika posmā un turpina uzrādīt izaugsmi arī šobrīd. 

Ir divi ieguldījumu veidi kā varat tirgot Apple akcijas un veikt ieguldījumus:

  • Trade.MT5 konts ir paredzēts, lai tirgotu CFD, tātad arī Apple akciju CFD. Šis konts jums ļaus spekulēt uz Apple akciju svārstībām neatkarīgi no tā, vai to vērtība pieaugs vai attiecīgi samazināsies. CFD ļauj nopelnīt gan uz akciju vērtības pieauguma (atverot garo pozīciju), gan uz to vērtības krituma (atverot īso pozīciju);
  • Invest.MT5 savukārt sniedz iespēju ieguldīt reālajās Apple akcijās, kas paredz arī dividenžu izmaksu. Turklāt ar šo kontu jums būs piekļuve tūkstošiem citu uzņēmumu akcijām un biržā tirgotajiem fondiem jeb ETF.

Lai atvērtu Apple akciju pirkšanas vai pārdošanas darījumus:

  1. Atver izvēlēto tirdzniecības kontu;
  2. Lejupielādē, uzstādi un veic autorizāciju savā kontā, izmantojot MetaTrader tirdzniecības programmu;
  3. Atrodi cilni "Tirgus pārskats" un noklikšķini uz tās ar peles labo pogu;
  4. Dodies uz izvēlni "Simboli" un meklēšanas joslā ieraksti Apple;
  5. Atlasi Apple un noklikšķini uz iespējas "Rādīt simbolu";
  6. Ar peles labo pogu noklikšķini uz Apple, pēc tam uz pogas "Jauns orderis" un visbeidzot - Pirkt vai Pārdot;

Ja vēl neesi gatavs reālajai Apple akciju tirdzniecībai, tad vari izmēģināt bezmaksas demo (mācību) kontu, kas ļaus veikt tirdzniecību reāllaikā ar virtuāliem līdzekļiem. To vari atvērt noklikšķinot uz banera zemāk!

Tirgo bezriska demo kontā

Praktizē tirdzniecību ar virtuālajiem līdzekļiem

 

Apple rezultāti 2024. gadā

Apple nesen publicēja savu finanšu pārskatu par 2024. gada pirmo ceturksni:

  • Ieņēmumi: tika gūti119,6 miljardu ASV dolāru apmērā, kas bija par 2% vairāk nekā pagājušajā gadā un pārsniedza gaidītos 118 miljardus ASV dolāru.
  • EPS: Sasniedza 1,46 USD, kas bija par 13% vairāk nekā iepriekšējā gadā un pārsniedza analītiķu gaidītos USD 1,39.

Avots: Apple.com

Neraugoties uz to, ka rezultāti kopumā nebija spīdoši, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, ienākumi no iPhone pārdošanas bija par 1,5% lielāki.

Neraugoties, ka Apple izdevās pārsniegt analītiķu prognozes, apgrozījums tomēr ir samazinājies, un neto apgrozījumam attiecībā pret iepriekšējā gada atbilstošo periodu samazinoties par 1%.

Apple akciju dividendes

Jāpiebilst, ka kopš 2012. gada Apple saviem akcionāriem izmaksā dividendes. Uzņēmums stingri ievēro finanšu loģiku, kas patīk ne tikai Volstrītai, bet arī privātajiem investoriem:

Avots: Dividend.com. Grafiku izveidojis Admirals, 2022. gada 20. decembrī.

Tas, ka dividenžu izmaksas apjoms katru gadu palielinās ir apliecinājums tam, ka Apple spēj radīt vērtību akcionāriem. No pirmā acu uzmetiena, Apple izmaksātās dividendes ilgtermiņā var uzskatīt par stabilām.

Pašlaik, 2024. gadā, Apple izmaksā dividendes 0,24 USD apmērā par vienu akciju.

Jūs varat turpināt pilnveidot savas zināšanas par tirgiem un ieguldīšanu, apmeklējot mūsu bezmaksas tiešsaistes vebinārus. Rezervē savu vietu jau tagad, vienkārši noklikšķinot uz banera zemāk:

Bezmaksas tirdzniecības vebināri

Piesakies mūsu tirdzniecības ekspertu tiešsaistes vebināriem

 

Apple akciju cenas grafika tehniskā analīze

Tagad apskatīsim Apple akciju grafiku, lai noskaidrotu, kur cena atrodas šodien un, vai ir piemērots laiks Apple akciju iegādei.

Avots Admirals MetaTrader 5 - Apple, W1 sveču grafiks. Datu diapazons no 2019. gada 3. februāra līdz 2023. gada 10. novembrim. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

Apple akciju cena pēdējo 12 gadu laikā ir piedzīvojusi teicamu sniegumu, turklāt cenu rekordi tiek regulāri pārsniegti.

2021. gada beigās Apple akcijas sasniedza visu laiku augstāko cenas līmeni, 2022. gada aprīlī akciju vērtība atkal samazinājās, kas ir skaidrojams ar vispārēju akciju tirgus izpārdošanu, kurā īpaši cieta tehnoloģiju sektora uzņēmumi.

Kad 2023. gada janvārī akciju cena bija sasniegusi atbalsta līmeni pie 128 USD, notika cenas korekcija, akciju cenai kopš gada sākuma uzrādot pārliecinoši augošu tendenci, pietuvojoties vēsturiskajiem cenas maksimumiem.

  • Ja Apple akcijas pārsniegs 182 USD līmeni, kas sakrīt ar kanāla augšdaļu, tas nozīmē, ka cena varētu atgriezties pie visu laiku augstākā līmeņa. Šāda situācija radītu labu ieguldījumu iespēju 2024. gadā.
  • No otras puses, ja Apple akcijas virzīsies uz kanāla apakšējo daļu un izdosies caursist šo līmeni, cena varētu sasniegt iepriekšējo līmeni t.i. 155 USD un pēc tam 145 USD.

Savu grafika analīzi droši vari veikt mūsu MetaTrader 5 tirdzniecības programmā, lejupielādējot to bez maksas!

Pasaulē vadošā vairāku aktīvu platforma


 

Vai vērts apsvērt iegādāties Apple akcijas 2024. gadā? - Secinājumi

Jums var rasties jautājums, vai investīcijas Apple akcijās varētu būt laba ideja uz šo brīdi. Apkoposim, ko esam secinājuši no iepriekš redzētā.

No fundamentālās analīzes viedokļa, Apple ir stabils, noturīgs, augstas kvalitātes uzņēmums ar apskaužamu atdevi tehnoloģiju sektorā. Turklāt uzņēmumam piemīt elastība, lai strādātu pie citiem virzieniem uzņēmuma izaugsmei.

Līdz ar akciju dalīšanu, uzņēmuma akcijas ir kļuvušas pieejamāks investoriem, ko var interpretēt, kā pozitīvu zīmi. Ja Apple akcijas jums joprojām šķiet pārāk dārgas, Admirals sniedz iespēju ieguldīt Apple akcijās sākot no viena eiro, pateicoties dalītajām akcijām jeb Admirals nodrošināto iespēju pirkt nevis veselu akciju, bet tās daļas.

No otras puses, ja lejupslīde turpināsies, pastāv iespēja atvērt Apple akciju CFD īso pozīciju. Admirals piedāvā akciju cenas starpības līgumus (CFD), kas ļauj gūt potenciālo peļņu ne tikai no akciju vērtības pieauguma, bet arī krituma. 

Ņemot vērā, ka CFD ir sarežģīti produkti, mēs iesakām vispirms praktizēt tirdzniecību demo kontā ar virtuāliem līdzekļiem, kas ļaus jums izprast riskus un pašu produktu pēc būtības. Demo kontu bez maksas vari atvērt, noklikšķinot uz banera zemāk.

Bezriska demo konts

Reģistrējieties bezmaksas tiešsaistes demo kontam un pilnveido savu tirdzniecības stratēģiju

 

Bieži uzdotie jautājumi (BUJ) par Apple akcijām

Kā es varu ieguldīt Apple?

Atbilde: Jūs varat iegādāties reālās Apple akcijas vai akciju daļas vai tirgot Apple akciju CFD.

Kāds ir Apple izmaksāto dividenžu apjoms?

Atbilde: Pēdējo reizi Apple dividendes tika izmaksātas 2022. gada 10. novembrī - 0,23 USD par akciju.

Cik maksā Apple akciju iegāde?

Atbilde: Iegādājoties Apple akcijas ar Admirals, komisijas maksa būs 0,02 USD, minimālā komisijas maksa par darījumu 1 USD. Tam jāpieskaita akciju cena pirkuma brīdī un jāreizina ar to akciju skaitu, cik vēlaties iegādāties.

Cik vērtas ir Apple akcijas?

Atbilde: Apple akcijas uz šo brīdi tiek tirgotas par aptuveni130 USD par akciju. Ar esošo cenu varat iepazītie šeit.

Cita noderīga informācija

Par Admirals

Admirals ir vairākkārtējs starptautisku apbalvojumu ieguvējs, globāli regulēts Forex un CFD brokeris, kas piedāvā tirdzniecību ar vairāk, kā 8000 finanšu instrumentiem izmantojot pasaulē populārākās tirdzniecības platformas MetaTrader 4 un MetaTrader 5. Sāc tirgot jau šodien!

Atruna: Sniegtie dati satur papildu informāciju attiecībā uz analīzi, prognozēm vai citiem datiem vai informāciju (turpmāk "analīzi"), kas publiskota Admirals mājaslapā. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, lūdzu, ņemiet vērā, ka:

  1. Analītika publicēta tikai informatīviem mērķiem un nav uzskatāma par personīgu piedāvājumu, ieteikumu vai aicinājumu pirkt vai pārdot kādu no finanšu instrumentiem.
  2. Jebkuru investīciju lēmumu klients veic pats. Admirals nav uzskatāms par atbildīgu jebkuru zaudējumu gadījumā, neskatoties uz to, vai lēmums ir vai nav balstīts uz analītiku.
  3. Jebkuru šādu analītiku sagatavo neatkarīgs analītiķis (turpmāk "Autors"), balstoties uz personīgo viedokli.
  4. Lai nodrošinātu klienta interešu aizstāvību, Admirals apstiprinājusi attiecīgas iekšējās procedūras, lai novērstu un pārvaldītu interešu konfliktus.
  5. Lai nodrošinātu analītikas avotu uzticamību, tiek izmantoti visi iespējamie saprātīgie līdzekļi, lai nodrošinātu, ka visi analītikas avoti ir uzticami un visa informācija ir pilnīga, Admirals negarantē šādas analītikas pareizību vai pilnību. Jebkuri minētie skaitļi, saistīti ar pagātnes rezultātiem, un nav attiecināmi uz nākotnes rezultātiem.
  6. Analītikas rezultāti nav uztverami kā garantija no Admirals puses, ka klientam būtu jāgūst peļņa no šīm stratēģijām vai ar tām saistītie zaudējumi būtu ierobežoti.
  7. Jebkurš vēsturisks sniegums, kas norādīts šajā publikācijā, nav uzskatāms kā garantija no Admirals puses jebkādam nākotnes cenu kustībām tirgū. Finanšu instrumenta vērtība var gan pieaugt, gan sarukt un šīs vērtības saglabāšana netiek garantēta.
  8. Analītikā iekļautās prognozes var tikt pakļautas papildus maksai, nodokļiem vai citām izmaksām, atkarībā no publikācijas. Admirals sniegto pakalpojumu izcenojumi ir publiski pieejami Admirals mājaslapā.

Finanšu instrumenti, kuru tirdzniecībā tiek izmantots kredītplecs (tajā skaitā cenu starpības līgumi) ir spekulatīvas dabas un var radīt gan peļņu, gan zaudējumus. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, aicinām konsultēties ar neatkarīgu finanšu padomnieku, lai pārliecinātos, ka izprotat saistītos riskus!

TOP RAKSTI
Kā iegādāties un ieguldīt Coca-Cola akcijās 2024. gadā?
Vai ir vērts apsvērt Coca Cola akciju iegādi un investīcijas uzņēmumā 2024. gadā? Līdz šim pasaulē vadošais bezalkoholisko dzērienu ražošanas uzņēmums ne tikai gūst ievērojamus ienākumus, bet arī vairākus gadu desmitus izmaksā gana pievilcīgas dividendes, tās katru gadu palielinot. Noskaidro...
Viss par ieguldījumiem Amazon akcijās
Amazon akciju cena pēdējo gadu laikā ir pieaugusi par vairāk nekā 1500%. Šajā rakstā mēs veiksim uzņēmuma un akciju cenas analīzi, lai noskaidrotu, kā ieguldīt Amazon akcijās pēc akciju dalīšanas 2024. gadā? ✺ 2023. gada pirmajā ceturksnī Amazon izdevās pārspēt gūto ienākumu prognozi;...
Kā ieguldīt banku sektora akcijās -> Soli pa solim
Centrālo banku straujā likmju paaugstināšana kopumā bija labas ziņas finanšu sektoram, tomēr tam ir bijuši negatīvi blakusefekti, piemēram, Silīcija ielejas bankas bankrots, kas daudziem atsauca atmiņā 2008. gada notikumus. Kādas perspektīvas sagaidāmas 2024. gadā? Kā atrast labākās banku se...
Skatīt visu