Kāpēc pirkt Bank of America akcijas ilgtermiņa investīcijām?

Eva Blanco Garzón
Pastāv divi veidi, kā ieguldīt Bank of America: jūs varat iegādāties uzņēmuma akcijas skaidrā naudā vai tirgot cenas starpības līgumus jeb CFD.

✺ Bank of America akcijas izvēlās arī leģendārais investors Vorens Bafets

✺ FED procentu likmju paaugstināšana palielina peļņas normu 2023. gada otrajā ceturksnī, pārsniedzot cerības

Iespējams daudzi būs jau dzirdējuši, ka Bank of America (NYSE: BAC) ir viena no lielākajām un nozīmīgākajām bankām ASV, bet vai zināji, ka pats Vorens Bafets (Warren Buffett) ir izvēlējies šīs bankas akcijas savam investīciju portfelim? Kas bija pasaulē veiksmīgākā investora argumenti, lai iepirku Bank of America akcijas uzreiz pēc finanšu krīzes 2010. gadā? Uz šo un daudziem citiem jautājumiem saņemsi atbildes turpinot lasīt šo rakstu!

Kas ir Bank of America?

Bank of America ir banka, kuras darbība ir balstīta vietējā tirgū! Finanšu pārskata dati rāda, ka 85% no bankas ieņēmumiem nāk no ASV. Pēc pārvaldīto aktīvu apjoma Bank of America ir otra lielākā banka ASV tūlīt aiz JP Morgan Chase & Company un tās galvenie darbības virzieni ir: kredītkaršu apkalpošana, privātpersonu un uzņēmumu kreditēšana, aktīvu pārvaldīšanas (wealth management) pakalpojumi u.c.

Tiem, kas ar akciju tirdzniecību nodarbojas ilgāku laiku zinās teikt, ka ieguldīt banku sektora akcijās ir daudz sarežģītāk, kā sākotnēji varētu šķist. Tāpēc, lai sniegtu plašāku ieskatu par Bank of America un to akciju pirkšanu, šajā rakstā apskatīsim:

Kāpēc iepirkt Bank of America akcijas ilgtermiņa investīcijām? - bankas vēsture

Bank of America (BAC) ir dibināta 1904. gadā un tās sākotnējais nosaukums bija Bank of Italy. Banka sākotnēji tika veidota, lai apkalpotu emigrējušo Itālijas vidusšķiru, kas ieceļoja ASV Kalifornijas štata ziemeļos 20. gadsimta sākumā.

1930. gadā ASV lielās depresijas laikā banka mainīja savu nosaukumu uz Bank of America.

Nākamās lielās pārmaiņas banka piedzīvoja pēc 2008. gada finanšu krīzes, kad tā iegādājās Merrill Lynch. Darījums par apvienošanu notika 2009. gadā kā rezultātā Bank of America kļuva par otro lielāko banku ASV pēc pārvaldīto aktīvu vērtības, aiz JP Morgan Chase.

Lai atvieglotu sekošanu līdzi grafika piemēriem turpmāk, variet atvērt demo tirdzniecības kontu. Tas būs noderīgs rīks gan iesācējiem, gan pieredzējušākajiem treideriem un privātajiem investoriem, kas vēlas pārbaudīt savas stratēģijas un tirdzniecības plāna veiktspēju reālos tirgus apstākļos, iepērkot Bank of America akcijas neriskējot ar saviem privātajiem līdzekļiem! Turklāt, demo konts ir pieejams bez maksas visiem Admirals klientiem! Noklikšķini uz zemāk redzamā banera, lai atvērtu demo tirdzniecības kontu pāris minūtēs!

Tirgo bezriska demo kontā

Praktizē tirdzniecību ar virtuālajiem līdzekļiem

 

Kāpēc iepirkt Bank of America akcijas - akciju cenas tehniskā analīze

Grafiks zemāk atspoguļo Bank of America akciju kotācijas vēsturi biržā no 2004. gada jūnija līdz 2019. gada jūlijam.

Avots: Admirals MetaTrader 5 Supreme Edition, Bank of America, W1 sveču cenas grafiks. Datu diapazons no 2017. gada 16. aprīļa līdz 2023. gada 22. novembrim. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

Akciju cenas tehniskā analīze rāda, ka sākot ar 2000. gada sākumu Bank of America akcijas ir piedzīvojušas vairākus ciklus savā vēsturiskajā izaugsmē. Lielāko kritumu Bank of America akcijas piedzīvoja līdz ar finanšu krīzi 2008. gadā, kad BAC akciju cena no tā augstākā punkta 55 USD par akciju 2006. gadā, turpmāko trīs gadu laikā nokrita līdz 2.5 USD (akciju vērtības zemāko līmeni sasniedzot 2019. gadā ).

Pēc zemākā līmeņa sasniegšanas 2009. gadā, turpmākos gadus Bank of America akciju vērtība turpināja pieaugt, līdz 2020. gada pirmajos mēnešos pasaules tirgus piemeklēja jauna krīze, kā rezultātā Bank of America akcijas vērtība nokrita līdz 2016. gada līmeni t.i. 18 USD par akciju. Šobrīd Bank of America akcijas cena ir sasniegusi atbalsta līmeni, no kura investoriem var pavērties labas ilgtermiņa investīcijas iespējas, iepērkot Bank of America akcijas.

Atcerēsimies, ka Vorens Bafets savulaik iepirka Bank of America akcijas uzreiz pēc finanšu un ekonomiskās krīzes 2008. gadā, kad Bank of America akcijas bija pieejamas par rekordzemu tirgus cenu.

Lai gan 2022. gada februārī cena sasniedza 50 USD, kopš tā laika tā ir virzījusies lāču kanālā, līdz sasniegusi svarīgu pretestības līmeni ap 30 USD par akciju.

Bank of America rezultāti 2023. gadā

2023. gada trešajā ceturksnī Bank of America svarīgākie rezultāti bija sekojoši:

  • Neto peļņa tika gūta 3,1 miljarda ASV dolāru apmērā, salīdzinot ar 7,1 miljardu ASV dolāru gadu iepriekš. Tas nozīmē kritumu par 56%.
  • EPS — sasniedza 0,7 USD, pretstatā prognozētajiem 0,6 USD.
  • Ieņēmumi asniedza 23,5 miljardus ASV dolāru, kas bija zemāki par prognozētajiem 23,91 miljardiem USD.

Dati uz 2024. gada 15. janvāri. Avots: Bank of America un Investing.

Vai ieguldīt Bank of America akcijās 2024. gadā?

Bank of America akcijas ļoti cieta no Covid-19 krīzes, īpaši laikā no 2020. gada februāra līdz martam, tomēr tas neapšaubāmi joprojām ir lielisks ilgtermiņa ieguldījums.

Faktiski akciju cenu kritums ir palēninājies līdz ievērojamam grafiskam līmenim, uzsverot pircēju atdevi no akcijām. Turklāt, pateicoties Federālo rezervju sistēmai, tai paaugstinot procentu likmes, ASV bankas sāk palielināt savas peļņas maržas.

Mēs varam arī atcerēties, ka banku sektors ir ciklisks un tam ir spēcīga beta, kas nozīmē, ka banku akcijas strauji krītas krīzes laikā, bet arī straujāk pieaug atveseļošanās periodā.

Būtisks atbalsts ir arī fakts, ka Vorenam Bafetam pieder daļa no Bank of America kapitāla. Kad Vorens Bafets kaut ko dara, investori mēdz uzmanīgi klausīties.

Visbeidzot, paturiet prātā, ka finanšu akcijas, piemēram, Bank of America, ir ļoti jutīgas pret riskiem un tiek uzskatītas par vienu no volatīlakajiem katīviem akciju tirgos. Ja jūs interesē Bank of America akcijas, vislabāk ir diversificēt savu ieguldījumu portfeli ar mazāk nepastāvīgiem vērtspapīriem.

Papildus akcijām ar Admirals jūs varat arī tirgoties ar valūtām, precēm vai obligācijām, izmantojot mūsu MetaTrader platformu. Ja esat iesācējs tirgotājs, vislabāk ir atvērt demo kontu pirms tirdzniecības ar īstu naudu.

Kāpēc iepirkt Bank of America akcijas - Vorena Bafeta argumenti akciju iegādei

Bank of America augstākā vadība noteikti bija pārsteigta uzzinot, ka pasaules veiksmīgākais investors Vorens Bafets ir iepircis Bank of America akcijas lielos apjomos. Turklāt ar sava uzņēmuma Berkshire Hathaway starpniecību, Vorens Bafets, akciju apjoma ziņā ir apsteidzis pasaulē vienus no lielākajiem aktīvu pārvaldības "milžiem" Blackrock un Vanguard.

Tie, kas seko līdzi Vorena Bafeta darbībām finanšu fomā noteikti zinās, ka kopš pēdējās finanšu krīzes 2008. gadā Vorens Bafets ir veicis apjomīgus ieguldījumus ASV finanšu sektorā, ieguldot JP Morgan, Goldman Sachs, New Mellon Bank, Wells Fargo, PNC Financial Services, US Bancorp, M&T Bank Corp un maksājumu pakalpojumu kompānijās Mastercard un Visa.

Dažiem šāds lēmums varētu likties dīvains, jo tieši Vorens Bafets savulaik asi kritizēja ASV bankas par "masu iznīcināšanas ieroča" radīšanu. Ar to viņš bija domājis paaugstināta riska hipotēkas produktus, ko bankas bija radījušas, lai gūtu peļņu un kas bija viens no katalizatoriem 2008. gada finanšu krīzei. Tolaik Vorens Bafets bankas uzskatīja par "toksiskām, jo to aktīvu portfeļos neproporcionāli daudz bija riskanto atvasināto instrumentu.

Kādēļ Vorens Bafets pārdomāja un pēc krīzes veica apjomīgas investīcijas ASV finanšu sektorā? Tas ir skaidrojams ar to, ka pēc krīzes tika būtiski izmainīts banku sektora regulējums un celtas prasības attiecībā uz rezervju glabāšanu un apjomiem. Tāpat, bankas ASV sāka atbrīvoties no "toksiskajiem" finanšu instrumentiem savos aktīvu portfeļos, kas veicināja investoru uzticību bankām ASV.

Vai zināji, ka Admirals klientiem piedāvā iespēju piekļūt 15 pasaulē lielākajām biržām. Turklāt atverot Invest.MT5 kontu Jums būs iespēja iegādāties reālas akcijas un ieguldīt biržā tirgotajos fondos (ETF) par to saņemot dividendes maksājumus. Lai atvērtu Invest.MT5 kontu, vienkārši noklikšķini uz zemāk redzamā banera!

Ieguldi pasaulē populārākajos instrumentos

Tūkstošiem akciju un ETF rokas stiepiena attālumā

 

Kāpēc iepirkt Bank of America akcijas un to iegādei izvēlēties Admirals?

Neatkarīgi vai vēlies pirkt, pārdot vai investēt Bank of America akcijās, Admirals UK Ltd vienmēr atradīs labāko risinājumu tieši Jums.

Ar Invest.MT5 kontu Jūs varēsiet iepirkt Bank of America akcijas un saņemt dividendes no to iegādes un turēšanas savā investīciju portfelī. Ar šī konta palīdzību Jums būs iespēja piekļūt simtiem reālo akciju, kā arī biržā tirgotajiem fondiem (ETF)

Atverot Trade.MT5 kontu jums būs iespēja atvērt īsās pārdošanas pozīcijas un veikt Bank of America un citu uzņēmumu akciju cenas starpības līgumu (CFD) tirdzniecību. CFD ļauj atvērt gan garās (pirkšanas), gan īsās (pārdošanas) pozīcijas kas nozīmē, ka Jūs varēsiet izmantot visas tirgus sniegtās priekšrocības pelnot pie augoša un krītoša tirgus. Tirgojot CFD Jums būs pieejams kredīplecs, kas nozīmē, ka tirdzniecību varēsiet sākt arī nelielu sākuma kapitālu.

Atcerieties, ka kredītpleca izmantošana sniedz gan priekšrocības, gan arī paaugstina risku investīciju zaudēt, īpaši gadījumā, ja nebūsiet izpratis šī atbalsta mehānism un paša CFD instrumenta darības principus.

Papildus ar Admirals Jūs varēsiet tirgot preces, izejvielas, gārgmetālus, akciju indeksus, obligācijas un citus finanšu instrumentus.

Neatkarīgi no tā, kuru kontu izvēlēsities, Jums būs iespēja veikt tirdzniecību pasaulē vispopulārākajās MetaTrader tirdzniecības programmās.

Ja esi iesācējs, tad noteikti pirms reālās tirdzniecības un konta atvēršanas Jums vajadzētu pārbaudīt savas zināšanas ar demo kontu (baneris/saite demo konta atvēršanai ir atraodams šī raksta sākumā). Ja esi pieredzējis finanšu instrumentu tirdzniecībā vai arī esi izpratis visus produktu un instrumentu darbības principus, tad noklikšķiniet uz zemāk redzamā banera, lai atvērtu reālo tirdzniecības kontu.

Atver reālo kontu

Veic reālo tirdzniecību un abonē treideru stratēģijas ar Copy Trading

 

Cita noderīga informācija tavai izaugsmei

Par Admirals

Admirals ir vairākkārtējs starptautisku apbalvojumu ieguvējs, globāli regulēts Forex un CFD brokeris, kas piedāvā tirdzniecību ar vairāk, kā 8000 finanšu instrumentiem izmantojot pasaulē populārākās tirdzniecības platformas MetaTrader 4 un MetaTrader 5. Sāc tirgot jau šodien!

Atruna: Sniegtie dati satur papildu informāciju attiecībā uz analīzi, prognozēm vai citiem datiem vai informāciju (turpmāk "analīzi"), kas publiskota Admirals mājaslapā. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, lūdzu, ņemiet vērā, ka:

  1. Analītika publicēta tikai informatīviem mērķiem un nav uzskatāma par personīgu piedāvājumu, ieteikumu vai aicinājumu pirkt vai pārdot kādu no finanšu instrumentiem.
  2. Jebkuru investīciju lēmumu klients veic pats. Admirals nav uzskatāms par atbildīgu jebkuru zaudējumu gadījumā, neskatoties uz to, vai lēmums ir vai nav balstīts uz analītiku.
  3. Jebkuru šādu analītiku sagatavo neatkarīgs analītiķis (turpmāk "Autors"), balstoties uz personīgo viedokli.
  4. Lai nodrošinātu klienta interešu aizstāvību, Admirals apstiprinājusi attiecīgas iekšējās procedūras, lai novērstu un pārvaldītu interešu konfliktus.
  5. Lai nodrošinātu analītikas avotu uzticamību, tiek izmantoti visi iespējamie saprātīgie līdzekļi, lai nodrošinātu, ka visi analītikas avoti ir uzticami un visa informācija ir pilnīga, Admirals negarantē šādas analītikas pareizību vai pilnību. Jebkuri minētie skaitļi, saistīti ar pagātnes rezultātiem, un nav attiecināmi uz nākotnes rezultātiem.
  6. Analītikas rezultāti nav uztverami kā garantija no Admirals puses, ka klientam būtu jāgūst peļņa no šīm stratēģijām vai ar tām saistītie zaudējumi būtu ierobežoti.
  7. Jebkurš vēsturisks sniegums, kas norādīts šajā publikācijā, nav uzskatāms kā garantija no Admirals puses jebkādam nākotnes cenu kustībām tirgū. Finanšu instrumenta vērtība var gan pieaugt, gan sarukt un šīs vērtības saglabāšana netiek garantēta.
  8. Analītikā iekļautās prognozes var tikt pakļautas papildus maksai, nodokļiem vai citām izmaksām, atkarībā no publikācijas. Admirals sniegto pakalpojumu izcenojumi ir publiski pieejami Admirals mājaslapā.

Finanšu instrumenti, kuru tirdzniecībā tiek izmantots kredītplecs (tajā skaitā cenu starpības līgumi) ir spekulatīvas dabas un var radīt gan peļņu, gan zaudējumus. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, aicinām konsultēties ar neatkarīgu finanšu padomnieku, lai pārliecinātos, ka izprotat saistītos riskus!

TOP RAKSTI
Kā iegādāties un ieguldīt Coca-Cola akcijās 2024. gadā?
Vai ir vērts apsvērt Coca Cola akciju iegādi un investīcijas uzņēmumā 2024. gadā? Līdz šim pasaulē vadošais bezalkoholisko dzērienu ražošanas uzņēmums ne tikai gūst ievērojamus ienākumus, bet arī vairākus gadu desmitus izmaksā gana pievilcīgas dividendes, tās katru gadu palielinot. Noskaidro...
Viss par ieguldījumiem Amazon akcijās
Amazon akciju cena pēdējo gadu laikā ir pieaugusi par vairāk nekā 1500%. Šajā rakstā mēs veiksim uzņēmuma un akciju cenas analīzi, lai noskaidrotu, kā ieguldīt Amazon akcijās pēc akciju dalīšanas 2024. gadā? ✺ 2023. gada pirmajā ceturksnī Amazon izdevās pārspēt gūto ienākumu prognozi;...
Kā ieguldīt banku sektora akcijās -> Soli pa solim
Centrālo banku straujā likmju paaugstināšana kopumā bija labas ziņas finanšu sektoram, tomēr tam ir bijuši negatīvi blakusefekti, piemēram, Silīcija ielejas bankas bankrots, kas daudziem atsauca atmiņā 2008. gada notikumus. Kādas perspektīvas sagaidāmas 2024. gadā? Kā atrast labākās banku se...
Skatīt visu