Viss par VIX indeksu un VIX indeksa tirdzniecību

Carolina Caro Mora
VIX indekss tiek uzskatīts par vienu no labākajiem instrumentiem investoru noskaņojuma mērīšanai, jo tas atspoguļo nestabilitātes līmeni tirgos.

✺ VIX indikators mēra S&P 500 indeksa paredzamo 30 dienu svārstīgumu.

✺  To parasti sauc arī par investoru noskaņojuma indeksu, baiļu indeksu, VIX indeksu, CBOE VIX vai S&P500 VIX.

Treideri un privātie investori kuri ilgāku laiku nodarbojas ar finanšu instrumentu tirdzniecību, iespējams, jau būs dzirdējuši par VIX jeb "Baiļu indeksu", "Stresa indeksu" vai vienkārši "VIX volatilitātes indeksu". Šī Admirals sagatavotā mācību materiāla ietvaros centīsimies atbildēt uz visiem svarīgākajiem jautājumiem par VIX volatilitātes indeksu.

Kas ir VIX jeb baiļu indekss?

VIX jeb baiļu indekss ir volatilitātes indekss, kurš mēra galvenā ASV akciju tirgus indeksa S&P 500 (Standard & Poor's 500) volatilitāti Čikāgas opciju biržā (CBOE jeb Chicago Board Options Exchange), ko reāllaikā aprēķina no S&P 500 indeksa opciju bid un ask kotācijām.

VIX indeksa vērtība jeb volatilitāte ir izteikta procentos un tā kotācija ir ierobežota diapazonā no 0 līdz 100.

Lūk vienkāršs piemērs:

Ja pieņemam, ka VIX vērtība ir 15 tas nozīmē, ka S&P 500 opciju mēneša un nedēļas volatilitāte varētu būt 15%. Citiem vārdiem sakot, treideri un investori varētu sagaidīt, ka ASV galvenā akciju indeksa S&P 500 vērtība varētu pieaugt par 15%. Jo augstāks ir VIX indeksa punktu skaits, jo lielāka ir tirgus volatilitāte. Turpmāk tekstā apskatīsim reālus piemērus, kuros tiks skaidrota VIX indeksa darbība tirgū dažādos laika nogriežņos, bet tagad gan par indeksa vēsturi īsumā.

Ieskats VIX indeksa vēsturē

Lai izprastu VIX indeksa izveides būtību un vēsturisko kontekstu, ir nepieciešams atskatīties vēsturē un pētījumos par volatilitāti finanšu tirgos.

Vieni no pirmajiem, kas uzsāka plašus pētījumus par tirgus volatilitāti bija Manaheims Breners (Menachem Brenner) un Dans Galais (Dan Galai), kuri 1986. gadā izveidoja pirmo volatilitātes mērinstrumentu un publicēja to autoru kopdarbā ar nosaukumu "News Financial Instruments for Hedging Changes in Volatility."

M. Breners un D. Galais plānoja izveidot volatilitātes indeksu, nosaukt par Sigma indeksu, kurš būtu kā atsauce sigma simbolam ar kuru tiek apzīmēta volatilitāte finanšu matemātikā.

Ieceri tomēr neizdevās realizēt un 1992. gadā Čikāgas opciju birža sāka pati savus pētījumus par volatilitāti finanšu tirgos un pētījuma pamata izveidoja volatilitātes indeksu.

Viņa mērķis bija radīt nevis vienkāršu volatilitātes mērinstrumentu, bet gan indeksu, kuru būtu iespējams tirgot biržā.

Tieši pateicoties Robertam E. Vālijam (Robert E. Whaley), kurš veica pētījumus Čikāgas opciju biržas uzdevumā, 1993. gadā tika izveidots VIX volatilitātes indekss.

Ja vēlies izmēģināt tirdzniecību demo kontā, neriskējot ar savu privāto kapitālu, tad droši noklikšķini uz zemāk redzamā banera, lai atvērtu bezmaksas demo kontu:

Bezriska demo konts

Reģistrējieties bezmaksas tiešsaistes demo kontam un pilnveido savu tirdzniecības stratēģiju

 

Kā tiek noteikta VIX indeksa vērtība?

Kā noskaidrojām jau sākumā, VIX indeksu bieži dēvē arī par investoru noskaņojuma indeksu, baiļu indeksu, CBEO VIX, S&P 500 VIX vai vienkārši VIX indeksu. VIX indekss mēra vērtības izmaiņas galvenajā ASV akciju tirgus indeksā S&P 500, kurš atspoguļo 500 ASV biržās tirgoto lielo uzņēmumu kopējo tirgus kapitalizāciju un tās izmaiņas.

VIX indekss ir pirmais CBEO ieviestais indekss, kurš šobrīd tiek uzskatīts par etalonu, lai noteiktu tirgus iespējamās nākotnes svārstības jeb volatilitāti. Ņemot vēra, ka indekss ir "uz nākotni vērsts", tā vērtība tiek veidota izmantojot netiešās S&P 500 indeksa opciju (SPX) svārstības, un tas atspoguļo tirgus "prognozes" par S&P 500 indeksa vērtības svārstībām, ņemot vēra prognozes turpmākajām 30 dienām.

VIX indeksa vērtības tiek aprēķinātas, izmantojot Cboe tirgotās standarta SPX opcijas (kuru derīguma termiņš beidzas katra mēneša trešajā piektdienā) un iknedēļas SPX opcijas (kuru derīguma termiņš beidzas visās pārējās piektdienās). VIX indeksā tiek izskatītas tikai tās SPX opcijas, kuru derīguma termiņš ir 23 un 37 dienas.

VIX indeksa vērtības aprēķināšanas formula ir matemātiski sarežģīta, tāpēc šoreiz neiedziļināsimies matemātiskos aprēķinos, bet pievērsīsimies svarīgākajam, proti, kā izprast indeksa vērtības procentus un, ko tie mums pasaka par notiekošo tirgū.

▶ Kad VIX ir vērtība ir tuvu 0, tas atspoguļo investoru uzticības sajūtu ASV ekonomikai.
▶ Kad VIX ir vērtība ir tuvu 100, tas atspoguļo šo pašu investoru pesimismu vai bailes.

Lai labāk izprastu VIX indeksu, apskatīsim trīs indeksa diapazonus un, ko tie varētu nozīmēt attiecībā uz galveno ASV akciju indeksu S&P 500:

➢ Ja VIX indekss ir robežās no 0 līdz 20, tad varam uzskatīt, ka investoru noskaņojums par S&P 500 akciju indeksu ir pozitīvs un visticamāk varēsim sagaidīt tā vērtības pieaugumu.

➢ Ja VIX indekss ir robežās no 20 līdz 30, tas norāda uz tirgus nepastāvību un augstu volatilitāti. Atsevišķos gadījumos var signalizēt par investoru bažām un uztraukumu, bet ne obligāti nozīmē, ka S&P 500 akciju indeksa vērtība varētu krist vai strauji mainīt savu virzienu.

➢ Ja Vix indekss ir robežās no 30 līdz 100, tas norāda uz ļoti augstu nepastāvību un volatilitāti tirgū. Atsevišķos gadījumos var signalizēt par iespējamu strauju S&P 500 akciju indeksa cenas kustības virziena maiņu.

Treideri un investori, kuri tirgo VIX indeksu vai izmanto to galvenā ASV akciju tirgus indeksa S&P 500 analīzei un tirdzniecībai, bieži vien VIX indeksa diapazonus interpretē atšķirīgi - ņemot vērā to subjektīvo skatījumu uz notiekošo tirgū. Piesardzīgākie investori, visbiežāk, izvēlas gradēt VIX indeksa diapazonus nogriežņos 0-15, 15-25 un 25-100. Dienas treideri un tiek, kuri meklē īstermiņa peļņas iespējas un ir gatavi uzņemties augstākus riskus, varētu izvēlēties diapazonus 0-25, 25-40 un 40-100.

Kur var iepazīties ar VIX indeksu? Ar to var iepazīties oficiālajā CBOE vietnē.

VIX indeksa vēsturiski augstākie volatilitātes rādītāji

Ja mēs apskatām Cboe VIX indeksa cenas kustības vēsturi, tad uzreiz ir redzama tā sasaiste ar lielākajiem tirgus notikumiem īpaši laikā, kad VIX indekss ir uzrādījis tās vērtības maksimumu lielākajos tirgus nenoteiktības brīžos.

40 punktu atzīme ir viens no VIX indeksa psiholoģiskajiem sliekšņiem, kas vēsturiski ir caursists tikai sešas reizes:

  • 1998. gads - VIX indekss sasniedza 60 punktus, sabrūkot Krievijas finanšu tirgum;
  • 2001. gada 11. septembris - VIX indekss sasniedza 58 punktus, pēc teroristu uzbrukuma Pasaules tirdzniecības centra "dvīņu torņiem" Ņujorkā;
  • 2002. gada jūlijs/novembris - ASV pārņem finanšu skandāli un kā viens no lielākajiem ir saistīts ar enerģētikas sektora milzi Enron. VIX indekss sasniedza 58 punktus;
  • 2008. gads - globālā finanšu un ekonomiskā krīze, novembrī VIX indekss sasniedz 79 punktus;
  • 2018. gads - 6. februārī VIX indekss sasniedz 50.30 punktus, pamatojoties uz bažām par jaunu finanšu krīzi;
  • 2020. gada sākums - COVID 19 krīze apstādina pasaules ekonomikas un VIX indekss sasniedz 70 punktus.

Apskatot šos 6 notikumus, mēs sākam labāk saprast, kāpēc to sauc par Baiļu indeksu.

Krievijas uzsāktā kara Ukrainā dēļ, sākumā VIX indeksa pieauga līdz aptuveni 35 punktiem, kas ir augstākais rādītājs kopš 2021. gada janvāra, datuma, kad Covid-19 dēļ Eiropā atkal tika ieviesti ierobežojumi.

Avots: Admirals MetaTrader 5. Volatility Index Futures, W1 sveču grafiks. Datu diapazons no 2019. gada 1. septembra līdz 2023. gada 19. oktobrim. Sagatavots 2023. gada 19. oktobrī. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

Kā tirgot VIX indeksu

Tālāk mēs apskatīsim atsevišķus faktorus, kas ir svarīgi, pieņemot lēmumu, vai tirdzniecībai izvēlēties VIX indeksu:

  • VIX CFD līguma termiņš
  • Nepastāvības indeksa tirdzniecības stundas

VIX svārstīguma indekss (Volatility Index) ir iecienīts to treideru vidū, kuri tirgo ASV indeksus, akcijas un ETF (biržā tirgotos fondus). Pozīcijas atvēršana VIX S&P500 ir tikpat vienkārša, kā darījuma atvēršana ar jebkuru citu indeksu.

VIX līguma termiņš

Admirals ļauj tirgot VIX nākotnes līgumus, ja jums ir atvērts Trade.MT5 konts. Volatilitātes indeksa nākotnes līguma termiņš ir 1 mēnesis. Tāpēc tirdzniecības pozīcijas tiek automātiski slēgtas līguma beigās.

Galvenā šo pozīciju priekšrocība ir mijmaiņas komisiju jeb svopu neesamība! Tirdzniecības komisijas maksas par darījumu turēšanu uz nakti netiks piemērotas, tiks piemērots tikai spreds.

VIX indeksa tirdzniecības laiki

Ņemot vērā, ka VIX ir Amerikas indekss un ASV galvenā akciju tirgus indeksa S&P 500 volatilitātes rādītājs, VIX indekss tiek tirgot sekojošos laikos:

  • darba dienās no pirmdienas līdz piektdienai.
  • no 00:00 līdz 22:15;

Tomēr VIX indekss tiek tirgots arī ārpus Amerikas tirdzniecības sesijas laikiem - indeksu var tirgot 22 līdz 24 stundas diennaktī, kas paver labas iespējas arī tiem, kuri izvēlējušies tirgot pa nakti, piemēram, Āzijas akciju vai valūtu (Forex) tirgos.

Ņemot vērā, ka VIX ir galvenā ASV akciju tirgus indeksa S&P 500 stresa indekss, esošajos apstākļos, kad notiek tirdzniecības sarunas starp ASV un Ķīnu, kā arī bieži politiski lēmumi tiek pieņemti naktīs vai ļoti agri no rīta, VIX indekss var būt piemērots, lai tirgotu uz svarīgākajiem notikumiem gan Āzijas, gan Eiropas tirdzniecības sesijās.

Tādā veidā tas ļauj nakts treideriem, kā arī "agrajiem putniem" ātri pozicionēties, neciešot no vērtības gapiem jeb pārrāvumiem.

Tomēr no tiem ne vienmēr var izvairīties. Koronavīrusa situācija ietekmēja visus tirgus, un šīs vispārējās bailes atspoguļojās indeksā: 2020. gada 9. martā tas atvērās ar augšupvērstu gapu:

Avots: MetaTrader 5 – VIX indekss, D1 sveču grafiks. Datu diapazons no 2020. gada 2. janvāra līdz 2023. gada 19. oktobrim. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

Kā analizēt VIX indeksu

Ja vēlies uzzināt, kā analizēt VIX indeksu, mēs jums to parādīsim, tomēr šim nolūkam mēs iesakām lejupielādēt MetaTrader tirdzniecības programmu. Tā tu varēsi soli pa solim sekot līdzi skaidrojumiem un redzēt VIX cenas reāllaikā. Tas viss ir par brīvu!

Pasaulē vadošā vairāku aktīvu platforma


 

Šajā sadaļā apskatīsim trīs svarīgus jautājumus attiecībā uz VIX indeksa analīzi un tie ir:

Tāpat kā jebkuru citu instrumentu, arī VIX indeksu ir iespējams analizēt izmantojot cenas grafika tehnisko analīzi. Tomēr, ņemot vērā VIX indeksa specifiku, tā vērtību izmaiņas ir ļoti saistītas ar fundamentālajiem tirgus apstākļiem un paziņojumiem.

Kā tirgot VIX indeksu un noteikt tendenci jeb trendu?

Šajā sadaļā apskatīsim divus svarīgus jautājumus attiecībā uz VIX indeksa analīzi un tie ir:

  • kā izvēlēties laika diapazonu tirgojot VIX indeksu;
  • kā noteikt VIX indeksa tendenci.

Pirms sākt tirgot VIX indeksu, ir svarīgi izvēlēties piemērotu grafika laika diapazonu, piemēram, H1, H4, D1 vai W1. Izvēloties lielāku grafika diapazonu Jums būs vieglāk noteikt kustības tendenci indeksam. Tomēr veicot tirdzniecību ir svarīgi izvēlēties tādu laika diapazonu, kas atbilstu Jūsu tirdzniecības pieejai un stratēģijai.

Piemēram, ja esiet izvēlējies tirgot VIX indeksu izmantojot grafika diapazonu H1, tad, lai noteiktu kustības tendenci būtu svarīgi veikt analīzi par cenas kustību un tendenci H4, D1, W1 un pat MN1 grafikos. Ja esiet izvēlējies tirgot diapazonā H4, tad vajadzētu pievērt uzmanību cenas kustības tendencei D1 un W1 grafika diapazonos.

Lai vieglāk būtu veikt analīzi par VIX indeksa kustību, viens no visplašāk izmantotajiem indikatoriem treideru un investoru vidū ir vienkāršais slīdošais vidējais (SMA) jeb simple moving average indikators. Slīdošais vidējais atspoguļo vidējo vērtību, kas aprēķināta kādā konkrētā laika periodā. Šī vērtība periodiski tiek pārrēķināta, vecākos datus aizstājot ar jaunākajiem.

  • izmantojot SMA indikatoru, parasti, vērtības pieaugums tirgū tiek fiksēts, ja izvēlētā instrumenta cena grafikā atrodas virs SMA līnijas un uzrāda pieaugumu;
  • vērtības samazinājums, parasti, tiek fiksēts, ja izvēlētā instrumenta cena grafikā atrodas zem SMA līnijas un uzrāda turpmāku vērtības samazinājumu.

✍ Lai labāk izprastu SMA indikatora darbības principus, zemāk atradīsiet VIX indeksa grafika piemēru, kurā ar zaļu krāsu ir atspoguļots laika nogrieznis un VIX indeksa vērtības pieaugums un ar sarkanu laika nogrieznis, kurā VIX indeksa vērtība samazinās.

Avots: MetaTrader 5 Supreme Edition – Volatilitātes indeksa nākotnes līgumi. H4 sveču grafiks. Datu diapazons no 2023. gada 7. jūlija līdz 2023. gada 19. oktobrim. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

Kad esat identificējis ilgtermiņa tendenci, ir pienācis laiks aplūkot kas notiek īstermiņā.

Faktiski, ja ilgtermiņa tendence sniedz mums priekšstatu par to, kas ar VIX indeksu notiek pēdējās dienās vai nedēļās, ir svarīgi zināt, kas notiek šobrīd - īstermiņā. Pat lejupslīdes laikā ir kāpuma korekcijas fāzes! Un otrādi.

Jums ir divas iespējas:

  • Jūs varat izpētīt baiļu indeksa īstermiņa tendenci tajos pašos laika periodos, kā ilgtermiņa tendences gadījumā (mūsu piemērā H4)
  • Tad jūs varētu pāriet uz īsākiem laika rāmjiem, izpētot īstermiņa tendenci (piemēram, izvēloties M30 sveču grafiku).

Varat, piemēram, atkal izmantot mainīgos vidējos rādītājus, bet šoreiz ar zemākiem periodiem — 50 (oranža līnija) un 20 (zilā līnija).

Avots: MetaTrader 5 — VIX indekss, M30 sveču grafiks. Datu diapazons no 2023. gada 22. septembra līdz 2023. gada 19. oktobrim. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

Jūs variet izmantot, piemēram, 20 un 50 periodu SMA indikatorus. Apskatīsim, kā tas strādā!

➣ Ja pie cenas samazinājuma tirgū, 20 periodu SMA līnija atradīsies zem 50 periodu SMA līnijas, tad varam pieņemt, ka cena īstermiņā varētu turpināt samazināties. Savukārt, ja SMA 20 periodu līnija atradīsies virs 50 periodu SMA līnijas, tad var pieņemt, ka cena īstermiņā varētu pieaugt.

➣ No otras puses, ja pie cenas pieauguma SMA 20 periodu līnija atradīsies zem 50 periodu SMA līnijas, tas varētu tikt uzskatīts par signālu cenas īstermiņa samazinājumam vai pat trenda jeb cenas tendences maiņai.

Ekskluzīvais MetaTrader Supreme Edition

Lejupielādē šo spraudni, kas būs teicams papildinājums tavai iecienītākajai tirdzniecības platformai!

 

Kā tirgot VIX indeksu, izmantojot cenas darbības analīzi

VIX indekss ir arī pateicīgs cenas darbības analīzei, kas ļauj labāk izprast un prognozēt indeksa cenas kustību un iespējamās izmaiņas.

Vienkāršākais veids, lai sāktu cenas darbības analīzi, ir izpētīt grafiku un noteikt maksimālās un minimālās indeksa vērtības, identificējot cenas atbalsta un pretestības līmeņus, pie kuriem cena varētu caursist vai atsisties kustībai pretējā virzienā.

Lai labāk izprastu cenas modeļus un to analīzi, iesakām iepazīties ar Admirals sagatavotajiem mācību materiāliem. Vairāk par japāņu sveču grafikiem un cenas darbības analīzi uzzināsi, ja noklikšķināsi uz saites šeit.

Kā tirgot VIX indeksu ar fundamentālo analīzi

Vēlreiz atgādinām - ir ļoti svarīgi ir atcerēties, ka VIX indekss darbojas pēc atšķirīgiem principiem kā, piemēram, akciju indeksi S&P 500, DAX 30, Dow Jones 30, FTSE 100 vai NIKKEI 225. VIX ir volatilitātes indekss, ko bieži mēdz dēvēt arī par stresa vai baiļu indeksu. Un tieši tāpēc, ka indekss neatspoguļo uzņēmumu kopējo akciju vērtību vai tirgus kapitalizāciju, bet gan darbojas kā tirgus volatilitātes mērītājs - VIX indekss ir ar augstu jutību pret ģeopolitiskām, makroekonomiskām, fiskālām un cita veida izmaiņām un paziņojumiem.

Atsaucoties uz iepriekš minēto, lai tirgotu VIX indeksu ir svarīgi pievērt uzmanību politiskajiem paziņojumiem un ekonomiskajām un ģeopolitiskajām izmaiņām. Lai sakotu līdzi svarīgākajiem ekonomiskajiem notikumiem ir būtiski, ka ziniet kā darbojas uzņēmumu finanšu pārskata un ekonomisko ziņu kalendārs!

Kā svarīgākos notikumus kas varētu ietekmēt VIX indeksu un tā tirdzniecību, var minēt:

  • publikācijas par ASV iekšzemes kopprodukta (IKP) jaunākajiem datiem;
  • ASV inflācijas dati, piemēram, patēriņa cenu indekss;
  • ASV Federālo rezervju paziņojumi par procentu likmēm;
  • ASV nodarbinātības dati (NFP);
  • u.c.

No otras puses, lai veiksmīgi spētu tirgot VIX indeksu nepietiks tikai ar ekonomisko ziņu kalendāru, šeit lielu lomu spēlē arī ģeopolitika. Piemēram, ASV un Ķīnas konflikts par preču un pakalpojumu tirdzniecību un piekļuvi tirgum, COVID-19 krīze u.c.

Lai labāk izprastu, kā tirgot VIX indeksu un kādi ir tā darbības principi - lūk uzskatāms piemērs grafikā zemāk.

VIX indeksa pieaugums pirmdien, 2019. gada 18. novembrī, ir tieša atbilde Pekinas izteiktajam brīdinājumam ASV tirdzniecības sarunu vedējiem, ka tā neparakstīs tirdzniecības līgumu, ja ASV neatteiksies no plāniem celt ievedmuitas tarifus no Ķīnas ievestajām precēm. Tarifus bija plānots piemērot 2019. gada 15. decembrī.

Bailes par tirdzniecības sarunu izgāšanos starp Ķīnu un ASV nekavējoties atsaucās uz VIX indeksa vērtības pieaugumu par 5%, vērtībai pieaugot no 14.66 punktiem līdz 15.47 punktiem - un tas viss mazāk kā 48 stundās pēc Pekinas publiskā paziņojuma.

Atvasinātie VIX volatilitātes indeksi

Pēc tam, kad 1993. gadā Čikāgas opciju biržai bija izdevies izveidot savu volatilitātes indeksu, vairākas akciju biržas ASV un citur pasaulē sekoja CBOE piemēram un sāka pētījumus par savu volatilitātes indeksu izveidi.

Kā dažus no zināmākajiem var minēt:

  • VNX - Nasdaq 100 volatilitātes indekss;
  • VXD - Dow Jones 30 volatilitātes indekss;
  • VCAC - CAC 40 volatilitātes indekss;
  • VDAX-NEW - DAX 30 volatilitātes indekss;
  • VSTOXX - Eurostoxx 50 volatilitātes indekss.

Lai sāktu tirgot VIX indeksu vai jebkuru citu no kopumā vairāk nekā 8000 finanšu instrumentiem, kurus piedāvā Admirals, vienkārši noklikšķini uz zemāk redzamā banera, lai atvērtu reālo tirdzniecības kontu.

Atver reālo kontu

Veic reālo tirdzniecību un abonē treideru stratēģijas ar Copy Trading

 

Cita noderīga informācija

Par Admirals

Admirals ir vairākkārtējs starptautisku apbalvu ieguvējs, globāli regulēts Forex un CFD brokeris, kas piedāvā tirdzniecību ar vairāk, kā 8000 finanšu instrumentiem izmantojot pasaulē populārākās tirdzniecības programmas MetaTrader 4 un MetaTrader 5. Sāc tirgot jau šodien!

Atruna: Sniegtie dati satur papildu informāciju attiecībā uz analīzi, prognozēm vai citiem datiem vai informāciju (turpmāk "analīzi"), kas publiskota Admirals mājaslapā. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, lūdzu, ņemiet vērā, ka:

  1. Analītika publicēta tikai informatīviem mērķiem un nav uzskatāma par personīgu piedāvājumu, ieteikumu vai aicinājumu pirkt vai pārdot kādu no finanšu instrumentiem.
  2. Jebkuru investīciju lēmumu klients veic pats. Admirals nav uzskatāms par atbildīgu jebkuru zaudējumu gadījumā, neskatoties uz to, vai lēmums ir vai nav balstīts uz analītiku.
  3. Jebkuru šādu analītiku sagatavo neatkarīgs analītiķis (turpmāk "Autors"), balstoties uz personīgo viedokli.
  4. Lai nodrošinātu klienta interešu aizstāvību, Admirals apstiprinājusi attiecīgas iekšējās procedūras, lai novērstu un pārvaldītu interešu konfliktus.
  5. Lai nodrošinātu analītikas avotu uzticamību, tiek izmantoti visi iespējamie saprātīgie līdzekļi, lai nodrošinātu, ka visi analītikas avoti ir uzticami un visa informācija ir pilnīga, Admirals negarantē šādas analītikas pareizību vai pilnību. Jebkuri minētie skaitļi, saistīti ar pagātnes rezultātiem, un nav attiecināmi uz nākotnes rezultātiem.
  6. Analītikas rezultāti nav uztverami kā garantija no Admirals puses, ka klientam būtu jāgūst peļņa no šīm stratēģijām vai ar tām saistītie zaudējumi būtu ierobežoti.
  7. Jebkurš vēsturisks sniegums, kas norādīts šajā publikācijā, nav uzskatāms kā garantija no Admirals puses jebkādam nākotnes cenu kustībām tirgū. Finanšu instrumenta vērtība var gan pieaugt, gan sarukt un šīs vērtības saglabāšana netiek garantēta.
  8. Analītikā iekļautās prognozes var tikt pakļautas papildus maksai, nodokļiem vai citām izmaksām, atkarībā no publikācijas. Admirals sniegto pakalpojumu izcenojumi ir publiski pieejami Admirals mājaslapā.

Finanšu instrumenti, kuru tirdzniecībā tiek izmantots kredītplecs (tajā skaitā cenu starpības līgumi) ir spekulatīvas dabas un var radīt gan peļņu, gan zaudējumus. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, aicinām konsultēties ar neatkarīgu finanšu padomnieku, lai pārliecinātos, ka izprotat saistītos riskus!

TOP RAKSTI
Kā iegādāties un ieguldīt Coca-Cola akcijās 2024. gadā?
Vai ir vērts apsvērt Coca Cola akciju iegādi un investīcijas uzņēmumā 2024. gadā? Līdz šim pasaulē vadošais bezalkoholisko dzērienu ražošanas uzņēmums ne tikai gūst ievērojamus ienākumus, bet arī vairākus gadu desmitus izmaksā gana pievilcīgas dividendes, tās katru gadu palielinot. Noskaidro...
Viss par ieguldījumiem Amazon akcijās
Amazon akciju cena pēdējo gadu laikā ir pieaugusi par vairāk nekā 1500%. Šajā rakstā mēs veiksim uzņēmuma un akciju cenas analīzi, lai noskaidrotu, kā ieguldīt Amazon akcijās pēc akciju dalīšanas 2024. gadā? ✺ 2023. gada pirmajā ceturksnī Amazon izdevās pārspēt gūto ienākumu prognozi;...
Kā ieguldīt banku sektora akcijās -> Soli pa solim
Centrālo banku straujā likmju paaugstināšana kopumā bija labas ziņas finanšu sektoram, tomēr tam ir bijuši negatīvi blakusefekti, piemēram, Silīcija ielejas bankas bankrots, kas daudziem atsauca atmiņā 2008. gada notikumus. Kādas perspektīvas sagaidāmas 2024. gadā? Kā atrast labākās banku se...
Skatīt visu