Viss par ieguldījumiem Total akcijās un akciju tirdzniecību 2023. gadā

Admirals

Šajā rakstā mēģināsim atbildēt uz jautājumu, kā veikt Total akciju tirdzniecību COVID-19 krīzes laikā un pēc tās. Investoru vidū naftas kompānijas Total akcijas ir ļoti labi zināmas. Tās parasti tiek augsti vērtētas dēļ dāsnajām dividendēm, ko kompānija maksā par veiktajiem ieguldījumiem. Tāpat kompānijas Total akcijās ir iespējams ieguldīt caur biržā tirgotajiem fondiem un investori ļoti bieži tās iekļauj savos ieguldījumu portfeļos.

Lai sniegtu detalizētāku informāciju par uzņēmuma finanšu stāvokli, notiekošo sektorā, kā arī situāciju akciju tirgū, šajā rakstā apskatīsim šādas tēmas:

Gadījumā, ja meklē risinājumu, kā ātrā un efektīva veidā apgūt akciju vai jebkura cita finanšu instrumenta tirdzniecību, tad vari pievienoties Admirals vairāku līmeņu apmācību programmai. Mūsu tiešsaistes vebināros varēsi pilnveidot savas tirdzniecības stratēģijas, izprast tirdzniecības plāna izstrādes principus, apgūt automatizēto tirdzniecību un robotu programmēšanu, kā arī daudzas citas noderīgas prasmes veiksmīgai finanšu instrumentu tirdzniecībai. Ja Tev ir radušies jautājumi un vēlies tos uzdot mums, droši reģistrējies tuvākajam vebināram, vienkārši noklikšķinot uz zemāk redzamā banera.

Bezmaksas tirdzniecības vebināri

Piesakies mūsu tirdzniecības ekspertu tiešsaistes vebināriem

 

Total akciju cenas tehniskā analīze un ieguldījumi akcijās

Avots: Admirals MetaTrader 5 Supreme Edition, Total #FP, MN1 sveču cenas grafiks, datu diapazons no 1990. gada janvāra līdz 2020. gada maijam. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

Augstāk redzamajā naftas kompānijas Total akciju cenas grafikā ir redzams, ka uzņēmuma akcijas vērtība pēc 2000. gada vidēji ir turējusies robežās no 30 EUR par vienu akciju līdz 60 EUR. Patiesībā, pēc 1999. gada Total vienas akcijas cena stabili ir atradusies virs 30 EUR atzīmes. Tātad līdz šim, Total akciju tirdzniecība ir notikusi diapazonā no 30 EUR līdz 60 EUR par vienu akciju!

Lai izprastu, kā laika gaitā ir mainījusies Total akciju vērtība un saprastu cēloņus šīm izmaiņām, nevar nepieminēt 2003. gada, 2001. gada un 2020. gada notikumus, bet par tiem nedaudz vēlāk šajā rakstā.

Tas, ko redzam šobrīd ir, ka Total akciju vērtība ir noslīdējusi līdz atbalsta līmenim pie 30 EUR par vienu akciju atzīmes. Vai valdību uzliktie ierobežojumi COVID-19 pandēmijas ierobežošanai pasaulē un krīze naftas tirgū liks Total akciju vērtībai noslīdēt vēl zemāk, uz šo jautājumu mēģināsim atbildēt turpmākajā rakstā.

Avots: Admirals MetaTrader 5 Supreme Edition, Total #FP, D1 sveču cenas grafiks, datu diapazons no 1919. gada 9. augusta līdz 2020. gada 11. maijam. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

Augstāk redzamajā grafikā ir redzama tirgus reakcija uz COVID-19 krīzi. Total akciju vērtība 2020. gada februārī un martā piedzīvoja iespaidīgu kritumu pēc tam, kad pasaules valstu valdību uzliktie ierobežojumi COVID-19 pandēmijas ierobežošanai praktiski paralizēja galvenos pasaules tirgus Āzijā, Eiropā un Amerikā, ieteikmējot arī Total akciju tirdzniecību.

Ņemot vērā OPEC nespēju vienoties par naftas ieguves un piegāžu samazināšanu, kā arī pieprasījuma pēc naftas produktiem strauju kritumu pasaules tirgos, 2020. gada pirmajā ceturksnī naftas cena sabruka un sāka atkopties tikai aprīļa beigās. Tā rezultātā enerģētikas sektora uzņēmumu akciju vērtība strauji nokritās, ko pastiprināja vispārēja krīze pasaules akciju tirgos dēļ COVID-19.

Laika periodā no 2020. gada sākuma līdz martam, naftas kompānijas Total akciju vērtība zaudēja 56%, caursitot atbalsta līmeni pie 30 EUR par vienu akciju un nokrītot līdz 21.20 EUR.

Kopumā, atkopjoties pasaules akciju tirgiem pēc pirmā šoka, ko izraisīja COVID-19 un valīdbu uzliktie ierobežojumi, arī Total akciju vērtība atguvās salīdzinoši ātri un jau marta beigās vienas Total akcijas cena jau atradās virs atbalsta līmeņa, 30 EUR par akciju.

Šobrīd Total akciju cenas kustība notiek diapazonā no 30 EUR par akciju (atbalsta līmenis) līdz 37.80 EUR par akciju, kas ir cenas pretestības līmenis. Tas nozīmē, ka vismaz pagaidām Total akciju tirdzniecība notiek šajā cenas diapazonā.

Avots: Admirals MetaTrader 5 Supreme Edition, Total #FP, W1 sveču cenas grafiks. Datu diapazons no 1916. gada 2. oktobra līdz 2020. gada 23. novembrim. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

Ar ko sākt?

Lai sāktu akciju tirdzniecību un sekotu līdzi Netflix akciju un citu finanšu instrumentu cenas izmaiņām reāllaikā, vari bez maksas atvērt Admirals demo (mācību) kontu. Kā var noprast, Forex Demo (mācību) tirdzniecības konts sniedz iespēju piekļūt finanšu tirgiem un simulēt reālo tirdzniecību ar virtuālajiem līdzekļiem.

Citiem vārdiem sakot, demo kontā ir iespējams atvērt tirdzniecības darījumus ar sevis izvēlētajiem finanšu instrumentiem, nepakļaujot riskam savus privātos līdzekļus. Šī vide nodrošina to, ka Jums ir iespēja sākt finanšu instrumentu tiešsaistes tirdzniecību reālos tirgus apstākļos un pārbaudīt sava tirdzniecības plāna un stratēģiju veiktspēju, pirms tirdzniecības ar privātajiem līdzekļiem.

Demo konts ir pirmā izvēle, kur pārbaudīt savu savas tirdzniecības stratēģijas!

Tirgojot ar virtuālajiem līdzekļiem demo kontā varēsi veikt vērtspapīru, piemēram, uzņēmumu akciju un valsts vai korporatīvo obligāciju, digitālo valūtu, izejvielu (piemēram, naftas un zelta), kā arī ETF un akciju tirgus indeksu tirdzniecību.

Tirdzniecība ar virtuālajiem līdzekļiem reālos tirgus apstākļos un plašais finanšu instrumentu klāsts ir viena no tām priekšrocībām, kāpēc Admirals demo kontus izmanto ne tikai iesācēji, bet arī paši pieredzējušākie treideri un privātie ieguldītāji.

Ja vēlies pārliecināties kā strādā demo konts, vienkārši noklikšķini uz zemāk redzamā banera un sāc tiešsaistes tirdzniecību pāris minūtēs!

Tirgo bezriska demo kontā

Praktizē tirdzniecību ar virtuālajiem līdzekļiem

 

Gadījumā, ja ir nepieciešama palīdzība demo konta atvēršanai? Noskaties zemāk atrodamo video instrukciju vai apmeklē mūsu YouTube kanālu, kur atradīsi ar citu noderīgu informāciju!

Total akciju cenas fundamentālā analīze un ieguldījumi akcijās

Finanšu datu analīze par 2020. gada pirmo ceturksni un Total akciju tirdzniecība

Publicējot finanšu pārskata datus par 2020. gada pirmo ceturksni, naftas kompānijas Total peļņa uz vienu akciju sasniedza 0.60 EUR, kas bija labāks rezultāts par prognozēto, kā rezultātā līdz ar datu publicēšanu, Total akciju vērtība strauji pieauga.

Pēc 2020. gada pirmā ceturkšņa finanšu pārskata datiem, uzņēmuma Total neto peļņa bija samazinājusies par 35.3% salīdzinājumā ar konkrēto laika periodu iepriekšējā gadā, kad peļņa uz vienu akciju sasniedza 0.90 EUR. Uzņēmums savā paziņojumā skaidroja, ka peļņas samazinājums galvenokārt ir saistīts ar ievērojamu naftas cenas kritumu pasaules tirgos.

Total kopējie ieņēmumi par 2020. gada pirmo ceturksni sasniedza 43.87 miljardus USD, salīdzinājumā ar 51.2 miljardiem 2019. gada pirmajā ceturksnī. Kopējais ieņēmumu kritums bija 14.3%.

Naftas kompānijas Total, 2020. gada pirmā ceturkšņa vidējais saražotās jēlnaftas apjoms sasniedza 3 086 000 barelus, kas ir par 5% vairāk kā gadu iepriekš.

Attiecībā uz dabasgāzes ieguves apjomiem, uzņēmums Total 2020. gada pirmajā ceturksnī vidēji saražoja 2 304 316 kubikmetrus dabasgāzes dienā, kas ir par 5% vairāk kā 2019. gada pirmajā ceturksnī. Ieguves pieaugums Āzijā un Klusajā okeānā, Eiropas un Centrālāzijas reģionā kompensēja kritumu Amerikas un Āfrikas reģionos.

Naftas kompānijas Total ieņēmumi no darbības 2020. gada pirmajā ceturksnī sasniedza 2300 miljonus USD, kas ir par 33% mazāk kā 2019. gada pirmajā ceturksnī. Peļņas apjoma samazinājumu no rafinēšanas, ķīmijas, izpētes un ražošanas biznesa virzieniem, Total vismaz nedaudz kompensēja ar peļņas pieaugumu dabasgāzes, atjaunojamās enerģijas un integrētajiem enerģijas sektoros.

Izdevumi par 2020. gada pirmo ceturksni pieauga par 1.4%, no 561 miljoniem USD 2019. gada pirmajā ceturksnī līdz 569 miljoniem USD 2020. gadā.

Tāpat uzņēmums 2020. gada pirmajā ceturksnī bija iegādājies akctīvus par vērtību 1.6 miljardi USD un pārdevis aktīvus 542 miljonu vērtībā

COVID-19 un nākotnes perspektīva

Kā jau minējām iepriekš, naftas kompānijas Total akciju cena kopš gada sākuma bija noslīdējusi par vairāk kā 50% - un tas viss mazāk kā trīs mēnešu laikā. Marta vidū atkopjoties pasaules akciju tirgiem un aprīļa beigās stabilizējoties naftas cenām, šobrīd situācija tirgū ir daudzmaz normalizējusies.

Total akciju vērtība ir nostabilizējusies virs līmeņa 30 EUR par akciju, kas ļauj investoriem atkal apsvērt iespēju iegādāties Total akcijas saviem investīciju portfeļiem. Akciju vērtība šobrīd ir pietiekami pievilcīga priekš ilgtermiņa investīcijām. Tajā pašā laikā, nevar izslēgt arī cenas kritumu īstermiņā.

Jautājumu, vai iegādāties naftas kompānijas Total akcijas lielā mērā noteiks situācijas attīstība ar COVID-19 un valdību lēmumi par ierobežojumu mazināšanu 2020. gada otrajā pusē. Ja Eiropa un ASV vasaras sākumā sāks atcelt ierobežojumus, līdzīgi kā Ķīna to izdarīja aprīlī un maijā, tad ļoti iespējams, ka Total akciju vērtība gada otrajā pusē varētu sākt atkal pieaugt.

Viens no lielākajiem riskiem, kas šobrīd pastāv attiecībā uz Total akciju tirdzniecību un iegādi, ir saistīts ar epidemiologu izteiktajām bažām par iespējamu COVID-19 "otro vilni" 2020. gada rudenī. Lai pasaules akciju un naftas tirgi varētu atkopties pēc COVID-19 izraisītās krīzes ir svarīgi, ka vīrusa izplatība tiek ierobežota.

Gadījumā, ja valstīm nāksies atkal uzlikt ierobežojumus, lai mazinātu vīrusa izplatību, tad sagaidāms, ka lejupslīde pasaules akciju un naftas tirgos turpināsies.

Šobrīd situācijai noramlizējoties, nākotnes perspektīva Total akciju tirdzniecībai un vērtības pieaugumam izskatās gana cerīga. Uzņēmumam ir izdevies noturēt akciju vērtību virs 30 EUR par akciju, turklāt Total ir viens no retajiem uzņēmumiem kas krīzes laikā nav samazinājis dividendes. Pat daži no lielākajiem ASV naftas uzņēmumiem ir paziņojuši, ka pārskatīs dividenžu izmaksu 2020. Gadā.

Noslēdzot šo sadaļu var secināt, ka neraugoties uz iespējamiem riskiem gada otrajā pusē, naftas kompānijas Total akciju tirdzniecību un iegādi tiešsaistē ir vērts apsvērt. Šobrīd akciju cena tirgū ir nokritusi par gandrīz 50%, kas nozīmē, ka paveras lieliskas ilgtermiņa investīciju iespējas. Turklāt Total ir viens no uzņēmumiem, kas nav samazinājis dividendes. No otras puses, nevajadzētu ignorēt riskus kas saistīti ar akciju vērtības turpmāku kritumu gadījumā, ja gada otrajā pusē vīrusa pandēmija atsāktos.

Tagad tuvāk apskatīsim naftas kompānijas Total finanšu datus par un veiksim akciju cenas fundamentālo analīzi. Sīkāk informāciju par uzņēmumu finanšu kalendāra izmantošanu atradīsiet rakstā "Ekonomisko ziņu kalendārs un tā izmantošana tirdzniecībā"

Ja vēlies apskatīt Total akciju cenas grafikus un sākt akciju tirdzniecību demo (mācību) vai reālajā kontā, vienkārši noklikšķini uz zemāk redzamā banera, lai lejupielādētu jaunāko MetaTrader tirdzniecības programmu - MetaTrader 5.

Pasaulē vadošā vairāku aktīvu platforma


 

Total finanšu pārskats

Viens no galvenajiem rādītājiem, ko investori ņem vērā, iegādājoties naftas kompānijas akcijas tiešsaistē ir saistīts ar investīciju atdevi. Total gadījumā, iegādājoties akcijas ar augstu ienesīgumu (High-Yield), dividendēm un to izmaksai ilgākā laika periodā kā arī uzņēmuma naudas plūsmai, vajadzētu pievērst īpašu vērību.

Turpmāk rakstā izanalizēsim Total finanšu pārskata datus, lai saprastu uzņēmuma stiprās un vājās puses.

Avots: Total SA darbības pārskats par 2018. gadu. Sagatavojis Admirals.

Kā redzams grafikā ausgtāk, pēdējo trīsdesmit gadu laikā naftas kompānija Total saviem investoriem ir maksājusi stabilas dividendes ar pieaugošu izmaksas tendenci. Turklāt, atšķirībā no drošo, bez riska vērtspapīru (valstu obligāciju) kupona maksājumiem, Total piedāvātās dividendes ir bijušas par kārtu ienesīgākas.

Vēsturiski uzņēmums Total ir pievērsis lielu vērību atlīdzības izmaksām akcionāriem. Vēl 2018. gadā, Total izpilddirektors Patrick Pouyanné apliecināja, ka neatkarīgi no tirgus apstākļiem dividenžu izmaksas apmērs tiks paaugstināts gan 2019. gadā, gan 2020. gadā.

Avots: Total SA darbības pārskats par 2018. gadu. Sagatavojis Admirals.

Augsts dividenžu ienesīgums pats par sevi nekādā gadījumā nevar būt arguments, lai nosvērtos par labu investīcijām konkrētā uzņēmumā. Tas tāpēc, ka ar augstu ienesīgumu parasti tiek kompensēti paaugstināti riski attiecībā uz veiktajām investīcijām. (līdzīgi kā valsts un kooperatīvajām obligācijām). No dividenžu izmaksas viedokļa, viens no svarīgiem faktoriem, ko investor ņem vērā izvērtējot to pamatotību ir saistīts ar uzņēmuma pamatdarbības naudas plūsmu.

Kā redzams grafikā augstāk, laika periodā no 2014. gada līdz 2016. gadam būtiski saruka naftas kompānijas Total pamatdarbības naudas plūsma, kas saistīts ar zemajām naftas cenām pasaules tirgos, tajā pašā laikā dividenžu izmaksas apjoms palika nemainīgs.

Vienlaikus ar naftas cenu kritumu, 2015. gadā uzņēmums Total sāka izlaist akcijas ar izvēles dividendēm (izvēle starp dividenžu izmaksu naudā vai akcijās). No investora skata punkta, tas ir tulkojams kā uzņēmuma prognoze par naftas cenu turpmāku samazināšanos, kas atspoguļojas uzņēmuma naudas plūsmā 2016. gadā. Tomēr kā redzam grafikā augstāk uzņēmuma naudas plūsma strauji atjaunojās pieaugot naftas cenām gadu vēlāk.

Total akciju tirdzniecība 2020. gadā

Pēc OPEC sarunu izgāšanās par naftas piegāžu samazināšanu un COVID-19 krīzes radīto negatīvo efektu uz jēlnaftas pieprasījumu pasaules tirgos, 2020. gada 30. martā, WTI jēlnaftas cena sasniedza 19,02 USD par barelu, kas bija zemākais līmenis pēdējo 17 gadu laikā. Paralēli notikumiem pasaules naftas tirgos krita arī akciju tirgus, kā rezultātā enerģētikas sektora uzņēmumu akciju vērtība strauji nokrita. Naftas kompānijas Total akciju vērtība zaudēja 56%, īsu brīdi noslīdot zem atzīmes 30 EUR par akciju. Daudzi analītiķi un investori uzskata, ka ja Total akciju vērtība noturēsies virs 30 EUR, tad varam sagaidīt, ka, visticamāk, vērtība ilgtermiņā pieaugs. Ja tā atkal caursitīs atbalsta līmeni, tad investoriem vajadzētu būt piesardzīgiem attiecībā uz Total akciju tirdzniecību un iegādi.

Kopumā, 2020. gadā Total akciju vērtība lielā mērā būs atkarīga no valdību lēmumiem par COVID-19 ierobežojumu atcelšanu un pandēmijas mazināšanos, kā arī jēlnaftas pieprasījuma pasaules tirgos.

Prognoze par uzņēmuma Total kopējo vienas dienas jēlnaftas ieguves apjomu 2020. gadā ir 295 000 - 300 000 bareli, kas ir samazinājums par 5% salīdzinājumā ar 2019. gadu. Samazinājums ir saistīts ar OPEC+ panākto vienošanos par kopējo naftas apjoma ieguves un piegāžu samazinājumu dēļ pieprasījuma krituma pasaules naftas un dabasgāzes tirgos COVID-19 krīzes dēļ, kā arī situācijas saasināšanos Lībijā.

Ņemot vērā neparedzēto naftas cenu un izejvielu pieprasījuma kritumu visā pasaulē, uzņēmums Total ir nolēmis saglabāt likviditāti, samazinot investīciju izdevumu prognozi 2020. gadam par, vismaz, 25%. 2020. gadā kopumā uzņēmums plāno investīcijām atvēlēt 14 miljardus USD.

Naftas atkarības mazināšana un biznesa diversifikācija

Total pēdējos gados ir aktīvi veicis darbības, lai mazinātu uzņēmuma atkarību no naftas un naftas produktu ražošanas un ieguves. Aizvien vairāk uzņēmums koncentrējas uz zaļās enerģijas, dabasgāzes tehnoloģijām, to attīstību un elektrības apgādes pakalpojumiem. Tā vietā, lai uzņēmums pats nodarbotos ar šo biznesa virzienu attīstību (kas ir dārgi), Total ir izvēlējies ieguldīt vairākos uzņēmumos un veidot sadarbības ar:

  1. SunPower - ASV saules paneļu ražotājs, kurā Total pieder vairākums uzņēmuma akciju;
  2. Saft - Francijas rūpniecisko elektrisko akumulatoru ražotājs, pilnībā pieder uzņēmuma Total;
  3. Lampiris - Beļģijas trešais lielākais dabasgāzes un elektrības piegādātājs mājsaimniecībām. Uzņēmumspilnībā pieder Total un darbojas zem vienotas firmas zīmes Total Spring;
  4. Direct Energie - Total piederošs elektrības un dabasgāzes piegādes uzņēmums, kas darbojas Francijā.

Uz šo brīdi augstāk minētie Total uzņēmumi nepārstāv būtisku uzņēmuma kopējā apgrozījuma daļu. Neraugoties uz Total vēlmi diversificēt biznesa darbības virzienus un ienākumu avotus, uzņēmuma attīstība šajos virzienos ir gaidāma smaga un sarežģīta, rēķinoties ar tirgus regulatoru un politiķu pretestību atsevišķos gadījumos.

Jebkurā gadījumā, pasaule joprojām ir un turpinās būt atkarīga no fosilajiem energoresursiem, neraugoties uz lielo naftas kompāniju investīcijām atjaunojamās enerģijas un sašķidrinātās gāzes (LNG) projektos, piemēram, Ichthys Austrālijā, Yamal LNG, Krievijas Artic LNG 2 un vairākiem projektiem, kas šobrīd tiek īstenoti Katarā.

Atšķirībā no Eiropas naftas un enerģijas ražošanas kompānijām, kas domā par veidiem, lai mazinātu atkarību no naftas un fosilajiem energoresursiem, ASV naftas smagsvari, piemēram, Exxon Mobil un Chevron šobrīd iet atšķirīgu ceļu - nostiprinot savas pozīcijas slānekļa naftas ieguvē un tehnoloģiju attīstībā.

Mūsu klientiem ir iespēja veikt reālus ieguldījumus vairāk nekā 4500 uzņēmumu akcijās un biržā tirgotajos fondos ( ETF) par to saņemot dividendes no ieguldītā akcijās vai fondu daļās.

Ja vēlies piekļūt Ņujorkas, Nasdaq, Londonas, Frankfurtes, Amsterdamas (Euronext), Tokijas, Austrālijas (ASX) un citām biržām - vienkārši noklikšķini uz zemāk redzamā banera un aizpildi elektronisko pieteikuma veidlapu, lai atvērtu Invest.MT5 kontu jau šodien.

Ar Invest.MT5 kontu varēsi iegādāties arī Tesla, Microsoft, Total, Daimler, Apple, BMW, Airbus, Siemens un daudzu citu uzņēmumu akcijas, ieguldīt valstu un korporatīvajās obligācijās, visdažādāko sektoru ETF un pasaules lielākajos un nozīmīgākajos indeksos - tajā skaitā Vācijas akciju tirgus etalonā DAX 30.

Ieguldi pasaulē populārākajos instrumentos

Tūkstošiem akciju un ETF rokas stiepiena attālumā

 

Total akciju tirdzniecība un dividendes

2020. gada 31. martā naftas kompānijas Total naudas un naudas ekvivalenta apjoms sasniedza 21.7 miljardus USD, salīdzinājumā ar 27.4 miljardiem 2019. gada beigās. Noslēdzoties 2020. gada pirmajam ceturksnim uzņēmuma Total Neto parāda un kapitāla attiecība bija 25%, salīdzinājumā ar 20.7% 2019. gada nogalē.

Ņemot vērā naftas cenas kritumu pasaules tirgos par 30% gada sākumā, kas notika dēļ OPEC nespējas vienoties par jēlnaftas ieguves samazinājumu un valstu valdību uzliktajiem ierobežojumiem COVID-19 pandēmijas ierobežošanai, Total naudas plūsma samazinājās par aptuveni 31%, salīdzinājumā ar to pašu laika periodu pērn.

Laika posmā no 2018. gada līdz 2020. Gadam, uzņēmums Total īstenoja akciju atpirkšanas programmu par kopumā 5 miljardiem USD. 2020. gada pirmajā ceturksnī uzņēmums atpirka 12.22 miljonus akciju par kopējo vērtību 550 miljoni USD. Sākoties COVID-19 krīzei pasaulē un krītot naftas cenām pasaules tirgos, uzņēmums pārtrauca akciju uzpirkšanu.

Neraugoties uz sarežģīto situāciju pasaules akciju un naftas tirgos, uzņēmums Total saglabāja dividenžu izmaksu iepriekšējā līmenī. 2020. gada pirmajā starpposmā uzņēmums Total par vienu akciju bija gatavs maksāt dividendes 0.66 EUR apmērā, kas ir līdzīgs izmaksas apjoms kā 2019. gadā.

Total akciju un naftas cenu korelācija

Pieredzējušākie finanšu analītiķi un investori zinās teikt, ka globālā tirgus WTI un Brent jēlnaftas cenai pasaules tirgos ir ļoti neliela saistība ar lielo naftas kompāniju akciju vērtību tirgū. To vajadzētu ņemt vērā arī apsverot Total akciju tirdzniecību! Normālos apstākļos samazinoties naftas cenām pasaules tirgos ietekme uz lielo kompāniju akciju vērtību ir minimāla vai nav vispār. Tas tāpēc, ka lielās naftas kompānijas un investori rēķinās ar jēlnaftas cenas īstermiņa un vidēja termiņa svārstībām un izmaiņām. Tieši tāpēc nebūtu ieteicams koncentrēties uz naftas cenām, izvērtējot lielo naftas kompāniju akciju vērtības pieauguma vai krituma varbūtību.

Protams, ka lielāku krīžu apstākļos korelācija starp naftas cenu kritumu un akciju vērtības samazinājumu būs un tā ir attaisnojama ar nenoteiktību un neziņu par notikumu turpmāku attīstību, piemēram, COVID-19 krīzes apstākļos, kad tika pārtraukti komerciālie avioreisi, samazinājās jūras un sauszemes pārvadājumi, kā arī mājsaimniecību pieprasījums pēc degvielas. Neziņa par pandēmijas izplatības apmēriem un ilgumu spēlēja par labu naftas kompāniju akciju vērtības samazinājumam, vienlaikus akciju vērtības kritums bija vērojams visos pasaules akciju tirgos un nebija attiecināms tikai uz naftas kompānijām.

Kā atvērt tirdzniecības darījumus ar Total akcijām Admirals tirdzniecības programmās?

Lai sāktu tirgot Total akcijas ir svarīgi atrast uzticamu un drošu tiešsaistes brokeri, piemēram, Admirals UK Ltd, kas piedāvā vairāk nekā 3400 uzņēmumu akciju cenas starpības līgumus (CFD), kā arī 4542 uzņēmumu reālās akcijas no pasaules lielākajām fondu biržām. Nākamais solis ir atvērt tirdzniecības kontu un lejupielādēt tirdzniecības programmu, piemēram, MetaTrader 5 (MT5). Pēc tam savā tirdzniecības programmā atrast Netflix akcijas un atvērt tirdzniecības darījumu.

Kā atvērt pirkšanas darījumu ar Total akcijām?

Lai atvērtu garo pozīciju jeb PIRKŠANAS darījumu ar Total akcijām:

  1. atver savu MetaTrader 5 tirdzniecības programmu un veic autorizāciju;
  2. dodies uz sadaļu "Skatīt" galvenajā izvēlnē lapas augšā un noklikšķiniet uz "Tirgus apskats" vai izmanto taustiņu kombināciju Ctrl + M;
  3. "Tirgus apskats" logā noklikšķini uz jebkura Simbola ar peles labo pogu un izvēlies "Simboli". Vari arī izmantot taustiņu kombināciju Ctrl + U;
  4. "Simboli" loga meklēšanas sadaļā ierakstiet Total vai tā abreviatūru #TOT;
  5. uzklikšķini uz vēlamā Simbola un dodies uz sadaļu "Rādīt Simbolu";
  6. kad tas tiks izdarīts, Total akcijas tiks pievienotas Jūsu "Tirgus apskats" sarakstam;
  7. ar peles labo pogu noklikšķini uz Total simbola "Tirgus apskats" logā un izvēlies "Jauns rīkojums";
  8. šajā logā Jūs varēsiet izvēlēties darījuma apjomu, stop loss un take profit līmeņus, kā arī izvietot atliktos darījumus;
  9. kad visi obligātie parametri tiks aizpildīti, noklikšķini uz PIRKT (buy), lai atvērtu Total akciju iegādes darījumu un sāktu investēt Total akcijās.

Atverot pirkšanas darījumu, Jums būs iespēja nopelnīt uz Total akciju vērtības pieauguma. Iegādājoties reālās akcijas, atkarībā no uzņēmuma, būs iespēja saņemt dividendes jeb maksājumus par ieguldījumiem uzņēmuma kapitālā. Tirdzniecības platforma sniegs iespēju:

    • sekot līdzi naftas kompānijas Total akciju cenas izmaiņām reāllaikā;
    • analizēt Total akciju vērtības izmaiņas;
    • atvērt naftas kompānijas Total akciju tirdzniecības darījumus - darījumus būs iespējams atvērt abos virzienos, gūstot peļņu pie augoša un krītoša tirgus;
    • pārvaldīt savu tirdzniecības kontu un veiktos darījumus tiešsaistē, un Jums ērtā viedierīcē;
    • slēgt darījumus pēc vajadzības.

Avots: Admirals MetaTrader 5, #TOT, W1 sveču grafiks. Datu diapazons no 2016. gada 2. oktobra līdz 2020. gada 23. novembrim. Lūdzu, ņemiet vērā, ka pagātnes dati negarantē nākotnes veiktspēju.

Kā atvērt pārdošanas darījumu ar Total akcijām?

Lai atvērtu īso pozīciju jeb PĀRDOŠANAS darījumu ar Total akcijām:

  1. atver savu MetaTrader 5 tirdzniecības programmu un veic autorizāciju;
  2. dodies uz sadaļu "Skatīt" galvenajā izvēlnē lapas augšā un noklikšķiniet uz "Tirgus apskats" vai izmanto taustiņu kombināciju Ctrl + M;
  3. "Tirgus apskats" logā noklikšķini uz jebkura Simbola ar peles labo pogu un izvēlies "Simboli". Vari arī izmantot taustiņu kombināciju Ctrl + U;
  4. "Simboli" loga meklēšanas sadaļā ierakstiet Total vai tā abreviatūru #TOT;
  5. uzklikšķini uz vēlamā Simbola un dodies uz sadaļu "Rādīt Simbolu";
  6. kad tas tiks izdarīts, Total akcijas tiks pievienotas Jūsu "Tirgus apskats" sarakstam;
  7. ar peles labo pogu noklikšķini uz Total simbola "Tirgus apskats" logā un izvēlies "Jauns rīkojums";
  8. šajā logā Jūs varēsiet izvēlēties darījuma apjomu, stop loss un take profit līmeņus, kā arī izvietot atliktos darījumus;
  9. kad visi obligātie parametri tiks aizpildīti, noklikšķini uz PĀRDOT (Sell), lai atvērtu Total akciju īsās pārdošanas darījumu un sāktu tirgot Total akciju cenas starpības līgumus jeb CFD.

Atverot pārdošanas darījumu Jums būs iespēja nopelnīt uz Total akciju vērtības samazinājuma! Tiesa īsās pārdošanas darījumu atvēršana būs iespējama tikai ar cenas starpības līgumiem, bet nebūs iespējama ar reālajam uzņēmuma akcijām.

Joprojām par sarežģītu? Lai uzzinātu vairāk par Admirals piedāvāto tirdzniecības programmu funkcionalitāti, apmeklējiet mūsu Youtube kanālu vai noskatieties zemāk atrodamo video angļu valodā (pieejams ar subtitriem latviešu valodā).

Kādēļ izvēlēties Admirals, lai veiktu Total akciju tirdzniecību?

Ar Admirals Jums ir iespēja ieguldīt gan reālās uzņēmuma akcijās un biržā tirgotajos fondos (ETF) saņemot dividendes no ieguldītā, gan veikt pirkšanas un pārdošanas darījumus ar akciju un citu finanšu instrumentu cenas starpības līgumiem (CFD).

Atšķirībā no reālo akciju iegādes, tirgojot CFD Jūs neiegādāsieties pašu bāzes aktīvu, bet gan līgumu, kas ļauj nopelnīt no bāzes aktīva cenas izmaiņām tirgū.

Turklāt, lai sāktu tirgos akciju CFD Jums nav nepieciešami lieli ieguldījumi, jo Admirals saviem klientiem nodrošina iespēju tirgot ar kredītplecu. Tiesa svarīgi atcerēties, ka neapdomīgi tirgojot ar sviras finansējumu (kredītplecu) Jūs variet ātri zaudēt savus ieguldījumus.

Tāpēc pirms uzsāciet tirdzniecību pārliecinieties, ka Jums ir pilnībā saprotami sviras finansējuma darbības principi un riski, ko tie sevī ietver. Turklāt CFD ir sarežģīti instrumenti un nav paredzēti visiem privātajiem ieguldītājiem.

  • mēs nodrošinām kontu aizsardzību un finansiālās garantijas;
  • faktiskās tirgus kotācijas;
  • jūs izvēlēsities tirgot ar starptautiski atzīta un apbalvota brokeru uzņēmuma starpniecību, kas ir uzraudzīts no Austrālijas Vērtspapīru un ieguldījumu komisijas (ASIC), Kipras Vērtspapīru un biržas komisijas (CySEC), Apvienotās Karalistes Finanšu uzraudzības iestādes (FCA) un Igaunijas Finanšu uzraudzības iestādes (EFSA);
  • piedāvājam plašāko tirdzniecības kontu klāstu, kas ideāli atbildīs izvēlētajam tirdzniecības stilam un stratēģijai;
  • pieejams kredīplecs - līdz pat 1:500 klientiem ar statusu "profesionāls klients" un 1:30 klientiem ar statusu "privāts klients;"
  • iespēja tirgot mazus apjomus, piemēram, mini-lotes, kas ir 0,01 lote;
  • Admirals klientiem ir piekļuve vairāk nekā 8000 finanšu instrumentiem, iespēja izveidot pasīvo ienākumu investīciju portfeli veicot ieguldījumus reālajās uzņēmumu akcijās, dažādos sektoros, obligācijās un lielākajos pasaules indeksos ar biržā tirgotajiem fondiem (ETF) - saņemot dividendes no ieguldījumiem akcijās vai fondu daļās. Ar visu finanšu instrumentu klāstu vari iepazīties mūsu mājaslapas sadaļā "Līgumu specifikācijas;"
  • iespēja tirgot atvasināto finanšu instrumentu, piemēram, fjūčeru, izejvielu, Forex valūtas pāru, kriptovalūtu, metālu, obligāciju, ETF, akciju un akciju indeksu cenas starpības līgumus (CFD);
  • tiek atbalstīti visi tirdzniecības stili un stratēģijas: hedžēšana, skalpēšana, padomnieki (EA) – bez jebkādām tirdzniecības barjerām;
  • nodrošinām bezmaksas mācību materiālus, kā arī attālinātos tiešsaistes vebinārus mūsu klientiem;
  • vari tirgot finanšu instrumentus no sev ērtas viedierīces - PC, Mac, Web, Android un iOS;
  • mums ir ofisi visā pasaulē, tāpēc esam vienmēr pieejami saviem klientiem jebkurā laikā un vietā.

Vai esi gatavs sākt tirgot akcijas? Atver tirdzniecības kontu, noklikšķinot uz zemāk redzamā banera!

Atver reālo kontu

Veic reālo tirdzniecību un abonē treideru stratēģijas ar Copy Trading

 

Cita noderīga informācija

Par Admirals

Admirals ir vairākkārtējs starptautisku apbalvu ieguvējs, globāli regulēts Forex un CFD brokeris, kas piedāvā tirdzniecību ar vairāk, kā 8000 finanšu instrumentiem izmantojot pasaulē populārākās tirdzniecības platformas MetaTrader 4 un MetaTrader 5. Sāc tirgot jau šodien!

Atruna: Sniegtie dati satur papildu informāciju attiecībā uz analīzi, prognozēm vai citiem datiem vai informāciju (turpmāk "analīzi"), kas publiskota Admirals mājaslapā. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, lūdzu, ņemiet vērā, ka:

  1. Analītika publicēta tikai informatīviem mērķiem un nav uzskatāma par personīgu piedāvājumu, ieteikumu vai aicinājumu pirkt vai pārdot kādu no finanšu instrumentiem.
  2. Jebkuru investīciju lēmumu klients veic pats. Admirals nav uzskatāms par atbildīgu jebkuru zaudējumu gadījumā, neskatoties uz to, vai lēmums ir vai nav balstīts uz analītiku.
  3. Jebkuru šādu analītiku sagatavo neatkarīgs analītiķis (turpmāk "Autors"), balstoties uz personīgo viedokli.
  4. Lai nodrošinātu klienta interešu aizstāvību, Admirals apstiprinājusi attiecīgas iekšējās procedūras, lai novērstu un pārvaldītu interešu konfliktus.
  5. Lai nodrošinātu analītikas avotu uzticamību, tiek izmantoti visi iespējamie saprātīgie līdzekļi, lai nodrošinātu, ka visi analītikas avoti ir uzticami un visa informācija ir pilnīga, Admirals negarantē šādas analītikas pareizību vai pilnību. Jebkuri minētie skaitļi, saistīti ar pagātnes rezultātiem, un nav attiecināmi uz nākotnes rezultātiem.
  6. Analītikas rezultāti nav uztverami kā garantija no Admirals puses, ka klientam būtu jāgūst peļņa no šīm stratēģijām vai ar tām saistītie zaudējumi būtu ierobežoti.
  7. Jebkurš vēsturisks sniegums, kas norādīts šajā publikācijā, nav uzskatāms kā garantija no Admirals puses jebkādam nākotnes cenu kustībām tirgū. Finanšu instrumenta vērtība var gan pieaugt, gan sarukt un šīs vērtības saglabāšana netiek garantēta.
  8. Analītikā iekļautās prognozes var tikt pakļautas papildus maksai, nodokļiem vai citām izmaksām, atkarībā no publikācijas. Admirals sniegto pakalpojumu izcenojumi ir publiski pieejami Admirals mājaslapā.

Finanšu instrumenti, kuru tirdzniecībā tiek izmantots kredītplecs (tajā skaitā cenu starpības līgumi) ir spekulatīvas dabas un var radīt gan peļņu, gan zaudējumus. Pirms investīciju lēmumu pieņemšanas, aicinām konsultēties ar neatkarīgu finanšu padomnieku, lai pārliecinātos, ka izprotat saistītos riskus!

TOP RAKSTI
Kā ieguldīt banku sektora akcijās -> Soli pa solim
Centrālo banku straujā likmju paaugstināšana kopumā bija labas ziņas finanšu sektoram, tomēr tam ir bijuši negatīvi blakusefekti, piemēram, Silīcija ielejas bankas bankrots, kas daudziem atsauca atmiņā 2008. gada notikumus. Kādas perspektīvas sagaidāmas 2024. gadā? Kā atrast labākās banku se...
Ieguldījumi mākslīgā intelekta uzņēmumu akcijās
Konkurence mākslīgā intelekta jomā paliek aizvien lielāka, jo uzņēmumi un valstis aizvien aktīvāk fokusējas uz viedo tehnoloģiju un mašīnu izstrād un attīstību, ļaujot cilvekiem un tehnoloģijām aizvien ciešāk mijiedarboties vienam ar otru. Vai vēlies noskaidrot uzņemumus, kuriem patiesi būtu vēr...
Viss par ieguldījumiem Amazon akcijās
Amazon akciju cena pēdējo gadu laikā ir pieaugusi par vairāk nekā 1500%. Šajā rakstā mēs veiksim uzņēmuma un akciju cenas analīzi, lai noskaidrotu, kā ieguldīt Amazon akcijās pēc akciju dalīšanas 2024. gadā? ✺ 2023. gada pirmajā ceturksnī Amazon izdevās pārspēt gūto ienākumu prognozi;...
Skatīt visu